maanantai 28. heinäkuuta 2014

Maatöiden kustannukset

Noniin, perustukset ja maatyöt ovat valmiina ja tontti odottaa seuraavaa askelta, talopaketin tuloa. Itse asiassa elementtien piti saapua tänään, mutta viikkoa aikaisemmin saimme ilmoituksen toimituksen myöhästymisestä yhdeksällä päivällä. Sinänsä pieni aika, sikäli kun se nyt pitää, mutta harmittaa se, että toimittaja voi ilmoittaa viime hetken muutoksista, kun taas meidän puolelta viivästys aiheuttaisi sanktioita.

Mutta se siitä ja asiaan.

Maatyöt - budjetti piti


Viimeisetkin laskut on avattu ja nyt on selvillä maatöiden hinta. Ja kuten otsikko kertoo, budjetti piti. Hip hurraa!

Isoin ennalta heikoimmin ennustettavissa oleva rahareikä meni suorastaan nappiin. Olimme budjetoineet maatöihin 35 000 euroa ja lopullinen summa oli aika tasan 35 000. Ehkä muutama sata euroa yli, tai jopa ali, riippuen mitä summaan laskee mukaan. Nyt sisälsimme summaan kaivurin tunnit, täyttömaan, sisätäytöt, salaoja-, radon- ja sadevesijärjestelmiin tarvittavat putket, kaivot ja muut härpäkkeet sekä ylimääräisenä tulleen louhinnan ja vielä alapihan multakuorman. Kaiken pintamaan sekä räjäytyksestä tulleen murskeen pystyimme hyödyntämään, joten maata ei tarvinnut kuskata lainkaan pois. Tontin haasteellisuuden huomioon ottaen hinta on hyvin kohtuullinen.

Tekijöille hatunnosto


Maatyöt meille teki Maansiirto E. Tammelin Ky, jota voimme erittäin lämpimästi suositella Päijät-Hämeen alueen rakentajille. Saimme tarjouksen maatöistä neljältä toimijalta. Hintahaitari oli jopa kymmeniä tuhansia euroja, eikä E. Tammelin tosiaankaan ollut paperilla se halvin. Mutta jo tarjousvaiheessa Erkki antoi sen verran rehellisen, luotettavan ja asiantuntevan kuvan, että se kuuluisa mutu-tuntumakin kehotti päätymään häneen. (Kilpailutuksesta ja valinnasta kirjoitin aiemmin täällä >>>).

Ja onneksi kehotti. Sekä Erkillä että kaivuria ajaneella Rauno Tammelinilla oli erinomaista näkemystä tontin profiloinnista ja työn toteutuksesta. Työhön paneutumisesta kertoo ehkä parhaiten yksi Erkin puheluista Teelle: "Kuule eilen nukkumaan mennessä aloin vielä miettiä sitä teidän muuria", minkä jälkeen tuli hyvä ehdotus toteutuksesta. Raunon pikkutarkkaa työskentelyä 23 tonnin kaivurin ohjaimissa ei voinut puolestaan kuin ihailla.


Mieli on suorastaan helpottunut, sillä näitä laskuja pelkäsimme eniten. Seuraavat vaiheet kun ovat jo paremmin ennustettavissa. Tai niinhän me vielä tässä vaiheessa uskomme...

Lisäys 29.7.: Kustannusarviointia helpottamaan: maa-aineksia tuotiin tontille noin 1500 tonnia.

1 kommentti:

  1. Hyvä tai paha vaikea mennä sanomaan. Vantaalla 900m2 tontin maatyöt. 100 kuormaa roskamaan poisajoa, 150 kuormaa louheenajoa, 800m3 louhintaa, sorapeti, täytöt n. 30 kasetillista, liittymäkaivantoa 50m, louhintakatselmukset, mittaroinnit, mittaukset.... suunnilleen 40 000 euroa. Putket ja kaivot päälle pari tonnia.

    VastaaPoista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!