sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Voiko Ikeasta saada toimivan vaatehuoneen?

Kun uudessa kodissa on kauan haaveiltu luksus, walk-in vaatehuone, on suorastaan synti, jos se vielä muutama viikko muuton jälkeen näytti tältä:Walk-in vaatehuone ennen sisustamista  

Koska budjetti on rehellisesti sanottuna hyvin tiukilla heti talon valmistumisen jälkeen, oli edessä mietinnän paikka: odotammeko ja säästämme muutamia, ehkä useampia kuukausia ja panostamme vaatehuoneen sisustuksessa Elfaan, Sovellaan tai muuhun laadukkaaseen säilytysjärjestelmään, vai tingimmekö laadusta ja marssimme heti Ikeaan? Vaatehuoneen hyödyntäminen ja vihreiden laatikoiden silmissä vilisemiseen kyllästyminen painoivat vaakakupissa sen verran, että totesimme aika yksimielisesti: Ikea here we come. Pari kassillista tarvikkeita ja muutama päivä myöhemmin sama kuva näyttää tältä:


Puuta ja kiveä -blogin walk-in vaatehuone Ikeakäynnin jälkeen.
Liiallista muutosta välttääksemme säästimme sentään yhden vihreän laatikon

Vaatehuone Ikean Algot-järjestelmällä


Vaatehuoneen toteutimme Ikean Algot-järjestelmällä, joka vastaa periaatteeltaan Elfan ja Sovellan ratkaisuja: seinään kiinnitettäviin kiskoihin lisätään oman mielen mukaan tankoja, verkkokoreja, housuripustimia, hyllyjä tms. Porakammoisille on saatavilla myös lattialle sijoitettavia kokonaisuuksia, kuten kuvassa vasemmalla:

Ikean Algot-järjestelmällä toteutettu vaatehuone

Saako Ikeasta toimivan vaatehuoneen? Ja millä hinnalla.


Vastaus otsikon kysymykseen on: saa, jos hieman lenksuvat verkkokorit tai muutama ei-niin-viimeistelty hyllyreuna eivät häiritse. Meidän tarpeisiin Algot sopii vallan mainiosti, ja asennuskin oli helppoa. Kuvissa näkyvien kokonaisuuksien lisäksi ikkunan vastaisella seinällä on kaksi riviä vaatetankoja, ylähyllyt sekä housuripustin. Hintaa huoneelle tuli noin 300 euroa. Ei lainkaan paha hinta jokapäivä käytössä olevista, arkea helpottavista ratkaisuista.

6 kommenttia:

 1. No todellakin saa Ikeasta toimivan vaatehuoneen! Minulla on eteisen vaatehuoneeseen myös tulossa tätä samaa Algot-järjestelmä tai sitten Stolmen-järjestelmä. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On tämä vaan niin loistavaa, kun vihdoin vaatteista tulee käytettyä muitakin kuin vain ne kasan päällimmäiset :D Olin ihan unohtanut joidenkin vaatteiden olemassaolon, mutta esillä ollessa ne taas huomaa :) Ja hyvin tuo Algot toimii muutamista lenksumisista huolimatta.

   Poista
 2. Tämä on kyllä aivan loistava blogi! Olen innolla lukenut tätä nyt muutaman päivän ja odotan kovasti myös jatkoa, kunhan muuttotohinoista olette kunnolla selvinneet ;) Talon rakentaminen on itselläni yksi suuri haave ja meillä juttu on toisin päin, minä koitan saada miestä kunnolla intoutumaan asiasta. Lupaavalta alkaa varovasti sanottuna pikku hiljaa kuitenkin näyttää, ja ehkäpä meilläkin on vielä jonakin päivänä itse suunniteltu rapattu talo.

  Mukavaa kevään jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Meiju! Ihanaa, kun löysit blogiin, täytyypä tulla kurkkimaan myös sinun mietteitäsi :)
   Kirjoittelun aktiivisempi jatkuminen on jo hyvinkin lähellä, kun vihdoin on saatu talo tyhjäksi muuttolaatikoista ja uudet projektitkin on alkaneet: terassi pitäisi saada rakennettua toukokuun aikana.
   Toivottavasti miehesi innostuu raksaprojektista, näin jälkikäteen voin sanoa, että kyllä kannatti ja kivaahan se oli. Alat vain pikkuhiljaa vihjailla hyvistä tonteista... niin minutkin kai tähän viekkaasti houkuteltiin mukaan :D

   Samoin, loisteliasta kevättä!

   Poista
 3. Kiitos, tämä oli hyödyllinen postaus! Jos alunperinkin oli tarkoitus kohdistaa katse vaatehuoneen osalta ikeaan, mutta budjetin paukkuessa ei mitään muita vaihtoehtoja edes ole :D Aiemmassa kodissa jatkoin tuota korivaunu/vaaterekki rakennusta vielä jälkikäteen lisäämällä liukuovet siihen eteen - kaapistoihin verrattuna tila tulee maksimaalisesti käyttöön, mutta ihan niin pahasti ei pääse pölyyntymään kuin aivan avorekeissä. Uuten kotiin haaveilen saavani combon piilotettua ja avointa vaatesäilytystilaa, sillä haluan ehdottomasti että kauneimmat ihanuudet, laukut ja kengät ovat ihastuttamassa silmiäni joka aamu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin mietittiin avo- ja oviratkaisun välillä. Lopulta päädyttiin avoon, jo kustannussyistä, mutta myös että tila on täysin käytössä ja tuntuu ehkä isommalta. Jollain messuilla juttelin taisiollaElfan edustajan kanssa ja ihmetytti, kun hän sanoi, että kaappi ei vaikuta pölyyntymiseen: vaate kun pölyttää jo itsessään, oli kaapissa tai ei. Mutta kyllä minusta pölyä kertyy enemmän avoratkaisulla, joten tiedä sitten. Ovien takana ei tosin sitten tarvitsisi vaatteiden olla niin siistissä rivissä :) Mutta Ikeaan ollaan oltu ihan tyytyväisiä, meinataan vielä täydentää tuo yksi ikkunaseinä tangoilla, tilaa kun ei vain koskaan ole liikaa!

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!