tiistai 17. helmikuuta 2015

Takka tuli ja asennettiinkin jo

Tänään tontilla oli tehokas päivä, kun kahdeksan miestä painoivat hommia lähes samaan aikaan. Kaksi timpuria, putkari ja sähkäri jatkoivat omia töitään, maalämpöpumpun asentaja asensi maalämpöpumppua (voiko sen selvemmin sanoa...), lasifirman mies kävi mittaamassa saunan lasiseinän ja Mr T asensi eilen saapuneen takan paikoilleen yhdessä kaverinsa kanssa.

Takan asennus


Takka saapui tosiaan eilen. Reilu 300 kilon möhkäle siirtyi sisälle ilmeisesti yllättävän jouhevasti, ja tänään oli vuorossa takan asennus. Nordpeis Havanna -kiertoilmatakka tuli Suomen Sisustustakasta, josta vakuuteltiin, että asennukseen ei ammattilaista tarvita. Siksipä uskalsimme, siis T uskalsi, ryhtyä asennukseen ihan omin käsin. Ystävä avuksi ja 3 tunnin työn jälkeen takka oli siististi paikoillaan. Nämä ovat (onneksi) niitä hetkiä, kun jälkikäteen voi todeta, että hyvä että säästettiin tekemällä itse.

Näin se siis sujui kuvin. (Itse en päässyt kuvaamaan ja kun valittelin kuvien vähäistä määrää, niin Teen kommentti oli, että töitähän sinne mentiin tekemään. Niinpä.)


Ja sanoin:
Alle valettiin ensin betonikakku (jotta lattia saadaan aikanaan hieman takan alle ja lopputuloksesta listaton) ja takka kasattiin tämän jälkeen pala palalta valun päälle. Osat kiinnitettiin toisiinsa akryylillä. Lopuksi tarkistettiin, että takka on varmasti suora, mikä oli lähtökohtaisesti oikeastaan homman tärkein ja haastavin osuus. Takka pitää vielä kertaalleen maalata ja hyvä niin, sillä koska kyseessä on esittelykappale, se on myös sen näköinen. Nyt mietimme, maalatako takka seiniin valitulla Tikkurilan F497 Paperin sävyllä vaiko kirkkaammalla valkoisella. Todennäköisesti päädymme Paperiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!