sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Vinkkejä kaivataan!

Käyttötarkoitus ex-mediahuoneelle?


Ja alussa oli unelma. Nimittäin unelma teeveettömästä olohuoneesta, jossa koko perhe viettäisi yhdessä aikaa kukin tyylillään: historiallisia romaaneja lukien, villapaitoja sukulaisille neuloen ja lapset rauhassa palapelejä rakennellen. Tv ei häiritsisi tätä harmonista tunnelmaa, vaan tv:n paikka olisi erillisessä mediahuoneessa.

Sitten faktat:

Olohuone on kotimme paraatipaikalla, josta näkyvään järvimaisemaan aikanaan ihastuimme. Neliöitä olohuone-ruokailu-keittiötilassa on nelisenkymmentä. Mediahuoneesta näkyy naapurin seinä. No toisesta ikkunasta myös pihatie. Neliöitä on vajaa 9. Sitäpaitsi minä en (eikä Mr Teekään) neulo, emme ihan hirveästi lue, ainakaan historiallisia romaaneja, ja rauhalliset leikit... hmm.

Tässä mediahuone alakerran pohjapiirroksessa (koko pohjapiirros täällä>>>):

Mediahuone etsii uutta käyttötarkoitusta


Mitä tehdä yhdellä "ylimääräisellä" huoneella?


Mediahuone muuttuu siis vain huoneeksi. Se toimii vierashuoneena, mutta tuskin meillä yövieraita ihan päivittäin majailee. Työhuoneeksi emme sitä halua, sillä iltatöitä vältämme ja etäpäivinäkin istun mieluummin keittiön pöydän ääressä maisemasta luovuutta hakien. 1- ja 3-vuotiaat poikammekaan eivät sitä vielä pleikkarihuoneeksi tarvitse (sanon minä, T ehkä jo virittelisi välineet valmiiksi). Ylimääräisiä huoneita tuskin jää, ja tämän hetken ykkösajatus on pitää huone alakerran leikkihuoneena. Mutta kun nyt avautui loistava tilaisuus miettiä uutta tarkoitusta yhdelle huoneelle, niin kysynpä teiltä luovia ideoita:

Mikä olisi paras (päivittäis)käyttötarkoitus ex-mediahuoneelle? 

Mitat ovat  2,8x2,9m ja korkeutta on 2,6m.

Kiitos ja kumarrus.


Follow my blog with Bloglovin

9 kommenttia:

 1. Jos meillä olisi tuollaisessa paikassa heti eteisen vieressä ylimääräinen huone, tekisin siitä jättikokoisen vaatehuoneen. En ole vielä koskaan tavannut vaatehuonetta/ eteistä/ vaate-kenkäsäilytystä joka olisi "liian iso" :-) Mutta tosiaan meillä on iso perhe, kuusi lasta, ja niitä takkeja, pipoja, kenkiä ym ihan tähtitieteellinen määrä. Eli ei ehkä teille toimiva idea, mutta itse haaveilen sellaisesta huoneesta :-)

  VastaaPoista
 2. No tiedätkö, tuo käväisi jo mielessä, kun näin Casa23-blogin eteisen yhteydessä olevan vaatehuoneen... ja kun olen tuskaillut meidän tulevan eteisen pienuutta :) Mutta ehkä on tosiaan liikaa pyhittää toinenkin huone vaatehuoneeksi, etenkin kun kodinhoitohuoneen arkieteiseen yritetään saada omat arkiulkovaatteet ja kengät. Vaikka säilytystilaa ei tosiaan koskaan (paino tuolla sanalla!) ole liikaa.

  VastaaPoista
 3. Täytyy myöntää, että myös itselleni tuli mieleen ensimmäisenä vaatehuone. :) Meille on tulossa (onnettoman pienen, käytännössä olemattoman) eteisen yhteyteen noin viiden neliön arkieteinen, ja ei ole kyllä yhtään liian suuren oloinen tässä vaiheessa. Arkieteisen puolelle saa kätevästi mm. harrastusvälineet ja kaiken vaatesäilytyksen ilman, että esim. kausivaatteita tarvitsee varastoida erilliseen paikkaan (tai näin ainakin toivon, että kaikki ulkovaatteet pysyisivät yhdessä paikassa. :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin harrastusvälineet ja ei-kausivaatteet uhkaavat tulla meilläkin pulmaksi, luulenpa. Tuo arkieteinen täytyykin suunnitella todella hyvin, jotta ex-mediahuonetta ei tarvitse myöhemmin vaihtaa säilytystilaksi. Ja toisaalta perustelen niukemmat säilytystilat itselleni myös sillä, että säilytettävää tavaraa on juuri niin paljon kuin sille on tilaa ;)

   Poista
 4. Jos ajatus on, että huoneesa tulee esim. lasten pelihuone yms. ja jos olohuoneen puolelta ei seinälle ole tulossa mitään erikoista, niin tekisin isohkon ikkunan tuohon seinään. Jos korot ja ikkunat muuten osuvat kohdalleen, niin olohuoneen maisemaikkunoiden näkymän saisi siten osumaan myös ko. huoneeseen. Sama oikeastaan mihin huonetta käyttää, mutta maisema olisi silti nähtävissä :)

  Meillä käytettin sisäseinä ikkunaa nimenomaan avaruutta tuomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hyvä idea tuo sisäikkuna! Mutta, mutta... tuo on kantava seinä, joten ei onnistu. Muutenhan se olisi tosiaan ratkaissut aika monta pulmaa; avaruutta pieneen huoneeseen, maisema käyttöön jne.

   Poista
 5. Leikkihuone mullakin tuli ekana mieleen. Meillä alakerran "ylimääräinen" huone tulee nimenomaan myös alkuun olemaan leikkihuone, voi sitten harkita nukkuisivatko skidit ensin yhteisessä huoneessa? Tuo sisäikkuna on hyvä ajatus jos siitä on tulossa pelihuone tms, sillon lasten touhuja on helpompi valvoa! Ehkä joku verho-optio sitten siihen, jos sitä tulee vierashuoneenakin käytettyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisäikkuna on tosiaan harmi kyllä poissuljettu kantavan seinän takia, mutta toisaalta, jos huone nyt päätyy lastenhuoneeksi, niin eivätpä ole lelut olohuoneeseen näkyvissä :D

   Poista
 6. Vaate/harrastushuone tuli ensimmäiseksi mieleen. Arkieteisessä voisi säilyttää monot, luistimet yms. Ja kun tulee vieraita (synttärit ja muut kissanristiäiset), olisi reilusti tilaa myös vieraiden takeille.

  VastaaPoista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!