keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Magneettilukko sisäoviin, turhaa vai ei?

Viime kesän asuntomessujen omassa suosikkikohteessamme Villa Lunassa oli harmaat sisäovet. Jossain vaiheessa projektia päädyimme itsekin sellaiset haluamaan, harmaata kun on tulossa muuallekin, kuten tehosteväriksi muutamaan seinään. Ulko-ovetkin ovat harmaat, myös sisäpuolelta, joten harmaa väri sisäovissa on aikas lailla linjassa niiden kanssa.

Mistä värilliset sisäovet?


Mr T googletteli useamman illan värillisiä sisäovia, joita ei tuntunut löytyvän oikein mistään, ja löydetytkin olivat reilusti yli meidän budjetin. Lopulta tajusimme etsiä ratkaisua näin jälkikäteen liiankin itsestäänselvältä toimittajalta: Skaalalta, josta ulko-ovet ja ikkunamme tulivat. Tässä kohtaa piti jo kolauttaa itseään kädellä päähän. Skaalan sisäovet (tai sisustusovet, joiksi Skaala niitä kutsuu) voi valita valmiista värimalleista tai haluamallaan RAL- tai NCS-värikartan värillä. Laitoimme tarjouspyynnön muutamalle muullekin ovivalmistajalle, mutta lopulta Skaalan tarjous vei voiton. Tässä siis tulevat sisäovemme, harmaina tosin:

Skaalan sisäovet saa RAL- tai NCS-värikartan värillä
Skaala Skandia SO 111 S sisäovet tulevat meille harmaina.
KUVA skaala.fi

Magneettilukko sisäovissa


Sitten takaisin otsikon kysymykseen. Skaala ehdotti oviin magneettilukkoa, ts. lukon kieli ei näy oven ollessa auki eikä kahvaa tarvitse painaa ovea sulkiessa vaan lukkopesän magneetti nappaa kielen sisäänsä automaattisesti. Ovi sulkeutuu äänettömämmin ja auki ollessaan ovi on tyylikkäämmän näköinen. Skaalan edustajan mukaan luonnollisesti yksikään asiakas ei ole ollut magneettilukkoihin tyytymätön. Lisähintaa tulee joitakin kymmeniä euroja per ovi.

Eilen sitten vietimme pitkän tovin pohtiessamme, investoimmeko ominaisuuteen parisataa euroa. Summa tuntuu pieneltä, mutta tässä vaiheessa budjettiin ei montaa ylimääräistä parisatasta uskalla laittaa. Netistä ei löytynyt kokemuksia sisäovien magneettilukoista eikä oikein tietoakaan. Ainoa löytämäni maininta oli Kiveä ja unelmia -blogissa vuodelta 2012. Jännä, että noinkin "vanhaa" ominaisuutta ei kukaan suuremmin mainosta. 

Tämän tekstin pitikin sitten olla kysely, josko jollain olisi kokemuksia/suosituksia/risuja/ruusuja kyseisistä lukoista. T sattui vilkaisemaan otsikkoa kirjoittamaan alkaessani ja kertoi ystävällisesti otsikon kysymyksen olevan sinänsä turha. Ovet kun oli tänään laitettu tilaukseen, magneettilukoilla. No, siinä meni se kysymys. Kommentoikaa siis ihmeessä, mutta meidän (huomioi monikko) mielipide on näemmä: "ei turhaa". 

Palailen aikanaan kokemuksilla, kannattiko investointi.

9 kommenttia:

 1. Olipas hyvä ja meille varsin ajankohtainen postaus! Meillä on sisäovet tällä hetkellä kilpailutuksessa, eikä ole tullut mieleenkään kysyä tarjousta Skaalalta (jolta osa meidän ulko-ovista ja ikkunoista tulee). Pitäneekin siis laittaa tarjouspyyntöä sinne myös. Tuo teidän sisäovimalli on myös moderni ja siisti. Ollaan aikalailla päätymässä laaka-oviin yksinkertaisen ja tyylikkään ulkomuotonsa puolesta, mutta isäntä olisi halunnut jotain jujua näihin. Uskallatko sanoa /paljastaa mitä per sisäovi tulee teillä maksamaan?

  Noista magneettilukoista on pakko sanoa, että katselin näitä Habitare messuilla Avec-ovien näyttelypisteellä (tekevät näitä myös ja ihan mihin väriin tahansa). Pyydettiin tarjous, mutta hinta oli niin hiuksia halkova, etten tiedä kenellä on moisia summia laittaa pelkkiin sisäoviin. Näin tämä ajatus siis haudattiin, mutta muutama kymppi per ovi ei loppujen lopuksi tunnu isolta summalta. Meilläkin on haussa vain 8 sisäovea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hyvä kuulla, että joku muukin on unohtanut ilmiselvän vaihtoehdon kartoittamisen ;) Eli laittakaa ihmeessä tarjouspyyntö Skaalaan. Me punnittiin, säästääkö hankkimalla ihan perus pahviovet, jotka saa karmeineen jopa reilusti alle satasella, mutta päätimme, että panostamme ja saamme Skaalalta laatua ja väriä oviin. Lopulta noin kolminkertainen hinta perus pahvioviin verrattuna ei minusta ollut paha investointi.

   Tällä hetkellä olen oikein tyytyväinen magneettilukkopäätökseen, sillä vaikka noita parinsadan panostuksia ei ihan liiaksi saa tulla, niin omaa unelmien taloa pikku jippoineenhan tässä rakennetaan :)

   Poista
  2. Kiitokset vastauksesta ja viitteellisestä hintatiedosta :) Se auttoi hyvin eteenpäin ja laitettiin tosiaan tarjouspyyntö Skaalalle tänään. Positiivisena yllärinä tulivat heidän karminsa, jotka ovat kaikki tiivistettyjä valmiiksi. Rauta-kaupan karmeissa kun ei tiivisteitä valmiiksi ole vaan tiivistetyt tulee tilata aina erikseen. Mielenkiinnolla odotetaan tarjousta, katsotaan mitä sieltä tulee :)

   Poista
 2. Itselläni ei valitettavasti ole kokemusta magneettilukoista (käyttökokemuksianne niistä odotellessa), mutta pakko oli kommentoida että olen itsekin yrittänyt etsiä noita värillisiä sisäovia ja niitä ei tunnu juurikaan löytyvän. Eli kiitos vinkistä! Pitääpä laittaa muistiin tämä! Nuo harmaat on kyllä upeat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että vinkistä oli hyötyä! Minusta on jännä, että värillisiä sisäovia ei liiemmin mainosteta, vaikka näköjään ovitoimittajat niitä hyvinkin valmistavat. Ja Skaalalta ainakin tosiaan värin saa mihin oveen tahansa ja vielä käytännössä minkä värin tahansa. Jos vaikka pinkit ovet laittaisi :)

   Poista
 3. Ensimmäinen kerta kun moisista likoista kuulen, tai olen varmaan kuullut, mutta en ole ikinä selvittänyt mitä se tarkoittaa. Kiitos siis tästä :) itse olen haaveillut piilosaranallisista ovista (älä kysy miksi, taas joku päähänpisto) ja niitä metsästäessäni törmäsin tällaiseen http://www.uksetehas.ee/fin virolaiseen ovivalmistajaan joka myös tekee ovia "toiveiden mukaan" eli siinä sävyssä kun toivoo (värikartasta tosin) ja lisämaksusta piilosaranallisena. En sitten itseä hintapolitiikasta (onko edullinen) mutta laitoin itselleni osoitteen ylös että osaan tarjouksen pyytää. Tämä siis muillekin vinkkinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kappas, ensimmäinen kerta kun itse törmään piilosaranoihin :D Ja vastakiitos ovivalmistajalinkistä ja -vinkistä! Meillä on vielä muutamat liukuovet sekä kosteantilanovi hankkimatta ja tuolta niitäkin näköjään saa. Lähtöhinnatkin on merkitty tuotteisiin, mikä on iso plussa: usein kun olisi kiva tietää edes jollain tasolla hintatasoa, kun eri vaihtoehtoja googlailee ja tarjouspyyntöjen laittoa miettii. Vinkkailemisiin! :)

   Poista
 4. Kiitos ovivinkistä! Meille tilattiin myös nuo Skaalan ovet seinien tehostevärillä Tikkurilan värikartasta, samanvärisillä karmeilla, harmailla ruuvitulpilla sekä magneettilukoilla. Pari kommenttiä muille tilaajille vinkiksi: 1) Hinta per kpl vaihtuu aina tietyn portaan välein. Esimerkiksi meille tuli 6 väliovea, ja viiden jälkeen kappalehinta halpeni. 2) Kun tilaa omalla värillä ja ilman asennusta, niin oven alalaidan listat ei tule mukana. Eli Bauhausista ne ja purkki kulutusta kestävää maalia (puolihimmeä Tikkurila Empire) niin saa karmeihin sopivat tai lattialistojen väriset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa, että vinkki auttoi etiäpäin! Hyvä valinta, tai ainakin me ollaan oltu tyytyväisiä. Ja hyvät lisävinkit :)

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!