sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Lohikäärmeen väriset Abloy ovenpainikkeet

Taas opin jotain uutta: ovien painikkeiden (suomeksi siis kahvojen), helojen ja lukkojen värin voi valita! Sen ei aina tarvitse olla sitä perinteistä kromia. Kuten ehkä arvasitte, sitä se ei meillä nyt sitten ole, vaan painikkeista tulee lohikäärmeen väriset.

Abloy Dragon - tumma kromi harmaisiin oviin


Sekä ulko-ovet, että sisäovet tulevat meille harmaina, molemmat Skaalalta (juttua värillisistä sisäovista täällä>>>). Yhtenä iltana kahvoja googlatessaan Mr T törmäsi Abloyn uuteen väriin, tumman kromin väriseen dragoniin, jonka ajattelimme olevan täydellinen pari harmaiden ovien kanssa. Ja niin se onkin!

Autenttista kuvaa ei vielä ole kuin terassin ovesta, mutta saa tästä jotain käsitystä:

Puuta ja kiveä -raksablogin ulko- ja sisäovien painikkeet ovat Abloy Dragon -värityksellä.
Abloy Dragon väriset painikkeet tulevat sekä ulko- että sisäoviin.

Painikkeiden malliksi valitsimme ulko-oviin Abloyn Forum-painikkeen:


Abloy Forum -ulko-ovipainike tulee Puuta ja kiveä -raksablogin harmaisiin oviin dragon-värityksellä.
KUVA lukkokauppa.com

ja sisäoviin Abloyn Polarita-painikkeen:

Abloy Polarita -sisäovipainike tulee Puuta ja kiveä -raksablogin harmaisiin oviin dragon-värityksellä.
KUVA lukkotehdas.fi

Forumit tilasimme Suomen Lukkokaupasta ja Polaritat Lukkotehtaasta. Hintaa dragon-värityksestä tuli ulko-oviin 47 euron painikeparihinnan lisäksi 7 euroa/kahvapari ja sisäoviin tarjoushinnan 7,60 euroa/painikepari lisäksi 1,60 euroa.

Kahvojen lisäksi ulko-oviin tarvitaan myös lukkorungot (meillä sisältyivät ovitoimitukseen) sekä avainpesät. Sisäoviin tarvitaan puolestaan peite-/avainkilvet tai vääntönupit. Nämäkin otimme luonnollisesti dragonin värisinä, hintalisä ulko-ovien osalta oli noin 13 euroa/avainpesä ja sisäovissa muutaman euron.

Pisteet Suomen Lukkokaupalle palvelusta


Ulko-ovien avainpesä- ja kahvatilauksen jälkeen Lukkokaupasta soitettiin, että valitettavasti heiltä uupuu neljä avainpesää dragonin värisenä, mutta jotta saamme ovet paikoilleen, he toimittavat alkuun perusväriset pesät ja dragonit jälkitoimituksena. Ilman lisäkuluja. Loistavaa pavelua!

Vinkkejä vetimiin?


Puustelli-keittiömme lähti perjantaina tilaukseen, mutta jätimme siitä vetimet pois, sillä toiveena olisi löytää myös vetimet tummalla kromilla. Google-iltoja on siis jälleen tiedossa, ellei kukaan teistä ole törmännyt vedinvalmistajaan, jolta löytyisi kapeita vetimiä, lyhyttä ja pitkää, tumman kromisina...?

4 kommenttia:

 1. Kiitos tästä, meille kovin ajankohtainen asia (jälleen kerran :). Tuo Dragon näyttää kyllä värinä todella hyvälle. Ihan heti olikin mentävä tsekkaamaan, että miltä näyttää tarkemmissa kuvissa. Pääsittekö näkemään väriä missään livenä? Mietin että meille tuo voisi periaatteessa sopia, kun on musta puutalo. Mutta emmin sillä koska ulko-ovemme ovat puun väriset, joten erottuisivat aika huolella muusta pinnasta ympärillä. Pitänee perehtyä asiaan vielä vähän paremmin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että juttu tuli oikeaan aikaan :) Lukkotehtaan toimituksen voi valita myös noudoksi myymälästä, Helsingin Malmilta. Jospa siellä olisi esillä... Tosin noutopaikka on yhteistyökumppanin myymälä, joten kannattaa varmistaa ennen käyntiä. Tai sitten tilaatte kappaleen halvinta sisäovipainiketta (alle kympin) ja saatte testikappaleen :) Abloyn parlament -painike oli muuten myös mustana, tai osittain mustana...tsekkaapa sekin! Ja taas vaihtoehtoja valintoja vaikeuttamaan ;)

   Poista
 2. Ompas tyylikäs :) Tämä pitää pistää korvan taakse, sillä meillekin tulee tumman harmaat ulko-ovet ja niihinhän tumma kromi sopisi täydellisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri on livenä vielä parempi kuin nopeasti kameralla kuvattuna, joten pistä ihmeessä muistiin! :)

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!