torstai 19. helmikuuta 2015

Toimitukset jatkuvat: nyt saapuivat Aitokivet

Tontille tulee nyt enemmänkin tavaraa. Konton levyt ja takka saivat tänään seuraa Black Quartzite -verhoilukivistä, jotka laitetaan saunan kiukaan taakse palamattomaksi materiaaliksi.

Saunan palosuoja Aitokivi Black Quartzite -verhoilukivi saapui tontille.


Mr T oli työmatkalla, joten kävin itse kantamassa kivet sisään. Sinänsä homma ei ollut suuri, sillä verhoilukiveä tulee saunaan vain noin 5 neliön alalle, mutta kummasti kaksi jaloissa pyörivää pikkupoikaa tekevät 200 kilon kantourakasta haasteellisen. Työ alkoi sujua, kun isompi keksi opettaa pienemmän syömään lunta ja lahkeeni vapautuivat. Siinä vaiheessa suljin silmäni ja totesin, että nyt ei ole aika miettiä raksalumen puhtautta.

Sisustuskiveä muuallekin kuin saunaan?


Kivi on kyllä todella kaunis. Kimallus ei kuvasta erotu, mutta säihke tuo kiveen juuri sopivasti särmää ja eroa useimpiin sisustuskiviin.

Aitokiven sisustuskivi Black Quartzite odottamassa saunaan pääsyä.


Mietinkin jo, mitä muuta voisimme sisustuskivillä verhoilla. Esimerkiksi Aitokiveltä löytyy liuta muitakin sisustus- ja verhoilukiviä, kuten Black Quartziten valkoinen sisar White Quartzite. Vaan tässä vaiheessa T tai timpurit eivät ehkä arvostaisi, jos alkaisin muuttaa mieltäni seinien suhteen: suurin osa laatoitus- ja maalaustöistä on nimittäin jo tehty. Ehkä sitten muutaman vuoden päästä, kun remonttihammasta alkaa kolottaa...

6 kommenttia:

 1. Siinäpä oli kuntoilua kerrakseen! Ja tuttu meininki, että välillä ei vaan jaksa puuttua lasten pöllöilyihin, vaan kiittää hetken rauhaa ja ummistaa silmänsä :D Kauniit on kivet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyötyliikuntaa! :) No sanopa muuta, toisinaan on ollut pakko luovia lasten kanssa. Myös vanhemmalle ipadi käteen ja nuoremmalle tarpeeksi pitkäksi aikaa evästä mussutettavaksi on ollut tilanteen pakottama, vaan kovin toimiva, konsepti ;)

   Poista
 2. Kauniita kiviä. Meilläkin on ollut mielessä, miten voisi käyttää liuskekiveä tms. modernissa talossa. Nykyisin on tietysti vaikka mitä malleja olemassa. Kiukaan takana nämä kyllä varmasti toimivatkin loistavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja livenä kivet on vielä kauniimmat. Nyt odottelen malttamattomana saunan valmistumista! Tosin tässä vaiheessa jo odottelee aika monen asian valmistumista malttamattomana, hirveästi kun seuraavan kuukauden aikana tapahtuu :)

   Teillä tuntuu olevan hyviä ideoita jo niin paljon mietittynä, että jäänpä innolla odottelemaan, josko ja millä tavalla päädyt kivien käyttöön!

   Poista
 3. Hienot! Meilläkin myös tavoitteena laittaa kiukaan taakse sisustuskiveä. Kaikki sisustusjutut on vielä vain täysin auki, noh, ehkä selvii vähitellen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi teillä on vielä ihanan paljon aikaa... meillä on vieläkin jotkut sisustusjutut auki, ja muuttaa pitäisi kuukauden päästä :D

   Sisustuskivi saunaan ei ole yhtään pöllömpi valinta ;)

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!