lauantai 7. kesäkuuta 2014

Miksi Planiatalo?

Talopakettimme toimittaa siis Planiatalo. Talo tulee tehtaalta suurelementteinä ja pystytykseen vesikattovalmiiksi menee muutama viikko. Kuten aiemmin lupailin, kerron nyt, miksi päädyimme Planiataloon.

Tahtotila: moderni, rapattu puutalo ja luotettava toimittaja


Mitä halusimme, oli moderni, ulkoapäin rapattu puutalo. Tarjousten sisältöjen vertailun (kilpailutuksesta enemmän täällä) jälkeen finaalikolmikoksi selvinneet Planiatalo, Herrala Talot ja Teri-Talot vastasivat parhaiten toivettamme.

Suomalaisuus ja tunnettuus valttia 


Pyysimme lopulta tarjouksia vain suomalaisilta toimijoilta. Esimerkiksi eräs saksalainen yritys, jonkanimeäemmeenäämuista, tippui jo alkuvaiheessa pois, vaikka iltatilaisuudessa makkaransyönnin lomassa saimme lupauksen paremmasta halvemmalla. Kun Suomessa rakentaa, tietää suomalainen toimija ilmastomme vaatimukset, ja mieluummin muutenkin näin isossa hankkeessa suosii suomalaista. Ja suomalaista puuta.

Talotoimittajakilpailutuksen finalistit: Planiatalo, Teri-Talot ja Herrala Talot

Planiatalo vs. Teri-Talot


Näiden kahden toimitussisältö oli hyvin pitkälti sama. Rakenteellisia erojakaan ei juuri ollut kuin lähinnä höyrysulussa. Molemmat tarjosivat lisäksi rappauslevyt valmiiksi tehtaalla elementteihin asennettuna. Teri-Talot tippui kisasta kalliimman hinnan takia.

Planiatalo vs. Herrala Talot


Finaalikaksikoksi jääneet Plania ja Herrala näyttivät eroavan selkeimmin hinnassa, Herralan eduksi. Herrala ei kuitenkaan pystynyt noita rappauslevyjä toimittamaan kiinnitettyinä. Heidän oman urakoitsijansa kautta levytys olisi ollut poskettoman kallista, ja levyjen hankinta muualta sekä kiinnitys paikan päällä olisi timpurimmekin mukaan ollut aikaa ja vaivaa (=rahaa) vievää.

Siksi Planiatalo


Lopulta Planiatalon hinta-laatusuhde oli finalisteista paras. AAA-luottoluokitus ja CE-merkintä eivät ainakaan vaikeuttaneet päätöstä.

Merkittävää oli myös erittäin hyvä henki neuvotteluissa. Planian edustaja oli hyvin tavoitettavissa ja aidon kiinnostunut talostamme. Ja mikä parasta, sama henki on jatkunut myös sopimuksen allekirjoituksen jälkeen. Asiat on hoidettu sovitusti ja ajallaan ja kysymyksiin on vastattu nopeasti ja ymmärrettävästi. Planiahan toimii käytännössä Iin Fasadi Oy:n valmistamien talopakettien markkinoijana ja myyjänä. Meiltä jopa erikseen kysyttiin, hyväksymmekö talotehtaan osoittaman asennusporukan. Tähän mennessä meillä on vain hyvää sanottavaa Planian toiminnasta.


Sattumaa tai ei, mutta muistan juuri Planiatalon kanssa käydyn keskustelun parhaiten syksyn rakennusmessuilta. Viivyimme ständillä pitkän tovin. Näin jälkikäteen ajateltuna, ei ollenkaan hukkaan heitettyjä minuutteja, meidän tai Planian kannalta.

Planiatalon kotisivut: planiatalo.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!