keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Saunapaneeli: helmiäisharmaa Siparila Struktuuri

Sauna on jäänyt meillä vähän luvattomankin vähälle huomiolle ottaen huomioon sen, kuinka paljon siihen panostamme. Saunahan on erillisessä rakennuksessa, jonne on käynti ainoastaan ulkokautta terassin poikki. Tällä haemme (modernia) mökkisaunan fiilistä, sillä meille mökkisaunan löylyissä vain on sitä jotakin. Itse asiassa Mr T aikanaan kosi minua mökkisaunalla, joten olkoon ”se jokin” vaikka ripaus romantiikkaa.

Haussa harmaa, leveä saunapaneeli


Saunamateriaaleja heräsimme katsomaan tosissamme vasta vuodenvaihteessa. Halusimme saunasta tumman, se kun jotenkin korostaa meille mökkimäisyyttä. Ehkä siksi, että Teen mökiltä löytyy aito mustanmusta savusauna, ja pari vuotta sitten isäni käsitteli mökkisaunamme mustaksi. Musta olisi kuitenkin ollut liian, niin no, musta, joten päädyimme tekemään saunasta harmaan. Niinpä alkoi harmaan paneelin metsästys.

Hakukriteerejä meillä oli paneelille ehkä vähän liikaakin: mahdollisimman leveä, tietysti laadukas, pinnaltaan ei liian sileä, budjettiin sopiva ja tosiaan (hyvän) harmaa. T kantoi kotiin näytteitä, mutta joko sävy oli väärä, leveys ei riittänyt tai vähintään hinta oli pilvissä. Etenkin leveää paneelia tuntui olevan vaikea löytää ja mietimmekin jo, että etsimme sopivan paneelin, jonka itse sävytämme. Yhdessä vaiheessa meiltä löytyikin kasa pinnaltaan erilaisia puunpaloja harmaan ja mustan eri sävyissä. Tilasimme jopa paikalliselta sahalta näytteen hiekkapuhalletusta puusta, mutta muuten hieno pinta ei kotikonstein värjättynä oikein sekään toiminut. Välillä nämä täydellisen materiaalin etsinnät saavat jo hieman koomisia piirteitä. Mutta lopulta tärppäsi!

Moderni harmaus löytyi Siparilan Struktuurista


Jollain rautakauppareissullaan Teen silmään osui jännän helmiäisenharmaa ja leveä paneeli. Näyte kotiin ja molemmat nyökyttelimme tyytyväisinä: siinä se sitten oli, the meidän saunapaneeli: Siparilan Struktuuri 176.

Helmiäisharmaa Siparila Struktuuri 176 -saunapaneeli saunan seiniin ja kattoon.
Siparilan Struktuuri 176 -saunapaneeli. Kuvissa sama helmiäisharmaa paneeli eri valaistuksissa.
Aito väri on näiden väliltä.
KUVAT: siparila.fi

Struktuuripaneeli on nimensä mukaisesti 176mm leveää ja väri on aivan täydellinen. Ei liian tumma, ei liian vaalea ja kevyesti helmiäisenhohtoinen, mikä tekee paneelista myös modernin. Pinta on hienoharjattu ja todella mukavan tuntuinen. Kun vertailukohteena oli aika (tosi!) monta vaihtoehtoa, voin sanoa, että hyvän löydön teimme. Ja hintakin sopi budjettiimme.

Viime viikolla kävimme hakemassa saapuneen tilauksen ja nyt struktuuripaneelit odottavat pari viikkoa asennuslämpötilassa seinään ja kattoon pääsyään. Sama paneeli tulee myös pesutilan kattoon.

Näin jälkikäteen voin jo sanoa: hyvää kannattaa odottaa ja etsiä :)

14 kommenttia:

 1. Tuo Siparilan Struktuuri on kyllä upea paneeli! Meille sitä on tulossa wc:n takaseinälle. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä valinta! ;) Ja niin on, näin aamulla täysmittaiset paneelit livenä tontilla ja on se kyllä ihana.

   Poista
 2. Wau! Enpä ollut miettinytkään harmaata saunapanelia. Minä olen pyörinyt ajatuksissa vaalean ja ihan mustan saunan välillä. No mies tyrmäsi mustan liian synkkänä ja vaalean pelkää tahraantuvan... Hän siis haluaa ilmeisesti sitä perinteistä värimaailmaa saunaan. Mutta ehkä hänkin taipuisi tuohon väriin... Minkä väriset teidän lauteista tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei juurikin: vaalean ja mustan väliinhän tämä istuu kuin valettu! Eli ei kun miestä ajatuksella lämmittelemään :)
   Pitääpä tehdä vielä lauteista juttu, koemaalaus kun onnistui, eli ne sävytetään itse hieman tätä struktuuria tummemmaksi. Harmaata siis kauttaaltaan. Tosi monissa kuvissa näkee harmaan seinäpaneelin rinnalla vaaleaa laudetta, joka sekin sopii minusta oikeinkin hyvin.

   Poista
 3. Upea! Täytyy pitää mielessä, kun meillä tulee saunan paneelit ajankohtaiseksi. Tosi onnistunut valinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuva ei edes näytä kunnolla sitä helmiäishohdetta, joten käy ihmeessä aikanaan tsekkaamassa vaihtoehtona tämäkin.

   Poista
 4. Hyvä valinta! Vaikuttaapa valaistus paljon väriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta valaistuksesta! Ei uskoisi, että on sama paneeli. Toisaalta ihan kivakin, sillä saunavalaistusta säätelemällä saa paneelin väriäkin sitten säädeltyä.

   Poista
 5. Aivan loistava valinta :) Me pohdimme tuota samaa Siparilan paneelia saunaan vaalean haavan kaveriksi ja tuo helmiäisharmaa on oikeasti aivan upea paneeli livenä. Meillä se jäi pois juurikin tuon valaistuksen aiheuttaman sävyeron vuoksi, eli emme halunneet saunasta liian "tummaa". Olisinkin ollut ikihyviksi onnellinen jos tuosta samasta helmiäisharmaasta olisi ollut sellainen vaaleanharmaa sävyvaihtoehtona, mutta ei. Eli me menemme vaalealla haavalla nyt kokonaan, vaikka vaalea harmaa olisi tuonut kivasti lisää ilmettä saunaan. Teille tuo on varmasti nappivalinta "mökkisaunan" fiilikseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, uskon että olisi sopinut teille loistavasti etenkin hiukka vaaleampana! Mutta vaalea haapa on varmasti yhtä nappi valinta. Ja kuten tuossa ylemmässä kommentissakin laitoin, toisaalta on kiva, että saunan valosävyä säätelemällä saa paneelin väriäkin säädeltyä: voidaan joskus kuvitella olevamme siellä mustanmustassa savusaunassa ja toisinaan taas modernimmassa vaaleammassa saunassa ;)

   Poista
 6. Tää on kyllä tosi ihana! :)

  VastaaPoista
 7. Hienon näköinen paneeli! :) Laitan tämän muistiin "ideoita taloon", kiitos hyvästä ideasta! Meillä myös etsinnässä saunaan jotain vaalean ja tumman väliltä. Tämä voisi lisäksi sopia meillä tehosteena vessaan... Kiva blogi, jään seurailemaan :)

  Tervetuloa myös tutustumaan raksablogiini, joka on tosin vielä aivan alkutekijöissään. Hiljaa hyvä tulee... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit blogiin ja kommentoit! Ja tervetuloa raksaajien ja raksabloggaajien joukkoon, hauskaa nämä molemmat on :) Kävinkin jo vilkuilemassa blogiasi, ja kylläpä teille on tulossa komea talo. Laita ihmeessä Siparilan paneeli muistilistalle, se oli kyllä loistolöytö.
   Tsemppiä raksailuun!

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!