sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Pitkä ja leveä lankkulaminaatti: täydellinen löytö

Jokin aika sitten kirjoitin, kuinka parkettirakkautemme romahti, kun kuin meille tarkoitettu parketti ei sopinutkaan Suomen oloihin (>>>). Mutta niin ne sydänsurut kaikkosivat, kun tilalle leimahti laminaattirakkaus!

Parketin tilalle valittiin RTV:n Meister LD 300 pitkä lankkulaminaatti.
Pitkä ja leveä lankkulaminaatti paransi sydänsurut. Väriksi valitsimme kuvasta poiketen hieman vaaleamman sävyn.
KUVA rtv.fi.

Tahtotila: pitkä, paksu ja leveä lankku(mainen)lattia


Kun parkettirakkaus oli hyvästelty, eikä mikään muu parketti tuntunut herättävän yhtä suuria tunteita, päätimme laittaa koko taloon laminaatin. Meistä oli turhaa tehdä kallis kompromissi, joten totesimme, että järkevintä on downgreidata hinnaltaan huomattavasti edullisempaan laminaattiin. Laminaatti ja lapsiperhe on hyvä yhdistelmä, ja nykyisin laminaattejakin on vaikka jos minkälaisia.

Vaatimuksemme laminaatille olivat:

 • pitkä ja leveä
 • lankkumainen, eli mahdollisimman paljon aidon lankkulattian näköinen
 • mielellään pitkiltä (ja vain pitkiltä) sivuilta viistetty, mikä korostaa lankkulattiamaisuutta
 • harmaa, muttei liian kylmä
 • vähintään 8mm paksu

Löytö: Meister LD 300 lankkulaminaatti


Näillä spekseillä googletimme illan jos toisenkin, kunnes sattumalta eteen osui saksalainen Meister LD 300 lankkulaminaatti. 9mm paksuus sekä 205cm pitkät ja 20,8cm leveät ”lankut” näyttivät ruudulla juuri siltä, mitä etsimmekin. Suomessa Meister-laminaattia saa tilaustuotteena vain RTV:ltä, jonka sivuilla oleva kuvaus kuulosti enemmän kuin hyvältä:

Meister LD 300 sarja on upea lankkumallisto. Mallistossa yhteensä 16 kuosia, joissa kaikissa pitkät sivut ovat reunaviistettyjä. Pitkä ja leveä laudan koko, sekä matta pinta joka jäljittelee öljyttyä puuta antaa lattialle todella aidon lankun tunteen. Yhdessä laudassa ei kuvio toistu, ja erilaisia lautoja on yli kaksikymmentä, joten laudan kuvio ei pienessä huoneessa toistu lainkaan.

Seuraavana päivänä Mr T kiikutti kolme värimallia lähempään tarkasteluun ja myös livenä laminaatti näytti todella hyvältä.

Kiitos hyvästä palvelusta Lahden RTV:lle


Lahden RTV:lle täydet pisteet hyvästä palvelusta. Saimme liikkeen ainoita näytepaloja useampanakin päivänä lainaksi tonttikäynnille, liikkeessä pääsimme vertailemaan finalisteja eri valaistuksissa henkilöstön varastohuoneeseen, kun vertailuun normaalisti tarkoitetut lamput eivät toimineet, ja myyjä jaksoi kerta toisensa jälkeen avustaa meitä mietinnöissämme.

Pitkät ja leveät lankkulaminaatit Meister LD 300 ja Majestic.
Finaalikolmikko vertailussa RTV:llä.
Kahden Meisterin keskelle pääsi myös Majestic lankkulaminaatti.

Lopulta voittajan valinta oli aika selvä. Väriksi valikoitui White Grey Oak (finalistikuvassa oikealla):

Meister LD 300 White grey oak lankkulaminaatti on aidon lankkulattian näköinen.
Meister LD 300 White grey oak. KUVA täältä>>

 Ja tältä laminaatti näyttää asennettuna (parempia kuvia seuraa aikanaan):

Lankkumainen lattia saatiin aikaan Meister LD 300 reunaviistetyllä lankkulaminaatilla.

Väri on aivan täydellinen; harmaa, mutta ruskeaan taittavana ei liian kylmä, pinta tuntuu hyvältä ja reunaviisteet tekevät lattiasta hyvinkin lankkulattian näköisen. Parkettirakkaus on jo unohtunut ja sydän sykkii nyt lankkulaminaatille. Vaan huoli pois, rakkauteni Teehen ei ole yhtä helposti korvattavissa!

9 kommenttia:

 1. Kaunis :) tuleeko teille tämä siis myös keittiöön ja eteiseen? Ollaan myös tykätty laminaatista, mutta valitettavasti kokemukset laminaatista ja tiloista joissa lattiaan tulee roiskeita ovat pyykineet Laminaatin pois meidän materiaalilistoilta Lattian osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Keittiöön ja eteiseen sekä khh ja kosteat tilat jäivät ilman laminaattirakkautta eli ne on jo laatoitettu alkuperäissuunnitelmien mukaan ;) Ja ai että jo nyt olen onnellinen laatasta juurikin keittiössä ja eteisessä: jo raksavaiheessa niiden siistiminen on melkeinpä kuin tanssia vain :D

   Poista
 2. Vau, ihana! Täytyypä pistää tuo merkki korvantaakse, on meinaan upean näköinen lattia! Ja vielä laminaattia, tykkään!

  Meidän projekti on vielä ihan alkuvaiheessa, mutta aina saa haaveilla eikö vain ;) http://unelmakotitalo.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meistäkin se oli loistolöytö, ei enää harmita parketin kariutuminen :) Hei kiva kun jätit kommentin, kävinkin heti vastavierailulla. Todellakin haaveilla saa, tuossa vaiheessa se on juuri sitä ihaninta aikaa, kun ei vielä tarvitse haaveista edes karsia mitään ;) Paljon iloa projektiin!

   Poista
 3. Moi, Miten teillä on käytössä toimineet nuo viistetyt reunat laminaatissa? Ollaan suunnittelemassa lattiaremonttia ja lankkulaminaatti on pyörinyt vahvana vaihtoehtona meillä. Ainoastaan nuo viistetyt reunat mietityttävät, miten niitten kanssa arkielämässä (ja siivouksessa) pärjää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve! Me ollaan kyllä oltu lattiaan todella tyytyväisiä. Viistetyt reunat tekevät lattiasta hyvännäköisen, ja en ole edes tullut ajatelleeksi, että eivät toimisi arjessa. Nyt kun aloin asiaa ihan miettiä ja tarkastella, niin ainakaan vielä viisteiden "kolot" eivät ole keränneet mitään roskaa/pölyä eikä niitä kyllä esim. jalan alla tunne. Lasten leikeissäkin lattia toimii mainiosti :)
   Mutta tällä kokemuksella uskallan kyllä suositella, ainakin juuri ko. lankkulaminaattia.
   Remppaintoa teille!

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta :)

   Poista
 4. Heippa,
  Itse mietin saman valmistajan laminaattia. Onko ollut hyvä valinta? ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippahei!
   Ollaan kyllä oltu todella tyytyväisiä, niin ulkonäöltä kuin toimivuudelta/kestävyydeltä. Meillä pojat pelaavat sisällä mm. sählyä, eikä mailoista/palloista ole jäänyt naarmun naarmua, tässä mallissa kulutusluokka on tosin julkisten tilojen luokassa. Lattialämmityksenkin kanssa on toiminut hyvin. Reilu vuoden kokemuksella voin suositella ainakin juuri tätä laminaattia.

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!