keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Ruokapöydän lamput valittu: Golden sun by Vandeheg

Valaisimien valinta on meillä täydessä käynnissä. Sähkärimme on ollut suureksi avuksi useimpien lamppujen valinnassa, ja hänen suosituksilla sekä itse valitsemalla saamme nipistettyä useamman tuhatlappusen alkuperäisestä valaistussuunnitelman valaisimien kustannusarviosta. Hyvä näin, koska kustannusarvio oli aika huikea.

Yksi akuuteimpia valintoja oli ruokapöydän yläpuolelle tulevat lamput. Ruokapöytä sijaitsee korkean tilan alla, joten kun kattoon on matkaa kuusi metriä, on suhteellisen fiksua valita lamput vielä tässä vaiheessa, kun telineet ovat käytettävissä. Vaikka telineillä tulikin kerran keikuttua ikkunoita suojatessa, en ihan näe minua (en todellakaan!) tai Mr Teetä tikasrakennelmilla lamppuja asentelemassa. Lisäksi lamppujen koko piti tietää, sillä niitä tulee pöydän ylle kaksi, joten sähkärin piti laittaa lamppujen paikat oikealle etäisyydelle toisistaan. Eilen sitten tilasimme kultaiset auringot pöytää valaisemaan:

Vandehegin Golden Sun valaisee Puuta ja kiveä -raksablogin ruokapöytää
Kaksi Vandehegin Golden Sunia riippuvat aikanaan ruokapöytämme päällä.
KUVA täältä>>

Lisäksi lamppuihin tulee kultainen kangasjohto, jonka tilasimme Domus Classicasta>>.

Tunnelmalamput eri sävyllä


Valaistuksen sävyksihän valitsimme lopulta kauttaaltaan 4500K:ta. Näistä Golden Suneista emme suoraan sanottuna edes tiedä sävyä, tai onko se vaihdettavissa, mutta koska lampun valo tulee epäsuorasti kultaisen "kupolin" kautta, on kyseessä tunnelmavalo, jota korostetaan sitten takkatulen loimulla ja himmenetyllä valaistuksella. Sormet ristissä toivomme, että valo on hyvä, lamput todellisuudessakin kauniit ja kokonaisuus toimii. Muuten voi olla, että Tori.fissä on parin kuukauden jälkeen pari Golden Sunia myynnissä...

Suomalainen verkkokauppa Koti.in vei voiton


Valaisimia hankkiessa tulee surffattua useammatkin verkkokaupat ja valitettavasti edullisimmat hinnat, toimituksineen, löytyvät useimmiten ulkomailta. Tällä kertaa suosimme kuitenkin suomalaista! Halvin hinta, 179 euroa/Golden Sun (ilman toimitusmaksua), löytyi hollantilaisesta verkkokaupasta. Lamput löytyivät myös yhdestä suomalaisesta verkkokaupasta, hämeenlinnalaisesta Koti.in SHOPista>>. Listahinta oli 249 euroa, mutta sivuston mainos lupaili halvempaa hintaa:


Päivän hinta oli 220 euroa itse noudettuna, joten totesimme että otamme mieluummin parikymmentä euroa takkiin kuin istumme pitemmän tovin ystävämme Google Translatorin kanssa opettelemassa hollantia.

Golden Sunit odottavat meitä nyt Hämeenlinnassa.
Vielä olisi se ruokapöytä niiden alle hankittava.

4 kommenttia:

 1. Todella kauniit lamput! Vinkkaa sitten täällä jos ei kelpaakaan, ainakin ennen kun Toriin laitat ;) ruokapöydän päälle tulevissa lampuissa on aina haasteena määrittää mille korkeudelle ne laittaisi. Meillä on nyt pöydän päällä sellainen yhtenäinen maitolasipaneeli ja sen pitää olla suht matalalla (toki niin, että ihmiset näkee toisensa sen alta). Tämän valaisimen kanssa ongelmaksi nousee, että pöydälle ei voi sen alle laittaa korkeita kruunukynttilöitä ollenkaan :( uudessa kodissa valitsen varmaan juuri kaksi valaisinta sen takia että voi tarvittaessa laittaa pöydälle kynttelikön vaikka hieman hienompaa kattausta varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin nämä ainakin paperilla (tai siis ruudulla) näyttävät hienoilta, katsotaan mitä todellisuus tuo tullessaan :) Vinkkaanpa sitten, jos myyntiin tulevat ;)

   Poista
 2. Mitäs teidän valaistussuunnitelman toteuttaminen olisi maksanut? saimme hinta-arvion suunnitelmamme toteuttamisesta, ja oli vaatimattomat 10 000€... ei "ihan" mahdu meidän budjettiin sen tason valaistus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No samoissa hinnoissa, itse asiassa vielä vähän isommassa, liikuttiin mekin, joten aika helppo päätös oli päätyä valitsemaan valaisimet itse :) Hurjia hintoja tosiaan, vaikka aikaa ja vaivaa olisi säästynytkin. Mutta ihan mielellään tuolla tuntipalkalla vähän netissä surffailee.

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!