tiistai 3. kesäkuuta 2014

Voiko maatyöt aloittaa ennen lainvoimaista lupaa?

Vastaus: maksa 2000 euroa, niin voi.

Rakentaessa tulee esiin kaikenlaista. Ja yleensä lyhyellä varoitusajalla. Useimmat yllätykset voi toki välttää ottamalla ajoissa asioista selvää, mutta eihän sitä nyt kaikkea voi keritä ajoissa tekemään.

Työt saa aloittaa, kun rakennuslupa on lainvoimainen


Näin jälkikäteen ajateltuna lause kuulostaa hirmuisen järkevältä. Mutta kukapa sitä muistaisi rakennuslupapäätöstä skumpalla juhlistaessaan, että luvassa on 14 päivän valitusaika. Emme ainakaan me. Ei muuta kuin maatyöt käyntiin ja räjäytyksen sopiminen mahdollisimman pikaisella aikataululla, sillä me rakennetaan nyt! Eilen maanantaina pidetyssä aloituskokouksessa kävi sitten ilmi, että virallisesti lupa on läpi vasta ensi viikolla. Ja räjäyttää oli tarkoitus huomenna keskiviikkona.

Onneksi on internet... ja pari tonnia käteistä


Maanantai-ilta kuluikin Mr Teeltä googlatessa porsaanreikiä, ja niinhän sieltä sellainen löytyi. Töiden aloittamiselle voidaan hakea lupaa ennen lainvoimaista lupapäätöstä. Printteri esiin pölykasan alta, paperit valmiiksi ja tänään aamulla kolkuttelemaan rakennusvalvonnan ovea. Tässä kohtaa kiitän päätöstä rakentaa pieneen kuntaan, Teen neuvottelutaitoja ja kunnan joustavuutta. Nimittäin jo tiistaina iltapäivällä T haki allekirjoitetun aloitusluvan, ja huomenna aamulla tontilta kuuluu pum pum.

Aloitusluvan saaminen vaati 2000 euron pantin, joka palautetaan, jos rakennuslupa menee läpi. Käsittelymaksuja tuli muutaman satasen verran. Ehkä tästä taas jotain opimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!