sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Kurkistus valmiisiin pintoihin

Reilu kuukausi sitten kirjoitin jutun otsikolla "Ensimmäiset laatat seinillä>>>". Talolla on tapahtunut sen jälkeen valtavasti nimenomaan pintojen osalta. Huomioikaa muuten sanavalinta "talolla on tapahtunut". Se tuli sen enempää miettimättä, sillä kyllä raksa tai tontti tuntuu koko ajan enemmän ja enemmän talolta. Mutta niitä pintoja siis:

Kaikki laatoitukset vilpolaa lukuunottamatta on nyt tehty.

Kodinhoitohuone ja alakerran wc saivat lattiaan ja yhteen seinään Cello Rock Antrasiitti 10x10 -laattaa. Muuten seinät ovat valkoista (Tikkurilan Paperi F497) maalia. Olisin ehkä voinut lakaista ja siirtää raksajakkaran pois ennen kuvaamista, huoh.

Cello Rock Antrasiitti 10x10 kodinhoitohuoneen ja wc:n laattana.
Vasemmalla alakerran wc, peili upotetaan laattaan.
Yllä kodinhoitohuoneesta osa ja alla tuo Cello Rock antrasiitti.

Yläkerran vessojen sekä suihkun lattiat ja ikkunaseinät ovat samaa Cello Rock Antrasiitti 10x10 -laattaa ja muut seinät Byggmaxin Damasco vanilja beige 30x60 -laattaa. Katto paneloitiin valkoiseksi.

Cello Rock Antrasiitti 10x10 ja Damasco Vanilja Beige 30x60 -laatat paikoillaan.
Vasemmalla yläkerran vessoista poikien wc. Keskellä läpileikkaus poikien wc-suihku-vanhempien wc -kombinaatiosta. Oikealla Cello Rock Antrasiitti ja Damasco Vanilja Beige.

Saumalaastiksi Cello Rockiin olimme jo valinneet Kiillon tummanharmaan (44), mutta timpurimme hälytti minut saumauksen aloitettuaan katsomaan, tuleeko saumasta kuivuessaan liian vaalea. Ja niinhän siitä oli tulossa. Rinnalle laitettiin Kiilto Hiilenhermaata (48), mutta se oli puolestaan liian tumma. Ei muuta kuin RTV:lle vaihtamaan Kiilto Ardexin Basaltti-sävyyn, joka toimii erinomaisesti. Iso kiitos taas timpureille, jotka näkevät, eivätkä vain tekevät!

Vasemmalla Kiilto tummanharmaa 44 ja Kiilto hiilenharmaa 48,
jotka saivat väistyä oikealla näkyvän Ardex Basaltti -saumalaastin tieltä.

Saunan pesutilan lattiassa ja yhdellä seinällä on Pukkilan Arc Grafite 10x10 -laatta. Sävy on Celloa vaaleampi, joten Kiillon Tummanharmaa sopii siihen, etenkin kun kattoon tulee samaan taittavaa Siparilan helmiäisharmaa struktuuripaneelia. Tai näin ainakin perustelemme itsellemme tuon aavistuksen liian vaalean sauman... Muuten pesutilan seinät on laatoitettu K-Raudan perusvalkoisella 30x60-laatalla.

Pukkilan Arc Grafite 10x10 ja valkoinen 30x60-laatta saunan pesutilassa.
Saunan pesutilan laatoitusta. Suihkujen väliin muuraukseen jätettiin aukko pesuaineille.
Keskelle tulee vielä lasihylly.

Kaikki seinät on maalattu paljon puhutulla (pohdintaa vaikkapa nyt täällä>>>) Tikkurilan Paperi F497 -valkoisella, paitsi keittiön tehosteseinä harmaalla Tikkurilan Basaltti N499:llä. Kuvassa näkyy myös juuri laitettu keittiön (eteisessä sama) Freedom Antracite 33x33 -laatta, Pukkilasta sekin.

Tikkurilan harmaa N499 Basaltti keittiön tehosteseinänä.


Myös porrasseinä on samalla Basaltti-harmaalla, mutta tehty Tikkurilan Tunto hieno -maalilla. Sen toteutuksesta myöhemmin lisää vielä erikseen. Alla pieni vilautus.

Tikkurilan Tunto Hieno -maali, sävynä N499 Basaltti portaikon tehosteseinänä.
Mitä sitä portaita vaihtamaan, raksaversiossa on särmää!

Saunan ja vessojen katot paneloidaan, muuten katot on pääosin ruiskumaalattu valkoisiksi, paitsi saunan vilpolan katto on maalattu Basaltti N499-harmaalla ja korkean tilan kattoon on asennettu Konto akustiikkalevyt. Akustiikkalevyjen asennuksesta kerron vielä erikseen tuonnempana, mutta täytyy sanoa, että alkuun hieman epäilin niin väriä kuin levyjen sisustuksellista sopivuutta, mutta nyt täytyy sanoa, että todella kauniit ovat!

Konto akustiikkalevyt sopivat täydellisesti myös sisustukseen.


Myös sähkäri on paiskinut töitä. Esimerkiksi pistorasiat ja valokatkaisijat on jo asennettu. Alakertaan valitsimme antrasiitin väriset, yläkertaan valkoiset.


Antrasiitin väriset pistorasiat.


Näin kun sen kuvien kera kirjoittaa, niin huh huh, kuukaudessa tapahtui aika todella paljon. Ties monennenko kerran tämän sanon, mutta meillä on vaan ihan parhaat timpurit. Ja sähkäri. Kiitos Jussi, Mika ja Petri!

2 kommenttia:

  1. Noista laattasaumakuvistasi näkee kyllä loistavasti sen, kuinka tärkeä ja olennainen osa laatoitusta oikean sävyinen laattasauma on. Ardexin Basaltti on just eikä melkeen, ja kumpikaan Kiilloista ei sinne päinkään. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanopa muuta! Ja teillä puolestaan Kiilto oli se just eikä melkeen :) Näitä harmaan sävyjä on jo ihan mahdottoman paljon, sen kyllä huomasi laattakaupoilla käydessään :D

      Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!