maanantai 12. toukokuuta 2014

Pohjapiirros: mediahuone (on myös vierashuone)

Aiemmassa kirjoituksessa kysyimme vinkkejä toimivaan kodinhoitohuoneeseen ja arkieteiseen. Tässäpä seuraava palanen pohjapiirrosta: mediahuone, eteinen ja alakerran wc.


Mediahuone


Mitat: 8,5m2, korkeus 2,6m
 
Suuri tavoitteemme on, ettei olohuoneeseen tule telkkaria. Olohuoneessa oleillaan, ja tv:n paikka on ns. mediahuoneessa. Kun perheessä on kaksi poikaa, luulenpa että pleikkariakin tässä perheessä pelataan. Senkin takia on hyvä, että pelit ja metelit käydään erillisessä huoneessa. Mediahuoneen kohdalla teimme suurimmat kompromissit pohjan osalta, jotta talo mahtui tontille. Mitat eivät ole ideaaleimmat vaikkapa leffan katseluun, mutta toisaalta kunnon kotiteatterisysteemit unohdammekin suosiolla. Ja hei, intiimiys luo tunnelmaa!
 
Näitä olemme ajatelleet:
VALAISTUS:
  • Kattoa lasketaan alas, jotta saamme epäsuoran valaistuksen tv:n katseluun sekä tähtitaivaan, joka toteutetaan kuituvaloilla. Voimme kuvitella olevamme vaikka drive in -leffassa ;D
  • Arki-/lukuvalaistukseksi laitetaan kattoon pari spottia. Mietimme vielä ledien ja halogeenien välillä. Valaistussuunnittelijamme suositteli irc-halogeeneja, kunnes leditekniikka kehittyy pehmeämpiin valosävyihin.
  • Valot tulevat himmentimillä.
 
ÄÄNIERISTYS:
Huoneeseen tulee oma tulo- ja poistoilmanvaihto, mikä mahdollistaa äänieristetyn oven ilman ilmarakoja. Äänieristetyn oven haluamme kahdesta syystä:
  1. Ei tarvitse miettiä tv:n meteliä.
  2. Haaveemme olisi tehdä ovesta ns. salaovi. Se olisi pieni kiva juju ja kotimme hauska yksityiskohta. Toisaalta mietimme, säilyykö jujun viehätys alkuinnostuksen jälkeen ja kannattaako sen miettimiseen käyttää aikaa. Onko kellään kokemuksia "salaovista"?
Mediahuoneen salaovi olisi hauska yksityiskohta
Salaovi olisi hauska juju, vaan katoaako viehätys ajan kanssa...
Netistä löytyy myös diy-ohje oven tekoon.
Kuvat: vasen ylä, oikea ylä, vasen ala, oikea ala.


Mediahuone on myös vierashuone


Vierashuoneeseen tarvitaan tietysti sänky, joten huoneen mitoituksessa piti huomioida vuodesohvan vaatimukset: vähintään 210cm tilaa pituussuunnassa ja 160cm leveydessä. Vuodesohvan on oltava laadukas, sillä lupasin Helsinkiin jääville sukulaisille ja kavereille, että panostamme vieraiden yöpymismukavuuteen. Jotenka vinkkejä vuodesohvista, joissa on mukava sekä istua että nukkua, otetaan vastaan!

Eteinen


Mitat: 6m2, korkeus 2,6m, leveys 210cm

Käytämme varmaan 90-prosenttisesti arkieteistä, joten eteinen on lähinnä vieraita varten. Vasemmalle seinälle tulee liukuovikaapit, joista herkullinen jatkumo olisi mediahuoneen salaovena toimiva hylly tms. Kenkien säilytykseen pitää vielä keksiä hyvä ratkaisu, niitä kun tuntuu aina olevan liikaa.

WC


Mitat: 3m2, korkeus 2,6m

Tämä on alakerran ainoa vessa ja vieraiden päävessa. Kaikkiin vessoihin tulee peilivalon lisäksi yövalo, joka toteutetaan wc-koteloiden päälle tulevilla himmeillä spoteilla. Näin yöllä ei tarvitse herättää itseään täydellä valaistuksella.

Suurimmat kysymykset ovat: salaovi vai ei, mistä laadukas vuodesohva ja miten pidetään kengät järjestyksessä. Muihin huoneisiin voi tutustua jatkossa Pohjapiirros-välilehdellä.


p.s. Sen verran realisteja olemme, että antennipistoke laitetaan varuiksi myös olohuoneeseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!