keskiviikko 13. elokuuta 2014

Pohjapiirros: unelmien makuuhuone ja vaatehuone

Hupsista. Talo on kohta kattoa myöten pystyssä, mutta pohjapiirroksen esittely on jäänyt ihan kesken. On aika korjata asia!

Jätetään alakerrasta keittiö vielä tuonnemmas ja siirrytään yläkertaan. Luonnollisesti portaita pitkin, mutta niistäkin juttua tuonnempana. Nyt tervetuloa makuuhuoneeseen!


Puuta ja kiveä -modernin puutalon makuuhuone ja vaatehuone
Makuuhuone on yläkerrassa, käynti parvekkeelle ja vaatehuoneeseen

 

Mitä makuuhuoneessa tehdään?


Älkää pelästykö, tai innostuko, kysymys liittyy nyt täysin makuuhuoneen sisustus-, ja sitä myöten neliötarpeeseen. Haluamme makuuhuoneesta houkuttelevan rentoutumispaikan, joten kaikki työpöytää vähänkin muistuttava jää pois. Koska meille tulee erillinen vaatehuone, kaappeja ei tarvita. Sänky, yöpöydät, ehkä pieni tuoli. Näihin ei montaa neliötä tarvita, joten päätimme, että meille riittää vallan hyvin hieman reilu 11 neliön makuuhuone.

No äh, valehtelen.
Päätimme tarkoittaa suomeksi "tontinleveyssuuntaaneikäbudjettiinmahtunut". Tottakai itsekin haluaisin 20 neliön makuuhuoneen. Sieltä löytyisi valtavan sängyn lisäksi muutama yltiömukava nojatuoli, sohva, jolla voi levähtää takkatulen loimussa ennen sänkyyn vaeltamista sekä jotain erikoista, kuten hotellihuoneessa vuosi sitten Dubrovnikissä käydessämme. Avarassa huoneessa oli kylpyamme, siis huoneessa, ei kylpyhuoneessa. Vähän tähän tyyliin:Voisiko makuuhuoneessa olla kylpyamme?
Kuva: bloodandchampagne.com
No 11 neliöön ei  mahdu ammetta eikä takkaa, eikä liioin sohvaa. Mutta jotain erikoista tai luksusta haluamme.

Makuuhuone kuin hotellihuone


Tykkäämme matkustaa ja mukavuudenhaluisina panostamme nykyisin hotellien valintaan. Hyvässä hotellihuoneessa tulee aina jotenkin erityinen olo. Meitä viehättää etenkin puhdas, selkeä sisustus ja sängyn muhkeus. Saman fiiliksen haluamme uuteen kotiin! Etenkin kun talon valmistuttua ei vähään aikaan matkustellakaan...

Väreiksi tulee ruskeaa ja harmaata. Sängynpääty on ehdoton. Aiomme myös kopioida Mr Teen eräästä hotellihuoneesta bongaamat riippuvat lukuvalot, jotain tähän tyyliin:


Riippuvat lukulamput tuovat hotellimaisuutta ja ylellisyyden tuntua
Kuvat: vasen yläkulma ja alakuvat täältä, ylhäällä keskellä täältä, ylä oikea täältä
Muu valaistus on sängynpäädyn valaiseminen sekä mahdollisesti sängyn alta tuleva valo. Kirkkaampaa valoa, vaikkapa siivousta varten, saadaan katon spoteista.

Vihdoinkin: walk in -vaatehuone


Kun itse suunnitellaan, niin itselle suunnitellaan. Kyllä, panostamme myös vierashuoneisiin, mutta suhteessa aika monta neliötä päätimme käyttää siihen, että vaatteet ovat helposti saatavilla, pysyvät siistinä ja pukeutuakseen ei tarvitse räväyttää täyttä valaistusta nukkumaan jäävän iloksi. Noin 9 neliötä toteuttavat yhden unelmani, walk in -vaatehuoneen.

Tosin, 9 neliötä tuntuu jo nyt pieneltä, joten sisustus ja säilytystilat on suunniteltava hyvin. Avokaapit vai liukuovet? Paljon henkaritilaa vai hyllyjä? Saareke huoneen keskelle vai enemmän tilaa liikkua? Entä ovi huoneiden välillä: ovi, liukuovi vai pelkkä verho? Vinkkejä toimivista vaatehuoneista otetaan vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!