keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Sisustussuunnittelu osa 1: Interior Design Helena Karihtala

Saimme Planiatalolta talopaketin kaupanpäällisinä sisustussuunnittelun konsultointipäivän Interior Design Helena Karihtala Oy:ltä. Osittain varmasti tv:n syytä, mutta olen jotenkin mieltänyt sisustussuunnittelun vain värien, materiaalien ja kalusteiden suunnitteluksi. Todellisuudessa se voi olla paljon enemmän, kuten eri tilojen käytännöllisyyden, säilytystilojen riittävyyden tai sähkösuunnitelman arviointia.

Tämän tiedostaen olimme kuitenkin toivoneet juuri väri- ja materiaalimaailmaan keskittymistä. Vaan lopulta mukaan tarttui pino muitakin vinkkejä.

Sisustussuunnittelun anti - ammattilainen on ammattilainen


Jaoimme konsultointipäivän kahteen osaan, ensimmäinen tapaaminen oli eilen ja seuraavan pidämme syksyllä. Nyt ensimmäisen tapaamisen jälkeen täytyy jälleen sanoa, että kyllä ammattilainen osaa. Toki selviäisimme varmasti itsekin sisustusvalinnoista, mutta  Helenalta saadut vinkit ja näkemykset toivat paljon uutta ulottuvuutta ajatuksiimme.

Etenkin näitä vinkkejä jäämme nyt pureskelemaan:

 • Sen toisen värin ei aina tarvitse olla valkoinen. Esimerkiksi kylpyhuoneen tummanharmaan laatan kaveriksi sopii vaikka hiekka, kontrasti on paljon kevyempi.
 • Säilytä linja. Itse olisimme ehkä sortuneet suunnittelemaan sisustusta enemmän huone kerrallaan, Helena sai meidät näkemään sisustuksen vahvemmin kokonaisuutena.
 • Kalustesijoittelu. Kun antaa ulkopuolisen myllätä omia pinttyneitä näkemyksiä, voivat silmät avautua ihan uudella tavoin.
 • Tilan hyödyntäminen. Paria sisäseinää siirrettiin ja pätkä seinää lisättiin, pieniä muutoksia, joilla saamme tiloista enemmän irti.
 • Värimaailma. Vahva vaihtoehto pintojen väripaletiksi on tässä alla. Ja kyllä, se valkoinen puuttuu, vaikka eiköhän sitäkin tule, ainakin keittiöön.


Pintamateriaalien värimaailma.
Näillä mennään. Laatat ja parketti/laminaatti löytänevät värinsä tästä joukosta.

Kannattaako sisustussuunnittelusta maksaa?


Vielä pari päivää sitten ajattelin, että välttämättä ei, etenkin jos budjetti on rajallinen. Nyt sanon kyllä. Uskon, hinnoista tosin tietämättä, että 3,5 tunnissa säästimme tulevaisuutta ajatellen sekä valtavasti aikaa että hermoja.

Aikaa: Kun aikanaan hankimme pintamateriaaleja, tiedämme jo värimaailman, jonka puitteissa valinnat teemme.
Hermoja: Kun aikanaan pesemme hampaita, emme lyö kyynärpäitä seinään ja meillä on jopa laskutila hammasharjalle!


Yhden tapaamisen perusteella suosittelisin ehdottomasti Helena Karihtalaa. Olimme heti samalla aaltopituudella, ja hän tulkitsi tahtotilamme toisaalta kunnioittaen ajatuksiamme, toisaalta uskaltaen tuoda täysin uusia näkökulmia ja herättää keskustelua.

Ja mikä parasta, suunnittelun toinen osa on vielä edessä.

2 kommenttia:

 1. Tosi hyviä vinkkejä olette saaneet! Linjan säilyttämiseen aiomme mekin tällä kertaa panostaa enemmän. Aiemman asunnon remontin yhteydessä piti saada vähän kaikenlaista ja huoneiden ja kerrosten välillä oli näin jälkeenpäin ajateltuna liikaa eroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri siihen olimme itsekin sortumassa, esim. vahva visio oli jo olemassa makuuhuoneesta, jonka lattia olisi ollut jotain ihan muuta kuin muiden tilojen. Nyt saadaan pienellä ajatusmuutoksella toteutettua sekä tuo visio että yhteneväisyys :)

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!