keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Grado Lumo -portaat ja lasikaide livenä

Lauantaina meillä kävi liuta brunssivieraita, joten siivottua kotia kehtasi lopulta hieman kuvata blogiakin varten. Muuttolaatikoita ei enää ole (jipii!) ja muuttosekasotku on vaihtunut ihan siihen no excuses -lapsiperhesekamelskaan. Mutta jännä on, että uutta kotia on jotenkin motivoivampi siivota, ja tavarat pysyvät helpommin paikoillaan kuin ennen. Ainakin näin kuukauden kokemuksella.

Vaan asiaan, lupasin laittaa kuvia Gradon portaista ihan livenä, joten seuraavassa Gradoa edestä, takaa, ylhäältä, alhaalta, sieltä ja täältä.

Grado Lumo -portaat ja tolpaton lasikaide


Portaiden lähtökohta oli teräsportaat harmaalla rungolla ja tolpattomat lasikaiteet niin portaissa kuin sillalla. Tällaiset niistä sitten tuli:

Gradon Lumo-portaat harmaalla rungolla ja tolpattomalla lasikaiteella.
Myös olohuoneen askelmat toteutettiin samalla tyylillä, Gradoa siis nekin.

Grado Lumo -portaiden askelmat sävytettiin Meisterin lankkulaminaatin väriin.
Portaat sävytettiin Meisterin lankkulaminaatin väriin, ja vaikkei sävy täysin sama olekaan,
sopii se oikein hyvin laminaatin kanssa.
Sama vielä ylhäältä. Myös sillan lasikaide tuli Gradolta, jotta kaide jatkuu yhtenäisenä portaiden kaiteen kanssa. Tai oikeammin sanottuna linjassa porraskaiteen kanssa, sillä portaiden ja sillan kaiteen väliin jää aukko, eli yhtenäinen kaide ei ole.

Tolpaton lasikaide tuli Gradolta niin portaisiin kuin sillalle.


Olemme olleet oikein tyytyväisiä porrasvalintaan, sillä ne sopivat kodin kokonaisuuteen vallankin hyvin. Pari pientä miinusta kuitenkin joudumme reklamoimaan; rungon liitoskohta on selvästi liikkunut hieman paikoiltaan ja, seurauksena ehkä tästä (?), muutamat portaat narahtavat. Palaanpa siis portaisiin vielä myöhemmin tivottavasti ratkaisun kera. 

Aiempia tarinoita, miten ja miksi päädyimme Gradon Lumo-portaisiin, löytyy täältä>>  ja täältä>>.

p.s. Kyllä, lasikaide on mahdoton pitää puhtaana lasten kädenjäljistä, mutta olen jo hyväksynyt ajatuksen, että viitisen vuotta tässä menee ennen kuin saan ihastella kirkkaita kaiteita vielä päivä siivouksen jälkeenkin.

18 kommenttia:

 1. Ne on tosi kauniit! Onko teillä valoja askelmissa? Jossain messuilla ihailin gradon portaita jotka oli kuin nuo, mutta reisi"lankku" oli pykälletty askelmien mukaan. Sellaisia haaveilin meille, mutta budjettisyistä päädyttiin puurunkoisiin (joista tuli ihan hienot kyllä myös) :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde! Jos meillä olisi ollut rajaton budjetti, tai no edes hiukka isompi, niin meilläkin komeilisivat Gradon Kide -portaat, eli ne porrastetut. Vaan haaveeksi jäivät. Valoja mietittiin portaisiin jo aikanaan valaistussuunnittelussa, mutta sieltä jäi mieleen vinkki, että suoraan porrasfirmalta askelmavalot ottamalla ei välttämättä onnistu saamaan samaa värisävyä kuin muu valaistus. Ajateltiin, että on helpompi laittaa valot seinään, ja askelmien yläpuolelle on jätetty kolmeen kohtaan varaus valoille, mutta nyt tuntuu että nuo seinävalot portaikossa riittävät hyvin.

   Ja on nuo teidän portaat vaan törkeän hienot ainakin jo muutaman kuvan perusteella!

   Poista
 2. On kyllä kauniit. juuri tuollaisia itsekin pohdin itsekin pitkillä pinnakaiteilla, vaan ulos tuo puu olisi ollut ihan mahdottomuus(Vaatinut jatkuvaa huomenpitoa sään armoilla). teille nuo portaat sopivat todella hyvin ja tuo "silta" on makee. Ps. Meillä ei sisällä ole lasikaiteita sisällä, mutta voin kertoa että meillä on isot ikkunat aivan täynnä lasten rähmäkäpäläjälkiä. Jeps, mutta se on tätä lapsiperheen arkea, ei voi välttyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tahmatassujälkiin on meilläkin jo totuttu ja silmät niiltä suljettu myös ikkunoiden osalta. Jännä, miten niillekin jäljille kehittyy silmille suodatin, ihan puhtaaltahan noi näyttävät :D

   Poista
 3. Upeat portaat!!! Meillä on "kertakäyttö-ikkunapesulappuja", niillä voi pyyhkäistä ikkunat ym lasit ja peiliovet juuri ennenkuin vieraat saapuvat ;)
  Tosin nyt en jaksa vaivautua täällä vara-kodissa, mutta kokemusta on noista laseita ja pienistä tahmatassuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Itse kuljeskelin ensimmäiset päivät suihkepullo ja rätti vähän turhankin tiuhaan kädessä, mutta sitten päätin luovuttaa; koti ikkunoineen ja laseineen saa näyttää kodilta ja asutulta. Nelivuotias on kyllä kovin innokas lasipintojen pesijä, mutta valitettavasti itse pitää vielä vaivihkaa hiukan korjata siivousjälkiä, pojan tietty sitä tietämättä ;)

   Poista
 4. Upealta näyttää! Meille on tulossa lopulta tuo sama malli, ainoana erona on askelmat. Meillä askelmat pinnoitetaan samalla Weberin Casa-materiaalilla kuin yläkerran lattiat.
  Toivottavasti narahtavat portaat saadaan korjattua, se ei ole koskaan toivottu ominaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä valinta teilläkin siis ;)
   Gradolta saatiin nyt tosi nopeaa palvelua, sillä vika käytiin jo perjantaina tarkistamassa ja korjaus on tulossa, joten narinasta päästäneen piakkoin eroon :)

   Poista
 5. Aivan järkyttävän tyylikästä! Jotenkin tulee mieleen juuri "täydellinen" esimerkki siitä, miltä moderni koti oppikirjan mukaan näyttää:perinteinen lattia, mutta silti uskallettu rikkoa rajoja portaissa ja kaiteissa. Aivan kateeksi käy!

  VastaaPoista
 6. Todella hyvän näköistä ja onnea uuteen kotiin. Lisäsin sinut omalle raksa-aikaiselle blogilistalleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi! Ja kiva kun löysit blogini. Kävinkin kurkkaamassa omaasi ja ei muuta kuin rutkasti onnea ja iloa raksaprojektiin!

   Poista
 7. On kyllä niin hyvännäköiset! Nää kuvat ei saa kyllä meikäläiseen yhtään potkua alkaa kilpailuttamaan muita porrasfirmoja ;)
  Lasikaiteet tulee ehdottomasti meillekin vaikka kuinka olis sormenjälkiä täynnä. Pari vuotta sitten vaihdettiin "turvallinen" beige sohva valkoiseen ja niitä valkoisia päällisiä pestessä on tullut monet kerrat miettineeksi kuinka järjettömän likaiset ne beiget päälliset oikeasti olikaan, vaikka lika ei juurikaan näkynyt. Sama juttu lasikaiteen kanssa, ainakin näkee sen mitä pitää siivota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, totta tosiaankin, enpä ole koskaan asiaa noin miettinyt, että ei kai se lika mihinkään katoa, vaikkei tummassa pinnassa näykään :D Loistava pointti! Ja kiitos, me ollaan kyllä itse oikein tyytyväisiä porrasvalintaan.

   Poista
 8. Moi! Mikä on tuo ihana valkoinen nojatuoli noissa kuvissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Tuoli on meidän suuri Rakkautta ensi silmäyksellä -hankinta vuosien takaa: Ligne Roset'n Calin. Niitä on kahta kokoa, joista tämä on se isompi. Selkänojan saa kolmeen eri tasoon, myös kokonaan alas, jolloin tuolista tulee kunnon lököilypaikka.

   Tuoli oli aikanaan jossain sisustuslehdessä, jutussa olleelle perheelle siitä oli tullut paikka iltasatujen lukemiselle. Se näytti silloin niin mukavalta ja houkuttelevalta, ja ajatus lasten iltasatutuolina (vaikkei meillä silloin lapsista ollut tietoakaan) liikutti niin, että pakkohan se oli hankkia. Iltasatuja emme itse ole siinä niinkään lukeneet, mutta esikoisen kanssa siinä tuli vauva-aikana nukuttua useammatkin päikkärit :) Ja ihana se on vieläkin.Tulipa pitkä sepustus, mikä ehkä kertoo Calin-rakkaudestani :)

   Tuolin takana oleva kello on muuten myös Ligne Roset'a.

   Ja kiva kun kävit blogivierailulla!

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! ihanalta löhöpaikalta näyttää ja kiva kun tuolilla on tarina! Mistä te olette omanne hankkineet ja saanko kysyä minkä hintaisia nuo suunnilleen ovat? Koitin googletella, mutta päädyin vain johonkin jenkkisivuille.

   Löysin vasta ihan hiljan bloginne ja hyvältä näyttää! Meillä on tontti varattu ja nyt edessä olisi oman talon myynti, että päästäisiin sitten kanssa raksapuuhiin. Niinpä olenkin iltaisin lueskellut näitä raksablogeja ja etsinyt insipaariota, kiitos kivasta blogista!

   Poista
  3. Blogeista kyllä saa inspistä ja hyviä vinkkejä raksaprojektissa, ja lukemiseen jää koukkuun, vielä näin talon valmistuttuakin :) Toivottavasti löydät meiltäkin tarpeellisia vinkkejä.

   Suomessa Calinia myy Skanno, ainakin, ja sieltä tuo aikanaan ostettiin. Hinta hirvittää nykyisin, mutta silloin lapsettomana, raksattomana, töissäkäyvänä nuoriparina 1600 euroa ei tuntunut yhtään niin pahalta kuin nyt tuntuisi :D Mutta onneksi tuli hankittua: ihana se on. Ja päällinen on muuten irrotettavissa ja pestävissä.

   Onnea asunnon myyntiin ja sen jälkeen raksailuun! Ja kävin muuten juuri kurkkimassa blogiasi: ihanan raikas ja tosi hyviä kuvia!

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!