tiistai 24. helmikuuta 2015

Parkettirakkaus romahti

Jos jostain asiasta tässä raksavalintojen viidakossa olen ollut varma, niin löytämästämme ”rakkautta ensisilmäyksellä” -parketista. Lokakuussa päivätyssä postauksessa (täällä>>>) hehkutin Parketti-Romanoffilta löytynyttä tsekkiläisen ESCO:n Karel IV-parkettia: harmaata, vanhan lattian näköistä, valmiiksi kolhittua, karheapintaista ja juuri meidän makuun tehtyä tavaraa.

Esco Groupin Karel IV Smoked White -parketti.
Kuvassa parketti näyttää paljon tummemmalta kuin luonnossa.

Samaisessa postauksessa on väliotsikko ”Älä nuolaise ennen kuin…”. No eipä olisi pitänyt nuolaista ei.

Suomi liian kylmä maa rakkaudellemme


Olimme ensimmäiset, joille Romanoffin myyjä teki ko. parketista tarjouksen. Suomalaiset kun eivät oikein ole lämmenneet Euroopassa suosittuun lattiatyyliin kolhuineen ja karheuksineen. Neliöhinta oli  muutaman euron alle 80, ja päätimme että se saisi mahtua budjettiimme. Parketin rinnalle valitsimme yläkertaan Romanoffilta tarjouslaminaatin huimaan 9,90 euroa/neliö hintaan. Laatat näihin sopiviksi, sisustussuunnittelijalta hyväksyntä yhteensopivista materiaaleista ja voilà, pintamateriaalit check.

Vaan sitten ennen joulua tuli puhelu Romanoffin myyjältä. Kun puhelu alkaa sanoilla ”Oletko pahassa paikassa, ja mieluiten ehkä istumassa” ei voi odottaa kovin hyvää sisältöä. Onneksi kyse oli sentään vain parketista! Escon kanssa oli ollut jos minkälaista selvittelyä, mutta lopullinen takaisku oli parketin mahdollisesti liian suuri kosteusprosentti Suomen olosuhteisiin. Vaikka todennäköisyys oli pieni, Romanoff ei halunnut myydä meille lattiaa, joka saattaisi ensi talvena alkaa liikaa elää.

Loistavaa palvelua Parketti-Romanoffilta


Romanoffin myyjä teki kyllä kaikkensa löytääkseen meille vastaavan parketin. Meille teetätettiin mallipalasta mukailtu pinta ja väri muutamallakin eri valmistajalla. Myyjä lähetti kuvia ja mallipaloja ja piti meidät koko ajan ajan tasalla. Iso kiitos tästä! Aika monen mallin jälkeen lähimmäksi pääsi Timberwise. Mutta vaikka Timberwisen parketti oli hieno, olimme ihastuneet nimenomaan Escon parketin pintaan ja koloihin sekä väriin. Kolot tästä mallista puuttuivat, eikä värikään ollut täysin sama, joten päätimme, ettemme tee kallista kompromissia, vaan vaihdamme parketin laminaattiin.

Koska kaikki laatat oli valittu parketin mukaan, alkoi suuri ”sen oikean laminaatin” metsästys. Se onkin oma tarinansa, josta lisää piakkoin. Paljastetaan kuitenkin, että se oikea löytyi, ja meille on tulossa aivan ihana lankkulaminaattilattia.

Suorastaan dramaattisia käänteitä täynnä tämä raksaaminen ;)

10 kommenttia:

 1. Olipa harmillinen juttu! Teillä on jo uudet valinnat tehtynä, mutta onko Trinity-lankkulattia teille tuttu? Siinähän on sellainen veistetyn näköinen pinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trinity on myös hieno kuin mikä, ja itse asiassa tilasimme siitä sydänsuruissamme näytteetkin. Mutta koska mikään väri ei ollut "juuri se oikea" ja hinta kuitenkin samoissa, niin sekin jäi. Ja itse asiassa näin jälkikäteen mietittynä budjetille ei tee yhtään pahaa, että parketti vaihtui laminaattiin ;)

   Poista
 2. Todella kurja juttu! Sympatiat sinne ja toivon mukaan uusi laminaatti olisi livenä lattiassa ehkä hivenen jopa parempi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Ja nyt on jo helpompi hymyillä, kun uusi rakkaus löytyi ja budjettikin kiittää ja kumartaa :)

   Poista
 3. Voi ei, kurja juttu! Etenkin kun on kyse tällaisesta varmasta valinnasta, jonka ympärille muut valinnat on rakennettu. Noh, näitä sattuu matkan varrella kaikille. Toivottavasti uusi laminaatti on hyvä, lisäjuttua odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, näitä sattuu! Ja uskon, että laminaatti on lopulta oikein hyvä ratkaisu. Jatkojuttu pitää kirjoittaa pian, sillä tällä viikolla ilmeisesti näemme laminaatin jo livenä osassa huoneita, jännää!

   Poista
 4. Olipa harmillista! :( Toivottavasti siihen laminaattiinkin löytyy hyvä rakkaussuhde :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista tosiaan, mutta kovaa vauhtia olemme jo rakastumassa uudestaan :)

   Poista
 5. No voih! Tässä loppumetreillä näyttää tulevan pieniä ja suuria pettymyksiä... miksi siis juuri tuo parketti elää enemmän kuin vaikka timberwise???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ja tämä kun oli se meidän varmin valinta sisustusmateriaaleissa. Vaan minkäs teet! Ja uskon, että loppu hyvin kaikki hyvin, eli laminaatti oli myös löytö.

   Jos nyt ihan oikein ymmärsin ko. parketin Suomi-sopimattomuudesta, niin Suomessa on määritelty parketin kosteusprosentille tietty vaihteluväli, jonka sisällä puu ei liiaksi elä meidän olosuhteissa. Tässä parketissa vaihteluvälin yläraja oli isompi kuin Suomen "sallittujen" (tai varmaankin suositeltujen on oikeampi termi), joten jos meille olisi tullut tuota parkettia erä, jonka kosteusprosentti olisi ollut tuolla ylärajalla, olisi se voinut ensi talvena tehdä ikävän yllätyksen. Puuhun kun jää aina tietty määrä kosteutta, minkä takia puu elää olosuhteiden mukaan. Oli kyllä taas asia, jota itse ei olisi osannut ajatellakaan, jos vaikka olisi tilannut parketin suoraan jostain päin Eurooppaa...

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!