maanantai 2. helmikuuta 2015

Tikkurilan Maalilinja avuksi: F497 Paperi vai S503 Lumikko

Voi tätä mietinnän ja päätösten määrää. Meille tulee paljon valkoista seinäpintaa, ja väriksi olimme sisustussuunnittelija Helena Karihtalankin opastamina jo valinneet Tikkurilan F497 Paperi -sävyn. Kirjoitin aiemmin (täällä>>>) murretun valkoisen ongelmasta; se saa helposti karmit ja listat näyttämään kellertäviltä. Paperi puolestaan on sävynä lämpimämpi ja uskoimme jo olevamme kuivilla vesillä sen kanssa, etenkin kun monessa blogissa on päädytty suht hyvällä menestyksellä Paperiin.

Mutta, mutta. Jottei tämä liian helpoksi menisi, timpurimme ilmaisivat tässä eräänä päivänä huolensa meidän karmien valkoisen ja paperinvalkoisen ristiriidasta; he pelkäävät, että Paperikin saa meillä olevat karmit liikaa kellertämään. Jälleen iso kiitos timpureille, jotka kantavat huolta yllättävistäkin asioista! Ihania ovat, kun työnsä lomassa pohtivat meille parhaita ratkaisuja. Paperin sijaan he suosittelivat Tikkurilan S503 Lumikko -sävyä. Voi kääk, näin avautui jo yksi klousattu päätös.

Tikkurilan Paperi F497 vai Lumikko S503 seinien valkoiseksi?
F497 Paperi ja S503 Lumikko. KUVAT tikkurila.fi


Kävin sitten katsomassa toisen timpureistamme luona, miltä tuo Lumikko seinissä näyttää. Sävy oli muuten oikein hyvä, mutta joissain huoneissa valkoinen taittoi minun silmissäni selvästi sinivihreään. Mutta karmit eivät kellertäneet. Menneen viikonlopun sitten pähkäilimme asiaa, maalasimme yhden olohuoneen ikkunavälin testiksi molemmilla, vertailimme ja googlasimme. Ennen lopullista päätöstä Mr Teen mieleen juolahti vielä yksi oljenkorsi: soitetaan Tikkurilan maalilinjalle!

Tikkurilan Maalilinja, kuinka voin auttaa


Tuo vastaustapa taisi kyllä aikanaan kuulua Omo-infolle, sinnekin joskus olen pirauttanut. Mutta tänään sitten näppäilin Maalilinjan numeron ja kyllä kannatti soittaa. Ystävällinen asiakaspalvelija kävi perinpohjin läpi Paperin ja Lumikon ominaisuudet, ja tässäpä ne ovat tiivistettyinä:

F497 Paperi


 • Paperi sointuu huonommin listavalkoisen kanssa, eli kellertävyys on selvempää
 • Muuten Paperi on helppo valkoinen, eli 
 • se ei ole yhtä herkkä valon vaihtelulle, ts. väri säilyttää sävynsä eri valaistuksissa
 • ja se on helpompi kumppani muille väreille, oli sitten kyse sisustuksesta tai tehosteväreistä

S503 Lumikko • Lumikko sopii paremmin listavalkoisen kanssa
 • Lumikonvalkoisessa on mukana aavistus sinertävää (vai oliko se nyt sinivihreää), ja tietyissä valoissa (etenkin lämpimämmässä) sinertävyys/vihertävyys korostuu. (Silmäni eivät siis valehdelleet!)
 • Koska Lumikko on lämpimämpi väri, se voi tiettyjen värien rinnalla näyttää jopa ns. eltaantuneen kellertävältä, eli siltä kuin seinät olisivat ajan saatossa kellertyneet


Maalilinjalta sain vielä yleisiä vinkkejä valkoisen valintaan:


 • Jos sisustus on modernia ja "tyhjää", karmit korostuvat, kun silmä ei kiinnity muuhun
 • Värin ja sen sävyjen näkeminen riippuu myös katsojan oman silmän väritarkkuudesta


Ja lopullinen valkoinen valintamme on...


F497 Paperi. Otamme mieluummin riskin ikkunakarmien kellertävyydestä kuin seinien näyttämisestä kellertäviltä, tai sinertäviltä/vihertäviltä. Kahdesta pahasta valitsimme sen pienemmän pahan. Lisäksi Maalilinjalaisen mukaan Paperi ja tehostevärimme N499 Basaltti ovat näistä parempi pari. Ja hei ihan oikeasti: en usko, että kukaan meidän lisäksemme kiinnittää asiaan huomiota. Paitsi kaikki vieraamme nyt tämän luettuaan.

Joskus nämä raksavalinnat tuntuvat vähän hiusten halkomiselta.

Ainiin, Tikkurilan Maalilinjan puhelinnumero: 0108608600. Avoinna arkisin 8-19.

16 kommenttia:

 1. Me laitettiin ekaan taloon sävy Kalla, joka on täsmälleen ovien ja listojen sävyinen. Yleisilme on tasaisen valkoinen, vaikka maali itsessään onkin vähän kellertävä. Uuteen taloon laitetaan Jasmiini, joka on Kallasta pikkuisen valkoisempi versio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksei voi vain olla yksi valkoinen väri, säästyisi monelta päänvaivalta :D Mutta paperilla me nyt mennään, saa nähdä, kuinka paljon listat ja muut hyppii esiin. Sinänsä hyvä, että luulimme jo pitkään paperin olevan se meidän väri, sillä nyt tuli vertailuun vain yksi lisävaihtoehto. Jos olisin alunperin alkanut pohtia noiden kaikkien valkoisen sävyjen välillä, niin hulluksihan sitä olisi tullut...

   Poista
 2. On tämä tällaista :D Nykyistä kotia remontoidessa en uhrannut melkein millekään valinnalle muutamaa päivää enemmän. Nyt kun talo on vasta suunnitteluasteella, olen käyttänyt varmasti jo satoja tunteja... Ja niin näen itseni tuon saman ongelman äärellä tulevaisuudessa... Taidanpa tallentaa tämän sun postauksen, niin säästyn ehkä pienemmällä pohdinnalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta: aikaa saa kyllä kulumaan, niin olennaiseen kuin epäolennaiseenkin :)
   Laita myös Maalilinjan nro muistiin!

   Poista
 3. Ja tämän postauksen myötä, oli pakko varmistaa että tuleehan meidän sisäovien karmit myös samaan sävyyn (eli tuohon Paperin f497) maalattuna kuin ovetkin. Ja huh! Onneksi tulee. Mutta tosiaan nuo sisäovien peitelistat ja jalkalistathan ovat sitten ihan jotain muuta valkoista, nyt kun asiaa oikein miettii. On tämä tosiaan sitä "hiusten halkomista" :D No, laitettiin tässä aamulla kyselyä ARS Woodille josko tekisivät sisäovien karmit samalla samaan sävyyn, niin pääsisi tästäkin ongelmasta. Jalkalistoja ei ehkä niin huomaa jos ovat eri valkoisen sävyä..paitsi tietenkin me..hah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että tuo asia teillä kunnossa ja hyvä pointti... eipä muuten ole meillä tullut mieleenkään, että sisäovien karmit olisi voinut mahd. pyytää paperina. Tosin meille tulee harmaat ovet, joten oveen nähden valkoinen ei haittaa, mutta seinien rinnalla tosiaan taas yksi mahdollinen kellertävä paikka. Huoh tätä, ja juurkikin niin, itse sen oikeasti vain lopulta huomaa :D

   Poista
 4. Meillä on paljon valkoista, ehjää seinää ja muistaakseni meilläkin mentiin paperilla. Listat ovat hieman kellertäviä, mutta ei voi sanoa niiden hyppäävän silmille. Toki paljon riippunee myös valaistuksen sävystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paperi tuntuu olevan ilmeisen suosittu sävy ja olen nyt ihan vakuuttunut, että hyvä valinta tehtiin. Maalilinja vinkkasi tosiaan paperista, että siihen ei valon sävy niin paljon vaikuta kuin joihinkin muihin valkoisiin. Mutta kiva kuulla, että karmit ei oletettavasti kauheasti kellerrä :)

   Poista
 5. Heh, ihana postaus :) Essin sanoin niin myös minä näen itseni painiskelemassa tulevaisuudessa tuon saman ongelman parissa :D Meitä auttaaksesi postaappas huomaako sävyeroa käytännössä, kun teillä on maalit ja karmit paikoillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinänsä voimme olla tyytyväisiä, jos ongelmat rajoittuvat tuohon valkoisen valintaan: kyllä nämä päätökset joskus tuntuvat saavan pikkaisen liikaa merkitystä :D Mutta toisaalta, unelmien kotiahan tässä rakennellaan. Ja jep, laitan ehdottomasti kuvia ja tietoa maalien, karmien sun muiden yhteensopivuudesta... jos siinä vaiheessa asiaa enää muistammekaan ;)

   Poista
  2. Nyt täällä painitaan tuon valinnan kanssa niinkuin ennustettiin ;) MIten on, hyppääkö listat silmille? Juuri julkaisin jutun meidän väliovista jotka tulevat nyt sitten kalustevalkoisina ja pohdin juuri että mitä tehdä seinävärin kanssa...

   Poista
  3. Hihii, ennustus kävi toteen :) Luin juuri tuon lupauksen postata kuvia ja kommentteja, "jos asiaa siinä vaiheessa enää muistammekaan", ja eipä sitä ole tullut ajatelleeksi. Eli ei ne kyllä hypi silmille. Jos keskittyen ja ajatuksella katsoo, niin toki ikkunapuitteet on vähän erivärisiä, jopa keltaiseen taittavia tossa rinnalla, mutta etenkäön listoissa ei mun mielestä huomaa kyllä eroa, tai sitä ei mitenkään tule huomanneeksi. Toki meillä nuo ovet on harmaat, mikä antaa varmaan niiden kohdalla anteeksi, kun ei ole toista valkoista riitelemässä... Mutta siis omasta kokemuksesta en ole katunut päätöstä, jos sitä olen muistanut edes miettiäkään ;)

   Soita Maalilinjalle vielä varmistus ;)

   Poista
 6. Meille tuli kaikki valkoiset pinnat tuolla F497 Paperilla ja olen ollut tosi tyytyväinen. Itselle ei karmien keltaisuus hyppää silmille vaikka alhaalla on vielä valittu lumenvalkoiset ovetkin kiiltävällä pinnalla. Koko portaikko on myös sillä sekä yläkerran aulan valkoiset pinnat ja lasten huoneiden ikkunaseinät (jolla saa avaruutta huoneeseen). Blogistamme löydät tila kuvia joissa siis kaikki valkoinen on tuota F497 Paperia. www.kivitalourakointi.fi on siis tuo osoite blogiimme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS Paula, varmuus paperivalintaan taas kasvoi. Teillä on kyllä valtavan kaunista, ja ainakaan kuvissa ei tosiaan kellertävyys pistä silmään.

   Poista
 7. Meillä on edellisessä asunnossa teetetty pieni pintaremontti siten että seinät maalattiin nimenomaan Paperilla (ja Tussilla (Y498) ), lattiassa oli harmaa laatta. Itse havainnut tuota kellertämistä lainkaan, ja tulevaan taloon olen myös valinnut seinäväriksi Paperin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hyvä kuulla! Paperi näyttää tosiaan olevan aika suosittu valkoinen. Nyt on meillä maalaukset tehty, pian nähdään, muuttuivatko karmit keltaisiksi vai eivät :)

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!