tiistai 1. heinäkuuta 2014

Muurari muuraa muuria

Otsikko huijaa. Mutta "Mr T muuraa muuria" ei olisi sointunut yhtä hyvin. Vaikka itse muuraus sointui mitä parhaiten!

Mihin muuria tarvitaan?


Kuten aiemmin (Ensimmäinen takaisku) mainitsin, tonttimme on jonkin verran haastava ja maata piti täyttää aika lailla. Jotta täyttömaa pysyy paikallaan, piti sen eteen tehdä muuri. Ihan todellakin kunnon muuri. Takaiskuhan oli se, että jouduimme luopumaan ajatuksesta saada tasainen piha. Maatyöurakoitsija keksi kuitenkin keinon saada edes hiukan tasaista aluetta, josta tulee lähinnä Pee 1:n ja Pee 2:n pelailupiha. Ilman tasaista aluetta muuri olisi tullut tontin alareunaan matalampana, mutta koska tuon tasamaan halusimme, siirrettiin muurin paikkaa, mikä puolestaan kasvatti sen kokoa.

Näin tehdään kahden metrin korkuinen muuri


Pyydetään isä avuksi ja kannetaan tämä määrä harkkoja...


tätä mäkeä alas (onneksi alas).Kantajina huhkivat niin T kuin isäni, josta jälkimmäiselle erityiskiitos talkooavusta. Pääsin itsekin kerran kantamaan, mistä kiitos lapsenvahti-anopille.

Otetaan tontille betonimylly

 
sekä muurauksen taitava tuttava.Annetaan Teelle käteen timanttilaikka, jotta kulma- ja päätyharkot saadaan oikean mallisiksi


ja lopuksi pinotaan harkot muuriksi.Ja taas otsikko valehtelee. Ei T muuria muurannut, vaan ensimmäisen muuratun kerroksen jälkeen T pinosi harkot paikoilleen rivi kerrallaan. Mutta komea siitä tuli. Myöhemmin muuri valetaan betonilla.

Kätevä harkko helpotti työtä


Muuriin käytimme Weberin Leca Lex valuharkkoa, joka oli erityisen kätevä etenkin tasalaatuisuuden vuoksi. Pinoaminen sujui hyvinkin joutuisasti. Harkkojen työstämiseen tarvitaan tosin tuo timanttilaikka, sillä harkkosaha ei näihin tehoa. Ainoastaan päädyissä tarvittiin liimauretaania, muuten harkot tarvitsi muuratun kerroksen jälkeen tosiaan vain latoa. Perustuksissa avustavat timpurituttummekin kehuivat harkkojen kätevyyttä.


Sitten kysymys teille viisaammille: kun valun aika tulee, uskaltaakohan kahden metrin korkean valun tehdä kerralla? Tarkistelemme asian vielä Weberiltäkin, mutta josko jollain olisi asiasta kokemuksia.

p.s. me muuten lomaillaan juuri Ranskassa. Omatunto hieman kolkuttaa, kun ei olla raksalla, mutta ehkä siellä seuraavina kuukausina ehtii taas olla.

4 kommenttia:

 1. Kyllä sen kaksimetrisen uskaltaa valaa mutta päädyt pitää tukea hyvin etteivät karkaa paineen voimasta. Uretaani ei riitä vaan kunnon tuenta. Varaa myös vanerilätkiä ja betoniruuveja jos joku harkko pamahtaa auki niin on nopea paikata sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kriittisistä paikoista tosiaan kannattanee vahvistaa muuria etukäteen...ja sitten varautua kaikkeen yllättävään :)

   Poista
 2. Vähän myöhäinen kommentti, mutta tuohon maisemaan sopisi aika makeasti infinity pool :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, todellakin :) Tulipa taas hyvä haaveilukohde, jos lottovoitto osuu kohdalle... :D

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!