sunnuntai 24. elokuuta 2014

Raksan siivousta ja mittasuhteita

Perjantaina ja lauantaina laitoimme tonttia kuntoon maanantaita varten: pystytys on paketissa ja huomenna timpurit aloittavat sisätyöt. Lisäksi rappausporukka tulee laittamaan ulkokuorta kuntoon, sikäli kun sää sallii. Rappauksesta lisää tuonnempana.

Kun pari päivää sitten tontilla oli sievästi sikin sokin muovia, laudanpätkää, pahvia, kattopellin jämiä, kiinnitysnauhoja, ylijääneitä villoja ja rappauslevyjä sekä muuta pientä ja isoa raksajätettä, niin lauantaina puoliltapäivin näky oli tällainen:

Puuta ja kiveä -blogin tontti näyttää siivottuna tältä
Siivottu raksa edestä
 
Puuta ja kiveä -raksablogin tontti siivuttuna takapihalta
ja takaa.
 

Tulevia naapureitakin kehtaa taas moikata.
Vaikka raksaromua oli pitkin poikin, niin jälleen täytyy kehua pystytysporukkaamme: raksa oli jätetty ehdottomasti esimerkilliseen kuntoon. Jännä juttu, että kotona en missään nimessä nauti siivoamisesta, mutta nyt se oli suorastaan rentouttavaa puuhaa. Okei, lautojen kantamista ja muovien keräämistä voi tuskin verrata vessan siivoukseen.

Hintaa siivoukselle tuli peräkärryn vuokran (31 euroa) ja kolmen kuution energiajätteen kaatopaikkamaksun (21 euroa) verran. Roskapuun, metallin ja pahvin jäteasema otti maksutta vastaan. Muovia jäi vielä kuutio tai pari viemättä. Hyväkuntoista puuta tuli pinottua sen verran, että niillä lämmitelläänkin saunaa ja takkaa vähintään yksi talvi.


Lopuksi vielä ajatus mittasuhteista. Itsekin olin eilen täällä:

Cheekin stadionkeikan henkilötyövoimalla rakennettaisiin 46 omakotitaloa
 
 
Cheekin keikan järjestämiseen käytetyillä henkilötyövuosilla rakentaisi Helsingin Sanomien mukaan 46 omakotitaloa. Alkoi meidän taloprojekti tuntua hiukan pieneltä tämän rinnalla. Vaan olihan se aika tosi wau.


2 kommenttia:

  1. Sehän näyttää jo ihan talolle! Pystytys on kyllä yksi hienoimmista vaiheista rakentamisessa. Tiedän muuten erittäin hyvin tuon tunteen epäsiisteyden suhteen. Meilläkin lojui kaikennäköistä enempi ja vähempi jätettä pihassa pitkän aikaa, kun ensimmäistä taloa rakennettin. Sorttiasemalla vierähti aina hetki, kun ei yhtään tullut ennakkoon lajiteltua. -K Meidän Residenssistä

    VastaaPoista
  2. No sanopa muuta, talo siinä jo seisoo :) Ja pian kun ulkopuoli on rapattu, niin melkein voimme huijata sen olevan valmis... vaan sisältä sinne on vielä matkaa. Se on jännä, miten raksan siivous on suorastaan kivaa, tuon fiiliksen kun saisi siirrettyä sitten valmiiseen kotiinkin!

    VastaaPoista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!