keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Rakentajan kullanarvoinen vinkki nro 4: ei hanaa ikkunan eteen

Eräässä tapaamisessa talotoimittajamme Planiatalon yhteyshenkilön kanssa keskustelussa tuli esiin ajattelemattomia virheitä, joita ensirakentajat helposti tekevät. Yksi näistä oli altaan, ja näin myös hanan, sijoittaminen avattavan ikkunan eteen. Näin voi käydä etenkin kodinhoitohuoneessa, kun miettii haluavansa katsella maisemia kuravaatteita pestessään. Ongelma tulee eteen siinä vaiheessa, kun ensimmäisen kerran alkaa pestä ikkunaa, joka ei sitten edessä olevan hanan takia avaudukaan.

Aikamme asialle naureskeltuamme aloimme käydä läpi pohjapiirrostamme, jossa kodinhoitohuoneen allas oli piirretty, kappas vain, suoraan avattavan ikkunan eteen. Jep, jep.

Altaan paikkaa emme kuitenkaan lopulta vaihtaneet, sillä timpurimme vinkkasi irroitettavasta hanasta, joka ratkaisee ongelman. Joten:

Älä sijoita allasta avattavan ikkunan eteen tai varaudu hankkimaan irroitettava hana.

10 kommenttia:

 1. Tai kiinteä ikkuna jonka pääsee pesemään molemmilta puolilta kuten me ratkaisimme asian tulevassa keittiössämme :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on tulossa uuteen kotiin sekä kodinhoitohuoneen että keittiön hanat ikkunan eteen. Ikkunat on tosin kiinteitä, eli eipä haittaa! :-D Samoin hanoja saa irroitettavia sekä alaspainettavia juuri tuollaisiin paikkoihin :-)

  VastaaPoista
 3. Kinteää ikkunaa ei tarvitse avata, joten juurikin näin: ongelma sen osalta ratkaistu. Itse en ollut kuullutkaan aiemmin irroitettavista hanoista, taas jotain, mitä raksailun myötä oppi maailman ihmeistä :D Ja hinnatkaan eivät perusmalleissa ole enää pilvissä. Ja toisaalta, olisihan tuon hanan voinut siirtää vaikka altaan reunaan, nimenomaan kodinhoitohuoneessa...

  VastaaPoista
 4. Meillä on kiinteä ikkuna keittiössä altaan takana eikä ikinä enää tule! Ikkuna on jatkuvasti likainen, kun siihen roiskuu vettä - puhdaskin vesi jättää ikävät jäljet. Niin ihana ajatus kun tuo ulos katsominen olikin, ei sitä ole kiva tehdä aina-läikikkäästä ikkunasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts. Hyvä tietää varautua, vaikka kodinhoitohuoneessa se ei ehkä yhtä paljon häiritse. Rätti viereen siis.

   Poista
  2. Tuulettimista ja muista apuvälineistä huolimatta ikkunaan tarttuu nähtävästi höyryjä yms. ja siihen lisättynä vesiroiskeet ovat syy ikkunan näkyvälle jatkuvalle likaantumiselle. Kodinhoitohuoneessa ei tällaista ole, joten varmaan on ok ja helppo pyyhkiä puhtaat pisarat pois.

   Poista
 5. Hyvä huomio. Meilläkin käytiin arkkitehdin kanssa keskustelua samasta aiheesta. Keittiön altaan eteen. tulee nyt kiinteä ikkuna.
  Karolina KOTI-blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinteänähän tuon tosiaan olisi voinut laittaa, mutta olipa ihan hauska uusi tuttavuus nuo irroitettavat hanat: onneksi osa hanavalmistajista on ymmärtänyt vastata "hupsista, laitettiin sitten hana avautuvan ikkunan eteen" -mokien tarpeeseen ;D

   Poista
 6. Kiitos vinkistä! Me mennään vasta lauantaina tekemään ensimmäistä kalustesuunnitelmaa, osataan heti ottaa tämä huomioon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että vinkki tuli oikeaan aikaan. Ja onnea alkavaan taloprojektiin! Kävin kurkkaamassa blogiasi, jään mielenkiinnolla seuraamaan.

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!