torstai 20. marraskuuta 2014

Ulkovalot valittu: Philips Ecomoods

Ulkovalojen valinta tuli ajankohtaiseksi hieman yllättäin. Sähkäri vetelee pian piuhoja ulkovalojen putkituksissa ja lamput on yksinkertaisinta asentaa siinä samalla tikkailla keikkuessa: säästyy aikaa, eli säästyy rahaa.

Valaistussuunnitelmanhan teetimme Zeetalla, mutta valaisimet etsimme pääosin itse, ihan kustannussyistä. Niinpä eilen olivat hakusessa ulkolamput, joten suunta shoppailemaan!

Shoppailureissu tyssäsi kuitenkin ensimmäiseen liikkeeseen. Lahden Kärkkäinen, tuo design-valaisimien tyyssija (...) ei oikein saanut meitä syttymään. Heitimmekin hanskat tiskiin, vaihdoimme ajatukset laattoihin ja matka jatkui laattaliikkeisiin. Mutta niistä myöhemmin, tämän tekstin piti koskea ulkovaloja.

Philips Ecomoods Bridge ja Shades


Illalla kotona jatkoimme lamppuostoksia mukavasti netissä. Ja tällä kertaa kävi tuuri: the meidän lamput löytyivät yllättävän äkkiä! Näillä menemme:
Philips Ecomoods Bridge valikoitui etupihan seinävalaisimeksi
Philips Ecomoods Bridge valaisee aikanaan etupihan seinää sekä toista sivuseinää.
KUVA: www.dmlights.com
 
Philips Ecomoods Shades valikoitui takapihan seinävalaisimeksi
Philips Ecomoods Shades puolestaan luo tunnelmaa takapihan ja saunan seinillä.
KUVA: www.dmlights.com


Bridge-mallista löytyy myös jalalliset pihalamput, jotka sitten joskus hankimme pihaa valaisemaan.
Lamput tilasimme osoitteesta www.dmlights.com. Hintaa neljälle Bridgelle ja kahdeksalle Shadesille toimitusmaksuineen tuli yhteensä 356,77 euroa. Ei paha, sanoisin.

Kehitysehdotus lamppukaupoille


Kun kyseessä on lamppu, jota ostaessa on  jonkin verran tärkeää tietää, miten ja mihin valo suuntautuu, niin yllättävän harva sivusto tarjoaa tässä asiassa apua ostajalle. Pahimmissa tapauksissa esimerkiksi ulkovalaisimet oli kuvattu talon seinällä päivällä. Hetkinen, päivällä?! Silloinhan niitä eniten tarvitaankin. Yksi kauppa oli ylitse muiden: www.light11.eu. Kun hiiren vie lampun päälle, vaihtuu kuvaksi lamppu käyttöympäristössään.

Seuraavaksi pitäisi valita sisälamput. Niitä onkin ihan muutama enemmän kuin ulkovaloja.

8 kommenttia:

 1. Hienot ulkovalot, selkeää ja modernia. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Sitä juuri haimme, mutta hyvä plussa oli myös hieman erilaiset kuin "ihan perus" lamput :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kerrankin kävi hyvä tuuri ja löydettiin kivat valot aika nopeasti ja hyvään hintaan :)

   Poista
 4. Mä näen melkein jo painajaisia noista valaisimista ja lamppukaupoista. Eilen surffailin varmaan 5 tuntia etsien hyviä hintoja muutamaan valaisimeen. Tällä hetkellä tuolla dmLightsin ostoskorissa on muutama juttu. Meinasin ottaa ulkopollareiksi nuo samat Bridget, koska niihin saa vaihdettua polttimoa eli ei ole kiinteä led (tästä aiheesta kommentoin toiseen postaukseen).

  P.S. Kahlaan teidän blogia läpi, kun kerrankin on kunnolla aikaa, joten siksi näitä kommentteja tulee vähän sinne tänne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahlaile ihmeessä ja vinkkaa vain lisää :) tässäkin tuli taas hyvä ja uusi tieto, eli että bridgeissä on vaihdettava polttimo. Meillä sähkäri on ollut suureksi avuksi useimpien peruslamppujen hankinnassa, mutta nyt pitäisi aika (tosi) pian valita nuo ns. vähän enemmän sisustuslamput. Ja noita lamppukauppoja netissä on jo liiankin paljon, huoh.

   Poista
 5. Hei, joko teillä on nuo ulkovalot asennettu. Mitä olette tykänneet, toimivatko hyvin eli valaisevatko hyvin. Mietimme samoja valaisimia ja olen kovin huolissani, kun tuntuu nykytrendi olevan, että valot ovat näyttäviä, mutteivat valaise kunnolla. Haluan pimeään aikaan, että ulkovalot myös antavat valoa, eivätkä vain valaise näyttävästi talon seinää. Bridget näyttäisi valaisevan kuvan perusteella moneen suuntaan. Kiitos paljon kommentistanne. ps. Projektianne on ollut mielenkiintoista seurata, sillä meillä on myös rakenteilla puurunkoinen rapattu talo. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Ollaan kyllä tyytyväisiä valoihin. Molemmat valaisevat pihaa oikein hyvin, bridget meillä on edessä ja shadesit takana. Nuo shadesit sen sijaan eivät ole kovin näyttävät kaukaa katsottuna, enemmänkin sellaiset pallomaiset valot, mutta se on onneksi vain kaukaa katsojien ongelma ;) Bridget antavat enemmän ylös-alas valoa, mutta koska ovat meillä etupihalla, en tiedä, miltä näyttävät kauempaa katsottuna. Mutta toisaalta itse halusin juurikin valot, jotka eivät ole niinkään pistävät ylös ja alas vaan antavat meille itsellemme valaistusta pihalla. Siihen tarkoitukseen voin kyllä molempia suositella.

   Oi, kiva kuulla että blogista on ollut iloa. Ja tsempit teille projektiin!

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!