perjantai 19. joulukuuta 2014

Sisustussuunnittelija Helena Karihtalaa tapaamassa: pintamateriaalit valittu

Interior Design Helena Karihtalan vinkit, osa 2


Planiatalo-sopimukseemme kuului tapaaminen sisustussuunnittelija Helena Karihtalan kanssa. Jaoimme tapaamisen kahteen osaan, joista ensimmäisen pidimme kesäkuussa (täällä>>> juttua siitä) ja toisen tässä taannoin. Toisen tapaamisen tavoite oli erityisesti saada vahvistus valitsemiimme pintamateriaaleihin ja väreihin sekä vinkkejä toimiviin kodinhoitohuone- ja vaatehuoneratkaisuihin.

Värimaailma: harmaata ja hiekkaa


Tässäpä sitten tuleva värimaailmamme ja valitut materiaalit.

Keittiö, eteisen ja keittiön laatta sekä alakerran parketti ja yläkerran laminaatti


Puuta ja kiveä -raksablogin pintamateriaalivalinnat on tehty
Vasemmalla ylhäällä keittiön Puustellia, vieressä Pukkilan Freedom Antracite (KUVA>>), vasemmalla alhaalla Esco Karel IV -parketti (KUVA>>) ja vieressä Ellet-laminaatti (KUVA>>)
Keittiöön tulee jo aiemmin esitellyt Puustellin materiaalit: harmaata, ruostetta ja valkoista. Keittiön ja eteisen laataksi valikoitui Pukkilan Freedom Antracite 33x33. Alakerran parketiksi löysimme "rakkautta ensi silmäyksellä" -parketin Esco Karel IV Smoked White ja yläkerran laminaatiksi valitsimme parkettiin sopivan Ellet Trend Oak Greyn. Parkettirakkaudesta joudumme luopumaan sen Suomeen sopimattoman kosteusprosentin takia, mutta elämme vielä toivossa saada vastaavanlainen parketti. Siitä lisää, kunhan asia ratkeaa.

Kodinhoitohuone, wc:t ja kylpyhuone


Puuta ja kiveä -raksablogin kosteiden tilojen laattavalinnat
Ylhäällä Cello Rock Antrasiitti 10x10 (KUVA>>) ja Byggmaxin Damasco vanilja beige 30x60 (KUVA>>), alhaalla mallikuva 10x10-laatan nousemisesta seinälle (KUVA>>)
Alakerran ja yläkerran wc:iden sekä yläkerran kylpyhuoneen lattiaan tulee Cellon Rock Antrasiitti 10x10-laatta ja sama laatta nousee näissä tiloissa yhdelle seinälle, kuten tuossa kuvassa (joka ei muuten kuvaa kylppäriämme väreissä tai tyylissä :) ). Sama laatta tulee myös kodinhoitohuoneen lattiaan. Alakerran wc jätetään muilta kolmelta seinältä maalille, ja yläkerran kosteiden tilojen seinille tulee puolestaan Byggmaxin huimat 11,95 euroa/m2 maksava 30x60 hiekan värinen Damasco vanilja beige.

Sauna ja vilpola


Vasemmalla Pukkilan Arc- ja oikealla Barc-laatta (KUVAT>>)

Saunan ja pesuhuoneen lattia laatoitetaan Pukkilan Arc Grafite 10x10:llä. Pesuhuoneessa laatta nousee jälleen yhdelle, saunan vastakkaiselle, seinälle. Vilpolaan olimme jo kovaa vauhtia laittamassa laminaattia, mutta koska tilassa kävellään paljon märillä jaloilla, päädyimme lopulta Pukkilan Barc-uutuusmalliston 60x60 laattaan, sävynä Arc Grafiten kanssa toimiva Antracite.

Maalit samalta värikartalta


Helena valitsi meille myös sisäseinien ja sisäovien sävyt. Tämän avun merkityksen ymmärsimme vasta myöhemmin; joko olisimme valinneet sen perus maalarinvalkoisen (lue täältä>>, miksi tämä on huono ratkaisu!) tai sitten olisimme viettäneet tunteja värikarttoja tutkiskellen. Seinät meillä tulevat pääosin Tikkurilan Tunne-värikartan valkoisella F497 Paperi -sävyllä. Lisäksi muutama tehosteseinä sekä sisäovet tulevat samaisten Tunne-värien harmaalla N499 Basaltti -sävyllä. Helenan vinkki oli, että väreissä voi hyvin yhdistellä aste-eroja tummuudessa, mutta ne on hyvä valita samalta värikartan osalta.

Idea vessaan


Saimme jälleen paljon hyviä vinkkejä ja ajatusta kalustesijoittelusta, mutta päätän superpitkän tekstin yhteen vinkkiin, jonka itse aiomme toteuttaa:

Laatan tasoon upotettu peili tuo näyttävyyttä kylpyhuoneeseen
KUVA>>
Hieman erilaista näyttävyyttä ja yhteensopivuutta saadaan, kun peilin tausta jätetään laatoittamatta ja peili upotetaan laatan tasoon. Kuva on Helenan suunnittelemasta Loiste-kalustemallistosta. Myös nuo hyllyt peilin päällä ovat hauska idea, toteutukseen menee sekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!