sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Timpurimme taidonnäyte: sängynpääty makuuhuoneeseen

Edellisessä postauksessa vilautin Mr Teen suunnittelemaa ja timpurimme toteuttamaa lastenhuoneen majaa. Tässä puolestaan pari kuvaa Teen toisesta päähänpistosta ja timpurimme loistavasta toteutuksesta: makuuhuoneen sängynpäädystä.

Tahtotila: valaistu sängynpääty


Jo alusta asti Teellä oli ideana saada makuuhuoneeseen kiinteä sängynpääty. Ja kuten 99% Teen ideoista, myös tämän ostin siltä istumalta, etenkin kun suunnittelun lähtökohtana oli tämä Tuuliajolla-blogista bongattu DIY-sängynpäädyn kuva:

Makuuhuoneen sängynpäädyn innoittajana toimi tämä kuva.
Tämä kuva toimi innoittajana sängynpäädyn suunnittelussa.
Kuva: Tuuliajolla-blogi.
Tässä kohtaa suuri kiitos ideasta Tuuliajolla-blogin Jeballe!

Ja tällainen siitä tuli:

Itsetehty sängynpääty välivaiheessa.

Leppäpaneelista tehty sängynpääty valmiina.


Timpurimme Jussi tekaisi sängynpäädyn jälleen sellaisella vauhdilla ja taidolla, että vieressä saattoi vain ihmetellä. Materiaali on puupaneelia, tarkemmin leppää, jonka maalasimme sävytetyllä kalustelakalla.


Makuuhuoneen puusta tehty sängynpääty maalattuna.

Lakkaa siveltiin yksi kerros, jotta puun syyt jäivät näkyviin. Käsittely aloitettiin alareunasta, kuten kuvasta huomaa: sävyeroa tuli aika lailla, kunnes opimme oikean tekniikan. Kuvakaan ei nyt anna tässä valaistuksessa täyttä oikeutta lopputulokselle. Vaan alareuna jää onneksi sängyn taakse piiloon.

Sängynpäädyn valaistus: ledinauha


Sängynpäädyn hyllyn yläpuolelle jätettiin kolo, jonne sähkäri laittoi ledinauhan antamaan kivan tunnelmallista valoa.

Leppäpaneelista tehty sängynpääty valaistiin ledinauhalla.

Lopputulos on ihana. Arvannette, minkä värinen makuuhuoneen sisustuksesta tulee.

8 kommenttia:

 1. Vautsi! Tämä teidänkin pääty näyttää todella hyvältä! Olen todella otettu, että sait inspiraatiota mieheni tekeleestä, kiitos. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule iso kiitos kuuluu ihan sinne teille, sinulle ja miehellesi! Ja onneksi on netti ja blogit, josta bongata parhaat ideat. Miten sitä ikinä onkaan haettu inspiksiä silloin ennen www-aikaa :D

   Poista
 2. Moi, olisiko mahdollista saada vinkkejä päädyn rungon kasaamiseen? Sohva1234@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ja voih, valitettavasti yhtään tarkempia ohjeita kuin nuo kuvien rungon alaosa ei ole. Timpurille annoimme ohjeeksi tehdä tämän Tuuliajolla-blogin mallin: http://www.lily.fi/blogit/tuuliajolla/diy-sangynpaaty-raakalaudasta ja aika nopeasti hän sen väsäsi. Nyt en kuollaksenikaan muista, onko runkovaiheesta yhtään aiempaa kuvaa, mutta jos löydän, laitan sinulle spostiin!

   Poista
 3. Moi,

  Onko tuon rungon taka-osasta yhtään kuvaa? Saisikosen sähköpostiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja pahoittelut viivästyneestä vastauksesta!
   Kuvia ei ole kuin nämä, joten taustan suhteen en valitettavasti osaa auttaa. Tuo blogi, josta idean saimme, löytyy täältä (osoite oli näköjään muuttunut): http://www.lily.fi/blogit/tuuliajolla/diy-sangynpaaty-raakalaudasta, siellä on sivusta hiukan parempi kuva, jos auttaisi yhtään...

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!