maanantai 19. toukokuuta 2014

Ajatusta ajankäytöstä

Ystäväni kysyi taannoin, kuinka ihmeessä jaksoin lähteä taloprojektiin äitiyslomalla ollessani. Eikö kahdessa lapsessa ja kodin hoitamisessa ole jo tarpeeksi haastetta. Itse olen lähinnä miettinyt, kuinka ihmeessä jaksaisimme, jos EN olisi äitiyslomalla. Vaikka menossa on lähinnä suunnitteluvaihe ja todellinen työ vasta alkamassa, jo nyt tuntuu, että jos tähän päälle laitettaisiin vielä minunkin työpäivä ja sen jälkeiset kauppa- ja päiväkodistahakureissut, niin energiavarat voisivat olla aika vähissä.

Nostankin hattua kaikille teille, jotka rakennatte taloa normaalin arjenpyörityksen lomassa. Millä ihmeen ajalla te molemmat työssä käyvät talonrakentajat ehditte hoitaa arkiaskareet ja sen lisäksi vielä suunnitella tulevat hankinnat, siivota raksaa, valvoa työtä jne. jne? Vaikka vielä en varmasti osaa edes kuvitella projektin kaikkia tulevia vaatimuksia, niin uskallan jo nyt väittää, että kotona olemiseni on meille lottovoitto. Oma panokseni suunnittelussa ja etenkin yhteydenotoissa on jäänyt valovuoden Mr Teen panostuksesta, mutta onpahan lapsilla vaatteet aamulla päällä ja perheellä ruoka pöydässä. Kuten olenkin todennut, minä hoidan kodin, kun Tee hoitaa meille kodin.

Eipä tuota Pee 2:sta mitenkään ajoitettu tähän, mutta näin jälkikäteen mietittynä ei ajoitus olisi voinut parempi olla :D

Tsemppiä ihan jokaiselle rakentajalle!


p.s. Pohjapiirros laajenee seuraavaksi olohuoneeseen. Vinkkejä kaipaamme sinnekin.

4 kommenttia:

 1. Meillä on täysin samat lähtökohdat, samanlaiset ajatukset ja taitaa olla samanikäiset pojatkin. Myös meidän nuorempi on syntynyt syksyllä 2013 :) Minulta myös iiiiiso hatunnosto työn ja pienten lasten kanssa rakentaville! Kyllä tämä äitiysloma tekee asioiden hoitamisen helpommaksi, vaikka ei äitiyslomaa voikaan lomailuksi kutsua. Terveisin, Kunnon-yöunet-viimeksi-kesällä-2013. Jään mielenkiinnolla seuraamaan projektianne! Olen itse Päijät-Hämeestä kotoisin, vaikka PK-seudulle sittemmin jumiutunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, kävin lukemassa teidän blogia (joka on muuten tosi hyvä!) ja näköjään hyvin samanlaisia ajatuksia löytyy. Ja vanhempi poika meilläkin 2011 syntynyt :D Itse muuten asustelemme nyt Pohjois-Helsingissä, joten vaihdetaan teidän kulmilta sinun entisiin :)

   Meidän näkökulmasta te olette jo hirmu pitkällä, joten alanpa seurata ja ottaa kaikki vinkit talteen ;)

   Hyviä yöunia toivottaen!

   Poista
 2. Eksyin blogiisi joka kolahti monellakin tapaa. Olen itse myös äitiyslomalla kuopuksesta joka täyttää kesällä 1 ja esikoinen huitelee kohta 4 vuoden hujakoilla. Moni on myös kysynyt vastaavaa jaksamisesta, mutta olen täysin samaa mieltä kanssasi. Työpäivän ja kodinhoidon jälkeen en oikeasti tiedä miten sitä energiaa riittäisi. Nyt äitiyslomalla voi keskittyö perheen hoitoon ja raksaprojektin suunnittelluun. Meillä raksa starttaa heinäkuussa, elementit tulee syyskuussa joten olette meitä hieman edellä. Jään mielenkiinnolla lukemaan miten teillä hommat sujuu ja tervetuloa kurkkaamaan myös meidän kuulumisia: www.tillinraksa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa tosiaan muuta! Ei tähän yhtälöön vain mitenkään omat työt mahtuisi :) Kävin jo pikaisesti kurkkaamassa blogiasi, tosi kivalta vaikuttaa, tulenpa vielä tarkemmin tutustumaan! Raksailua teille :)

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!