sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Asuntomessujen antia

Mitä tekee perheellinen pariskunta saatuaan molemmat lapset hoitoon päiväksi? Viettää päivän rauhallisine ravintolahetkineen vai suuntaa ehkä shoppailemaan ja syömään kavereiden kanssa? Äh, ihan liian ilmeistä. Paljon extremempää on lähteä Jyväskylään asuntomessuille!

No, romanttista tai ei, messut olivat tietysti jo pitkään kesän ohjelmassa, ja kun käyntiin tarjoutui lapseton mahdollisuus (kiitos sisko!), niin olihan tilaisuus hyödynnettävä. Lopputuloksena oli tehokas messukäynti, värimaailman vahvistus sekä muutama varteenotettava vinkki.

Tässä hieman läpikäyntiä omasta messulistastamme:

Portaat


Messujen perusteella Suomen (teräs)portaiden toimittaja nro 1 on tällä hetkellä Grado. Gradon portaat löytyivät hyvin monesta kohteesta. Hieman tylsää, sillä Gradoa mekin olemme miettineet, joten muita vaihtoehtoja messut eivät nyt tuoneet esille.

Akustiikka


Koska Villa HTI:ssä on suurehko korkea tila, täytynee meidänkin miettiä jotain akustiikkavaihtoehtoa. Raksablogeissa on ollut viime aikoina hyviä vaihtoehtoja, messuilla törmäsimme mm. näihin:


"Perinteinen" akustiikkalevy katossa


Sisustuksellisempi vaihtoehto katossaTai taulumaisempi seinällä

Lisäksi kuvaamatta jäi yhden kohteen akustiikkataulu, eli vielä sisustuksellisempi vaihtoehto. Tuo akustiikkalevytetty katto oli kohteessa 11, Villa Luna, ja täytyy sanoa, että koskaan en ole ollut yhtä kaikumattomassa kodissa. Kaikumattomuus loi taloon samalla kertaa sekä jollain tavalla todella jännän että "näinhän sen ehdottomasti pitäisi olla" -tunnelman. Itseäni nuo kattoympyrät tai seinälevyt eivät oikein innosta. Kustannuksista en osaa sanoa yhtään, mutta uskoisin tuon koko katon olevan näistä se kallein vaihtoehto.

Sisustusmateriaalit ja värit


Messukohde nro 11, Villa Luna, oli väreiltään kuin suoraan meille suunniteltu. Jo aiemmin miettimämme harmaa-ruskea-sävytys sai nyt vahvistuksen. Kivoja yksityiskohtia olivat myös harmaa ns. hiertopintainen seinä:


Sekä harmaat sisäovet:Nämä taidamme kopioida.

Valaistus


Kirkas kesäpäivä ei ole otollisin hetki valaistuksen tarkasteluun, joten sen osalta emme tulleet erityisen viisaammiksi.

Muuten katselimme myös saunoja, korkeiden ikkunoiden verhoja ja keittiöitä sekä ruokapöytiä, mutta niistä emme saaneet erityistä raportoitavaa.

Meiltä talojen kiertämiseen kului aikaa viisi tuntia, lounas- ja jätskitaukoineen (myönnän, jälkimmäisiä oli kaksi). Käymättä jäivät viimeiset viisi kerrostalossa olevaa kohdetta. Rahaa kului reilu 100 euroa (liput, parkki, lounaat, jädet, juomat). Loppuun vielä muutama mukaan tarttunut, toteuttamisen arvoinen vinkki. Etenkin tuo maton kuviointi oli veikeä idea. Kopiointiin ehkä sekin :)

Maalipinta lastenhuoneeseen, hauska matto ja fiksu ratkaisu pelastustikkaiksi.1 kommentti:

  1. No höh, yhtään ei tule mieleen, missä noita olisi näkynyt, pahoittelen. Messujen jälkeen pää on aina jotenkin pyörällään eikä kaikkia yksityiskohtia muista edes nähneensä :)

    VastaaPoista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!