tiistai 7. huhtikuuta 2015

Kotona ollaan!

Tämän vuoden pääsiäinen jää mieleen hieman muusta kuin mämmistä, suklaamunista ja lampaasta. Vaikka kaikkia näitäkin pääsiäiseemme kuului, niin kyllä se isoin juttu, yllätysmunista huolimatta myös Pee 1:lle, oli MUUTTO! Kyllä, täällä me nyt asutaan, viime torstaista lähtien. I-H-A-N-A-A!

Blogihiljaisuutta selittää laatikoiden purku-urakka, kun tavaroiden pitäisi pikku hiljaa löytää omille paikoilleen. Vaan hiljaa hyvä tulee, nyt meillä ei ole kiire enää minnekään.

Kuvia laitan, kunhan sisustus näyttää muultakin kuin muuttolaatikoilta. Paljastetaan nyt kuitenkin jotain pientä, tai itse asiassa aika suurta, ainakin jos Pee 1:ltä kysytään:

Lastenhuoneen kerrossänky lyhennettiin ja maalattiin sopivaksi.

4-vuotiaamme odotti uudessa kodissa eniten kerrossänkyyn pääsyä. Päädyimme lopulta kerrossänkyyn, jossa on leveämpi alasänky, johon Pee 2 siirtyi suoraan pinnasängystä. Tori.fistä löytynyt sänky lyhennettiin huoneeseen sopivaksi ja maalattiin pirteäksi. Ensimmäisenä iltana yläsängyssä nukkujaa odottivat Ryhmä Haun (jos sinulla ei ole pieniä poikia etkä tiedä Ryhmä Hauta, huoli pois!) Vainu ja Samppa ja alasängyssä Disneyn Salama ja Martti. Pee 2:n ensimmäisen illan "pääsen täältä itse pois!" -hurmoksen rauhoituttua yöt ovat sujuneet oikein hyvin.

Reilun vuoden sisällä koetun neljän muuton jälkeen nyt on jotenkin erityisen rauhallinen olo. Kotona on kiva olla.

22 kommenttia:

 1. Terveisiä samoista tunnelmista:) ihana kerrossänky ja tuunasitte kyllä hienon näköiseksi. Meillä 4v:llä oli myös toiveena kerrossänky uuteen kotiin, mutta koska kuopus on vielä senverran pieni (ja ahkera kiipeämään), päätettiin jättää tämä ostos myöhemmäksi.

  Blogihiljaisuus on täälläkin. Muuttolaatikoita on meillä purettu jo vkon päivät, välillä edistyen ja välillä vaan ollen. Raksaväsy painaa aika hurjasti, yritän tsempata ja olla miettimättä tavarakaaosta suotta. Onhan tämä oma uusi koti jotain aivan ihanaa :)
  Onnea uuteen kotiin! Sisustuskuvia jään mielenkiinnolla odottelemaan : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska, että ollaan tosiaan ihan samassa vaiheessa ja samoissa tunnelmissa :) Laatikoiden purkamishitautta ja sikin sokin tilannetta yritän puolustella sillä, että täällä nyt ollaan ja eletään piiiiitkään, joten kiire ei tarvitse olla. Vaikka kyllä kodin jo kodin näköiseksi haluaisi, myönnän.

   Jos joskus kerrossänkyyn päädytte, niin tuo leveä alasänky on kyllä kätevä. Tilaa on sen verran, että pienempi ei jaksa kauaa yrittää pois, ja vanhempi jo miettii, että voisivat nukkua siinä joskus vierekkäinkin. Ja vierassängyksikin se sopii.

   Tsemppiä tavaroiden purkuun, hiljaa hyvä tulee. Ja samoin, lisää kuvia odottelen myös teiltä!

   Poista
 2. Onnea uuteen kotiin! Ehkä mekin kohta päästään... :D Nauttikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nautinnollista tämä kyllä on, kaikesta tavaranpurkukaaoksesta huolimatta. Te olette samassa tilanteessa ennen kuin huomaatkaan, loppumetrit menevät huimaa vauhtia :)

   Poista
 3. Oikein paljon onnea uuteen kotiin! <3 Perässä tullaan... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tervetuloa perässä, ja kovaa vauhtiahan te tulettekin!

   Poista
 4. Onneaonnea! Varmaan ihan mahtavaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos! On tämä kyllä ihanaa. Nytkin vain lökötellään sohvalla, vaikka olisi tavaroita laitettavana ja mitä nyt parit ruokapöydän tuolit, vaatehuoneen sisustus ja vaikka mitä hankittavana, vaan mihinkä sitä enää kiire olisi :) no myönnän, kivahan kodin olisi jo kodilta näyttää, mutta kaikki aikanaan.

   Poista
 5. Komppaan muita. Kuulostaa ihanalta ja blogihiljaisuus on hyvin ymmärrettävää :) onnea muuten Energianiksit -kisan voitosta! Joko on tuhlauskohde jo päätetty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtahan tässä ei olekaan muuta kuin bloggailuaikaa, kun kaikki hankinnat on tehty ja illat ei enää kulu googlen kimpussa :D
   Kiitos! Ja onnea kakkossijasta! Mehän käytiin tiukka taistelu :)
   Palkinnolle taitaa olla jo kohde...siitä tarinaa sitten aikanaan. Jäänpä odottelemaan, mihin teillä summa sijoitetaan!

   Poista
 6. Onnea uuteen omaan kotiin!

  Kerrossänky todellakin mainio. Mikä merkki/malli kyseessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Birgitta! Ja ihanaa saada uusi kommentoija :)
   Sänky on Jyskin Hjallerup, ja toimii tosiaan lyhennettynäkin. Pojat ovat ainakin tykänneet kovasti.

   Poista
 7. Aivan upeasti olette tuunanneet sängyn! Saisimmeko käyttää kuvaa sosiaalisen median kanavissamme, tietenkin lähde mainiten? -Emilia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Emilia, ja kiitos! Hyvä ja laadukas sänky on helppo tuunata kivaksi! ;)
   Toki saatte käyttää kuvaa, kiva jos siitä on muillekin iloa!

   Poista
 8. Onnea uuteen kotiin! Upea sänky!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos! Nukkujat ovat olleet myös hyvin tyytyväisiä uuteen yösijaan. Itse asiassa yläsänky on pidätellyt 4-veetä omassa sängyssään aamuun asti, kun aiemmin viereen tepasteltiin lähes joka yö. Ja nyt koputan puuta ja lujaa :D

   Poista
 9. Onnea uuteen kotiin!! Varmaan ihan mahtava fiilis!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan tämä! Mutta siltikään ei sitä päivääkään vaihtaisi projektin kulusta pois. Ja ennen talon valmistumista panikoin, että mitä sitten kun ei enää ole mitään mitä valita, kun kaikki on valmista. No joo, ei tässä ihan kaikki valmista vielä ole, sisustuksessakin riittää vielä aika moneksi viikoksi...kuukaudeksi...vuodeksi tekemistä. Puhumattakaan pihasta, varastosta, autokatoksen viimeistelystä jne. jne. Eli vielä saa valita ja vaikuttaa! :)

   Ja voi että on kiva lukea teidän ja muiden alkuvaiheessa olevien blogeja, toisaalta tuntuu, että noista ajoista on ikuisuus, toisaalta vastahan tuossa itse oltiin samoissa lähtökohdissa. Nauttikaa joka vaiheesta!

   Poista
 10. Wau! Upeaa! Eniten kyllä nyt kiinnostaa, mistä olette löytäneet nuo Ryhmä Haun pehmokoirat? Minulla on kotona pieni 3,5 v tyttö, suuri Ryhmä Hau -fani, joka on vuoropäivinä kaikki koirat paitsi Kaja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, Ryhmä Hau on tosiaan valloittanut aika monen tutunkin lapset :) Nämä ostettiin ihan br-leluista, myös ainakin toys'r ussissa näytti olevan. Ei muuta kuin pentupoppoota keräämää :D

   Poista
 11. Onnea uuteen, upeaan kotiin! Hassua, että aloitin lukemaan blogiasi jo projektinne alussa, kun itse vasta haaveilin tontista ja omasta talosta. On ollut mielenkiintoista ja opettavaista seurata projektinne etenemistä ja innolla odotan miltä teillä näyttää, kun tavarat alkavat löytää paikkansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja ihana kuulla, että blogista on ollut hyötyä. Kun vain saisi vielä nuo muutamat sälälaatikot tyhjiksi ja pois kuvakulmista, niin kuviakin alkaa tulla. Vaikka tosiaan tuntuu, että nyt on ihana iltaisin vain fiilistellä uutta kotia, niin kyllä sitä "järjestyksen hetkeä" jo odottaa... kuinka kauan se sitten kestääkään ;)

   Minusta on puolestaan hauskaa seurata nyt blogeja, joissa projekti on tosiaan vasta aluillaan. Voi muistella omaakin matkaa, äkkiä kun nuo vaiheet meinaa unohtua. Joten vierailen teillä jatkossakin :)

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!