sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Portaat valittu: Grado LUMO -teräsportaat

Kesän asuntomessuilta jäi mieleen Gradon ylivalta porrastoimittajana: Gradon portaat löytyivät lähes joka messukohteesta. Tuolloin tuli mietittyä, löytyykö suomesta enää muita porrasvalmistajia kuin Grado.

Jos kolmevuotiaaltamme kysyttäisiin, meille tulisi tällaiset portaat:

Liukumäki portaissa ei mene rakennusvalvonnasta läpi
Kuva täältä

Vaan koska rakennusvalvonta ei näitä taida hyväksyä, piti portaat valita sallituista vaihtoehdoista.

Tahtotila: teräsportaat tolpattomalla lasikaiteella


Koska portaat ovat talomme näkyvimmällä paikalla, haluamme niistä näyttävät. Tahtotilamme olikin hyvin selvä: teräsportaat harmailla "reisilankuilla" (eli portaat kiinnittyvät sivurunkoon, ei keskellä kulkevaan palkkiin) sekä tolpattomat lasikaiteet (välissä ei ole kiinnikkeitä, tolppia tms.).

Portaiden kilpailutus - perustelu Gradon ylivoimalle?


Päätimme tehdä portaiden kilpailutuksen huolella. Mr T kaivoi esiin suunnilleen kaikki teräsportaita jotenkin valmistavat yritykset ja löytyihän noita! Näille valmistajille sitten näppäilimme tarjouspyynnön portaista sekä sillan lasikaiteesta:

 • Grado
 • Steelpro
 • Zeta
 • Kotiolo
 • Vuoripelti
 • Taitotuote
 • Lahden Tasopalvelu
 • Caava
 • Länsiporras

Näin kilpailutuksen jälkeen ymmärrän hyvin, miksi Grado on lyönyt läpi porrasmarkkinoilla. Palvelu oli ehdottomasti parasta. Toimitusjohtaja kiitti heti tarjouspyynnöstä ja lupasi palata pian asiaan. Hän soitti parin päivän päästä ja tuntui aidon kiinnostuneelta porrasvalinnastamme antaen mielipiteitä ja neuvoja. Loppusuoralle pääsi Gradon lisäksi Länsiporras, ja näistä Grado vastasi parhaiten tahtoamme sekä tarjosi kokonaisuuteen nähden parhaan hinnankin. Toimitusjohtaja kävi itse mittaamassa portaat ja antoi samalla hyviä vinkkejä, miten saamme portaista vielä näyttävämmät. Samassa yhteydessä teimmekin jo kaupat. Tämän jälkeen saimme vielä 3D-kuvat mm. värivalinnan tueksi.

Grado LUMO - portaat omalla värillä


Tässä tulevat portaamme:

Puuta ja kiveä -raksablogin portaiksi valikoitui Grado LUMO -teräsportaat
Portaat edestä ja portaat takaa. Portaiden alustan sisustamme lukunurkaksi.

Päädyimme Gradon LUMO-portaisiin. Rajattomalla budjetilla olisimme valinneet Gradon huippumallin, KIDE-portaat, ilman näkyviä kiinnikkeitä tai ruuveja ja täyspaksuilla askelmilla, mutta kun ei raha kaikkeen riitä, niin ei. Gradon portaiden rungon saa lähes millä tahansa RAL-värikartan värillä, ja koska porrasseinä tulee meillä harmaana (Tikkurilan N499 Basaltti), myös runko sekä käsijohde värjätään samalla värillä. Sama porras jatkuu myös kahdella askelmalla olohuoneeseen. Myös askelmat saa sävytettyä, ja ne sävytetään lattiamme värisiksi. Otimme Gradolta myös sillan lasikaiteen, jotta sama tyyli jatkuu siinäkin:

Portaiden tolpaton lasikaide jatkuu myös sillalla.

Kokonaisuudesta tulee oikein hyvä! Ainakin kuvien perusteella. 

13 kommenttia:

 1. Mahtavan näköiset! Jos meille tarvittaisi portaita, jakaisivat moiset varmasti ykkössijan haavelistalla betoniportaiden kera. En malta odottaa livekuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsekään en malttaisi niitä livenä odottaa. Onhan nuo raksaportaatkin toki tyylikkäät, mutta... ;)

   Poista
 2. Todella kauniit portaat sekä lasikaide. Teitte hyvän valinnan ja komppaan edellistä. Mielenkiinnolla odottelen livekuvia kun portaat on asennettu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Livekuvia seuraa, no itse asiassa yllättävänkin pian, jos miettii, että reilun kuukauden päästä jo mitä todennäköisimmin muutetaan, hui!

   Poista
 3. Olen seuraillut blogiasi jo jonkin aikaa ja nyt oman blogini aloittettuani, lisäilin teidät seurantaani ;) Ajankohtainen aihe meillekin tää raksailu, joten jos ei haittaa niin jään seuraamaan teidän matkaa loppuun asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, ja kiva kun seuraat! Kävinpä jo vilkaisemassa sinunkin blogia, ja ei muuta kuin tsemppiä rakennusprojektiin! Kivaa tämä on :)

   Poista
 4. Ihanat portaat! Me arvottiin tosi pitkään betoni- ja teräsportaiden välillä, päädytitin lopulta betonisiin. Välillä olen valintaan ihan tyytyväinen, välillä mietin, miltä teräksiset olisivat näyttäneet. :)

  VastaaPoista
 5. Istuin tietokoneen ääreen aikeissa etsiä "kilpakumppaneita" porrastarjoukselle, jonka saimme ja sitten löysin tänne blogiisi. Meille on tulossa portaat hyvin paljon samoilla kriteereillä kuin teille ja Gradon Lumosta meillä onkin jo se tarjous. Nämä portaat olisi ykkösvalinta meillekin, mutta muita porrasvalmistajia kilpailuttamatta hinta tuntui suurehkolta. Asian laita ei tämän postauksesi perusteella olekaan siis niin, joten ehkä mekin käännymme Gradon puoleen vielä viilaamaan tarjousta! Kiitos tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva, että tästä oli hyötyä! Hinta taisi olla meidän vaatimukset täyttäneistä tarjoajista toiseksi halvin, kokonaisuus sitten sitä halvinta parempi. Joistain kriteereistä tinkimällä edullisemminkin olisi varmasti saanut, mutta meille esim. lasikaiteen tolpattomuus oli tärkeä kriteeri.

   Portaisiin olemme oikein tyytyväisiä, ja asennus ym. hoidettiin mallikkaasti ja aikataulussa, vaikka yhteydenpito hiipuikin kauppojen teon jälkeen ja pari kertaa sai perään kysellä asioista, mistä kirjoitinkin täällä: http://puutajakivea.blogspot.fi/2015/03/gradon-portaat-saapuivat-tanaan.html

   Mutta portaita voin kyllä tällä kokemuksella suositella! Jäänpä seuraamaan, mihin päädytte :)

   Poista
 6. Hei! Olisitko voinut paljastaa paljonko nämä Grado portaat teille kustansi? Harkitsemme tätä valmistaa itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Pelkkien portaiden hintaa en osaa sanoa, sillä meillä tarjous sisälsi koko köntän. Hinta oli aika tasan 11000, mutta mukana oli tosiaan kaikki lasikaiteet, myös nuo sillan kaiteet.
   Portaat on muuten hyvät ja ulkonäköön ollaan oltu tyytyväisiä, mutta liitoskohdasta ne narahtavat :( Vika korjattiin jo kerran, mutta aika pian vika palasi etenkin painavamman meistä tallustaessa niitä pitkin. Myös liitoskohdan lasikaide on hieman vinksallaan. Ei nyt ehkä tietämättömälle kovin näkyvästi, mutta tämän luokan investoinnissa olettaisi pikku asioidenkin olevan kohdillaan. Hyviä harkintoja!

   Poista
 7. kyllä vaan on niin mukava lukea raksablogista valmiita listoja kenelle lähettää tarjouspyynnön :) porraskilpailutus parhaillaan käynnissä ja nappaanpa muutaman kandidaatin lisää listaltasi :)

  http://rakentamisenriemua.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, ihanaa että blogista on vielä apua, vaikka itse tuskailen kirjoittamattomuuden kanssa. Jotenkin nyt sitä vasta ymmärtää, miksi raksablogit raksaamisen jälkeen hiipuvat; eihän tässä tosiaan enää raksailla :) Mutta onpa ihana tietää, että juttuja edelleen luetaan ja niistä on apua muiden projekteissa.

   Rakentamisen riemua teille! Kävin jo kurkkaamassa projektianne, ja tehän olettekin ihan raksakonkareita. Kuvat edellisistä taloista on upeita, joten tästäkin taitaa olla lupa odottaa hienoa lopputulosta.

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!