perjantai 27. helmikuuta 2015

Kodinkoneet AEG:ltä: maksoimmekohan liikaa?

Tänään oli tontilla taas tohinaa. Ensin saapuivat kodinkoneet (paitsi kuljetuksesta uupuneet astianpesukone ja uuni, jotka löytänevät perille alkuviikosta...) ja illemmalla keittiö. Keskiviikkona toimitetun kodinhoitohuoneen timpurimme oli puolestaan jo lähes kasannut ja sillä välin toinen timpuri laittoi lattiaan laminaattia, josta lupasinkin kertoa lisää piakkoin. Viimeisiä viedään!

Kodinkoneista teimme kaupat jo syyskuussa Habitare-messuilla. Ostimme samalla koko paketin, kaikki AEG:tä. Tällaista paketeista tänään löytyi (niin paitsi tiskikonetta ja uunia ei löytynyt...):

AEG integroitava jääkaappi

AEG integroitava jääkaappi SKD71800S1.
AEG SKD71800S1. KUVA>>>

Pakastin tulee kodinhoitohuoneeseen, joten se ei tule integroitavana.

AEG pakastin A72900GNW0
AEG A72900GNW0. KUVA>>>

Uuniksi olimme alunperin päättäneet ottaa höyryuunin, mutta luovuimme siitä ihan puhtaasti budjettisyistä. Pyrolyysitoiminnosta en kuitenkaan suostunut luopumaan, sillä inhoan (kukapa ei, mutta minä vain en saa aikaiseksi) uunin pesemistä. Integroitu lämpötilamittari oli myös toivelistalla, mutta kukkaro alkoi kiristää nyörejään senkin kohdalla.
AEG erillisuuni BP300302SM
AEG BP300302SM. KUVA>>>
Liedeksi halusimme ehdottomasti induktion rinnalle kaasun. Tästä emme suostuneet tinkimään pihvinpaisto mielessämme.

AEG kaasuliesi HC412000GB ja induktiotaso HC452400EB
AEG HC412000GB ja HC452400EB. KUVAT:  kaasu>>,  induktio>>
Astianpesukone tulee myös integroituna. Astianpesukoneen toiminnallisuus on yksi tärkeimpiä keittiön toimivuustekijöitä, sillä epäkäytännöllinen kone ärsyttää todella paljon. Toivon sormet ristissä, että valitsimme hyvän. Jos ei muuta, niin ainakin tässä on viinilasin pidikkeet ärsytystä lieventämään. Pitkään punnitsin "aterinkorin" ja "aterimet ylätasolle peseytymään" välillä. Ylätaso oli yksi suurimpia "ei missään nimessä" -asioita vielä vuosi sitten, mutta asuttuamme hetken ylätasollisen astianpesukoneen kanssa muutin mieleni. Sellainen on siis nyt tulossa.

AEG integroitava astianpesukone F78702VI0P.
AEG F78702VI0P. KUVA>>>
Integroitava mikro, joka on hinnaltaan tsiljoonakertainen perusmikroihin verrattuna. Mutta koska mikro tulee meillä keskelle seinää, oli integroitava otettava.

AEG integroitava mikro MC1763EM
AEG MC1763EM. KUVA>>>

Pesukone ja kuivausrumpu tulivat myös Expertiltä, ja AEG:ltä

AEG pyykinpesukone L89499FL ja kuivausrumpu T86589IH3
AEG L89499FL ja AEG T86589IH3. KUVAT expert.fi

Kodinkonepaketin hinta


Vinkkinä kodinkoneiden ostajalle: ilmaa hinnoissa on ja paljon! Otimme messuilla tarjouksen Gigantista ja Expertiltä. Gigantti voitti hinnalla, mutta koska Expertin pakastin ja pesutorni, jotka sijoittuvat kodinhoitohuoneeseen, miellyttivät enemmän silmää, palasimme Expertille ostaaksemme vain nuo kolme. Myyjä rupesi luonnollisesti vielä tekemään kauppoja koko paketista. Sanoin suoraan, että hinnan olisi tiputtava 700 eurolla, jotta meidän kannattaisi harkita heiltä ostamista. Ja niinhän se sitten lopulta tippui. Ainoa, mistä jouduimme luopumaan, oli uuniin integroitu sisälämpömittari. Haloo: 700 euroa! Minusta aika iso alennus.

Kokonaisuudessaan maksoimme paketista aika tasan 6000 euroa. Tähän sisältyivät pakastin, integroitava jääkaappi, uuni pyrolyysitoiminnolla, induktiotaso, kaasutaso, integroitava mikro, astianpesukone, pesukone ja kuivausrumpu. Halvemmalla (huomattavasti halvemmalla) paketin olisi varmasti saanut, jos olisimme valinneet esim. uunin ilman pyrolyysitoimintoa, jättäneet kaasulieden pois ja tyytyneet täysin perus pyykkikoneeseen ja kuivausrumpuun. Uunista ja liedestä emme halunneet tinkiä, mutta näin jälkikäteen mietityttää etenkin pesutornin osalta, olisiko sen ominaisuuksista voinut tinkiä. Vaan tehty mikä tehty, nyt on vain toivottava, että valinnat ovat hyviä, koneet toimivia ja hinta ajan kanssa enää sivuseikka, sillä siellä ne talossa nyt jököttävät asennusta ja käyttöön pääsyä odottaen.

16 kommenttia:

 1. Meillä kaikki kodinkoneet maksoivat 4150 euroa, mutta meille ei tullut integroitavina muita kuin tiskikone, että eiköhän nuo teidän koneet ihan kelpohintaan tullut. :) Merkkikin on ihan laadukas, ilmeisesti? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnilleen linjassa siis, hyvä tietää! Omilla valinnoillahan hintaa olisi alas saanut, mutta nämä on taas kerran niitä lukuisia raksaamisessa punnittavia asioita. Ja AEG:n pitäisi tosiaan olla ihan laadukas :)

   Poista
 2. Kiva tietää noista könttäsummista, että mitä kodin kodinkoneet yhdessä noin suurinpiirtein kustantaa (meillä aika samanlaiset toiveet kuin teillä). Tosi hyvältä vaikuttaa teidän valinnat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan että näillä kokkaus ja pyykkäys sujuu :)

   Poista
 3. Meillä maksoi kaikki kodinkoneet 7.500 euroa. Tähän pakettiin kuuluu Savon liesituuletin (tasosta ylös nouseva malli), Siemensin pyrolyysiuuni, Siemensin induktioliesi, Electroluxin integroitavat jääkaappi ja pakkanen, Siemensin kalusteisiin integroitava kahvikone, Siemensin kalusteisiin sijoitettava mikro ja Boschin astianpesukone. Kalliimmat näistä oli kahvikone ja liesituuletin. Me ostettiin Gigantista Rakenna ja Asu -messuilta. Hyvältä kuulostaa nuo teidänkin hinnat ja AEG on kyllä laadukas! Tsemppiä loppusuoralle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne tiedosta, kyllä ne hinnat näköjään noissa siis liikkuvat, kun uuteen kotiin kaiken ostaa. Turha sitä kai olisi ihan halpiksilla mennäkään... Meillä liesituuletin tuli keittiön mukana, joten se tiputti sitten hintaa paketista. Ja kiitos tsempeistä, maaliviiva häämöttää! :)

   Poista
 4. Moikka, meille tulee myös AEG:n setti: integroitavat jääkaappi, pakastin ja astianpesukone, uuni, mikro ja panorama-induktioliesi. Kaikki niitä about keskitason kapineita, ei siis halvimmat ja mopoimmat eikä myöskään kalleimmat. Uuni ei ole pyrolyysi. Setti maksoi 3200 euroa Puustellin keittiön yhteydessä. Liesituuletin ei kuulu settiin. Marika / Kaksi Savua

  VastaaPoista
 5. Heippa! Muistaakseni meillä oli aika lailla samanhintainen, jos olisi otettu puustellin kautta keittiön kera. Sen takia jäikin mietityttämään, olikohan ihan fiksua upgreidata messuilla koko paketti, kun hintaa tuli kuitenkin aikas lailla enemmän. Mutta valinta on nyt tehty, joten sen kanssa eletään. Ja tietysti tuohon tuli sitten pesutorni joka tapauksessa lisäksi. Mutta hyvät kaupat teitte varmasti, jää vielä budjettia täyttääkin se jääkaappi, toisin kuin täällä :D

  VastaaPoista
 6. Hintatason voi "tarkistaa" käymällä www.idealo.de sivustolla katsomassa keski-euroopan hinnat. Kaikki mallit ei ihan samoilla numeroilla tosin ole kaikilla markkinoilla.
  Puustellin kautta Siemens koneet 4200e, messuilta sama mutta paremmilla koneilla. Savon tuuletin päälle niin vajaa 5t setti ilman pyykkikoneita. Konevalinnoista kuvat blogitekstissäni. Meille tulee kans kaasuliesi, miten olette ajatelleet pullon sijoituksen ratkaista ? Huvittaisi viedä eteisen komeroon viemästä kallista keittiökaappitilaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kiva saada uusi kommentoija! Meillä kaasupullo sijaitsee seinän toisella puolella teknisessä tilassa, jonne se aikanaan suunniteltiin juurikin keittiöstä tilaa viemästä. Virallinen ohjeistus taitaa sanoa, että yli 1,2 metrin putkitus pitää toteuttaa kiinteänä, ja tuon kiinteän putken asentamiseen tarvitaan ihan kaasuasennusliike.

   Teilläkin rakennetaan kovaa vauhtia, hurjasti tsemppiä!

   Poista
 7. Googletin AEG:n kodinkonemalleja ja huomasin blogistasi, että meille tulee sama jääkaappi ja tiskikone. Nyt kiinnostaisi käyttökokemukset? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tiskikonehan hajosi reilun kuukauden käytön jälkeen, eli ihan priimamalli kyseessä ;) Korjaus meni tietysti takuuseen ja sen jälkeen on kyllä toiminut hyvin. Korjaaja epäili, että jo alunperin oli ollut viallinen, jotain uusia varaosia siihen tilattiin ja nyt siis toiminut moitteettomasti. Vinkiksi korjaaja sanoi, että nykykoneet ovat niin vettä säästäviä ja energiatehokkaita, että pesutulos on hyvä vasta, kun pesee 70 asteen ohjelmalla, tällöin myöskään rasvajäännökset eivät jää tukkimaan suodattimia samoin kuin kylmemmillä energiaohjelmilla. Nyt ollaankin pesty tuolla 70 asteella ja puhdasta tulee. Miten energiatehokasta se sitten onkaan...

   Kone on tilava, minusta ihan fiksut ratkaisut ylä- ja alalokeroissa. Aterimien pesulokero siellä ylinnä voisi olla järkevämmin tehty: esim. pikkulusikat on vaikea saada pysymään paikoillaan, mutta ei kuitenkaan niin, että se joka kerta ärsyttäisi. Eli ihan tyytyväinen olen valintaan ollut.

   Jääkaappi on myös hyvä. Erityisen hyvää on yksi hylly, jonka saa tarvittaessa keskeltä "poikki", jolloin alemmalle hyllylle mahtuu korkeita tavaroita: isompi kattila, mehukannu näin kesällä tms. Alalokeron pulloille muotoillut tilat ovat myös kätevät, lokero korvaa perinteiset pullohyllyt (joissa pullot ovat vaakatasossa) ja samaan tilaan saa esim. yrttiruukut säilymään pystyssä.

   Kumpikaan koneista ei varmasti ole ratkaisuiltaan markkinoiden täydellisin, mutta ehdottomasti olen ja ollaan oltu tyytyväisiä, enkä heti keksi, miksen suosittelisi molempia muillekin. Eli hyvät valinnat, kunhan tiskikone pysyy ehjänä :)

   Poista
 8. Heippa, vieläköhän päivität blogia...
  Ostimme juuri "remonttimiehen unelman", ja kodinkonetarjouksia olen tässä pähkäillyt. Juurikin AEG:n pakettiin olen päätymässä, joten olisi kiva kuulla mitä olet tykännyt, kun olet jo ehtinyt niitä jonkin aikaa käyttää. Mulla on ollut aiemmat koneet aina siemensiä, ja nykyisessä kodissa pääasiassa boschia, aeg:sta ei omakohtaista kokemusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Täällä vielä blogia kirjoitellaan ja päivitellään ja itse asiassa Aeg:stä olen viime aikoina joutunut parikin juttua kirjoittamaan. Täältä löydät viimeisimmän, nimenomaan otsikolla "suosittelisinko": http://puutajakivea.blogspot.fi/2016/07/arvatkaa-suosittelenko-aegn-kodinkoneita.html

   Eli tiski- ja pesukoneen osalta kaikki ei ole mennyt ihan nappiin, mutta toisaalta, kuten joku tuon linkatun jutun kommenteissa sanoo, eiköhän kaikista merkeistä löydy huonojakin kokemuksia. Ainoastaan Mielestä en ole kuullut mitään negatiivista, eli ilmeisesti siinä satsaaminen kannattaa... Mutta muuten meillä on koneet toimineet ihan hyvin paitsi tosiaan nuo pesukoneet. Kurkkaa vielä tuo juttu!
   Kai se on lopulta tuurista kiinni, mutta ainakaan takuissa ei kannata tinkiä.

   Poista
  2. toivottavasti vielä luet aeg:ta harkitseva tämänkin vastauksen. ÄLÄ osta. Piirikorttivikoja AEG:n koneissa ihan yllin kyllin. Neljä vuotta vanhat koneet. jääkaappi uusittu. Apk:ta käyty korjaamassa kahdesti ja samoin erillis uunia. Uunin vika jälleen uusiutunut ja nyt Powerista (ennen Expert) ilmoitetaan että voi voi. Osta uusi kun koneet on jo niin vanhat. Hei haloo. Neljä vuotta.... Googleta niin selviää AEG:n ongelma. PIIRIKORTIT ihan sama mikä laite kyseessä niin nää prakaa

   Poista
  3. Hui. Ei tosiaan viitsisi tämän hintaisia koneita ihan neljän vuoden välein uusia...

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!