tiistai 26. elokuuta 2014

Miksi rapata puutalo?

Vastaus on simppeli:
kun haluat uskotella kavereille ja naapureille, että rakennettiinpa tähän sitten kivitalo, mutta haluat säästää budjetissa, rakenna puutalo ja tee siitä kivitalon näköinen!

No emme me nyt oikeasti uskottele, että talo olisi kiveä. Mutta meille suurin syy rappaamiseen on se, että saamme puutalosta kivitalon näköisen. Kivitalomainen ulkoasu kun miellyttää meitä enemmän. Verhoillaanhan kivitalojakin puulla.

Rapatun puutalon edut


On toki muitakin syitä rapata puutalo kuin ulkonäkömieltymykset. Rappauksen ansiosta esimerkiksi:

  • huolto on helpompaa: rapattua pintaa ei lähtökohtaisesti tarvitse hoitaa yhtä usein kuin maalattua puuverhoilua.
  • myös alueelle, jossa kaava vaatii rapatun pinnan, on mahdollista rakentaa puutalo.

Kivitalo puutalon hinnalla


Tekeekö rappaus puutalosta kivitalon? Ei tietenkään tee. Puutalon runko on puuta ja kivitalon kiveä. Vaikka eroa ei ulkoa huomaakaan, sisältä sen huomaa vaikkapa seinää koputtamalla. Mutta jos merkittävin ominaisuusero on ulkonäkö (kuten meidän tapauksessa), niin rapattu pinta on mainio tapa oikoa! Toki rappauskin maksaa, enemmän kuin perinteinen puuverhoilu maaleineen.

Miten puutalo rapataan?

Rapparimme valmistelevat parhaillaan työn aloittamista. Juttua puutalon rappauksen toteutuksesta luvassa pian, kuvien kera.

2 kommenttia:

  1. Nyyh, me joudumme luopumaan rapatun puutalon ideasta. Olisin tykännyt kovin. :)

    VastaaPoista
  2. Voi höh! Tylsää, että tulossa oleva kaava jo vaikuttaa. Mutta kuten kirjoitat, saatte varmasti unelmatalonne noillakin määräyksillä. Tsemppiä!

    VastaaPoista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!