tiistai 10. maaliskuuta 2015

Konto akustiikkalevyt asennettu: hiljaisuus tuli taloon

Tai no, tänään talolla käydessä sirkkeli soi ja kolina kävi, joten hiljaisuus on ehkä liioittelua, mutta ei kaikunut ei! Kontot asennettiin pari viikkoa sitten ja ero on merkittävä. Koska talo on vielä raksa telineineen ja keskeneräisine lattioineen, eivät akustiikkalevyt pääse täysiin oikeuksiinsa. Mutta jo nyt huomaa selvästi, että tunnelma lähentelee sitä, mihin asuntomessuilla ihastuimme: Villa Lunan leffateatterimaista hiljaisuutta. Tonttivierailulla käynyt ystäväkin meinasi ihastuksissaan soittaa saman tien Konton käymään akustiikka-arvioituttamassa oman talonsa.

Konto akustiikkalevyt korkean tilan kattoon asennettuina.


Alun perin epäilin vahvasti akustiikkalevyjen sisustukseen sopivuutta, mutta onneksi joudun perumaan puheeni; levyt näyttävät todella hyviltä ja tuovat sopivasti särmää kattoon. Valitsimme levyjen väriksi valkoisen tiedostaen, ettei se ole lähelläkään puhtaan valkoista. Ja hyvä niin, sillä väri istuu kuin valettu Meisterin lankkulaminaattiin.

Konto akustiikkalevyt katossa sopivat white grey oak lankkulaminaattiin.
Konton akustiikkalevyt katossa ja
Meisterin lankkulaminaatti lattiassa on yllättävän hyvä pari.

Korkean tilan asennuksen jälkeen akustiikkalevyjä jäi vielä media-/vieras-/leikki (taimikäsiitälopultatuleekaan) huoneenkin kattoon. Jos ja kun huone on alkuun alakerran leikkihuone, niin eivätpä kantaudu sieltäkään äänet niin vahvasti muualle. Tai vieraiden kuorsaus.


Akustiikkalevyjen asennus


Akustiikkalevyjen asennus on helppoa. Konton sivujen >>> mukaan levyt voi kiinnittää kattoon listoilla, ruuveilla, liimalla tai jopa sopivalla kaksipuolisella rakennusteipillä. Meillä timpurit käyttivät rakennusliimaa. Levyt voi kiinnittää myös suoraan katon koolaukseen, mutta koska meillä kipsilevyt toimivat jäykistävänä elementtinä, niitä ei voinut jättää pois. Akustiikkalevyjen ominaisuus paranee, jos levyjen väliin jättää hieman tilaa. Suositus on levyn paksuuden verran, mutta me jätimme kahden sentin sijaan sentin. Korkean tilan levyjen asennukseen kului timpureiltamme aikaa kolmisen tuntia, ilman rakojen mittaamista asennus olisi mennyt huomattavasti nopeammin.


Kahden kovaäänisen pojan äitinä kiitän ja kumarran akustiikkalevyjen keksimisestä.

4 kommenttia:

 1. On kyllä komean näköiset. Jos meille olisi otullut screen/leffahuone tulevaan kotiin, niin ehdottomasti oltaisiin harkittu tai sitten vastaavasti sitä tooooodella korkeaa tilaa :) Jokatapauksessa hyvälle näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olin tosiaan ihan yllättynyt, miten hyvännäköiset nuo ovatkaan. Kiva yllättyä näin päin :)

   Poista
 2. Kiitos postauksesta, meillä on myös hankintalistalla Konton levyt, ja tämä vahvisti suunnitelmaa. Näyttää todella hyvältä, ja hyvä että myös kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä jo nyt suositella, sillä eron huomaa silmis... eikun korvissa. Ja tosiaan itse yllätyin, kuinka hyviltä levyt lopulta näyttävätkin! :)

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!