lauantai 26. huhtikuuta 2014

Valaistussuunnittelua osa 2 - ammattilainen osaa

- Maailmassa monta on ihmeellistä valaisinta


Ja onneksi on joku, joka niistä meille kertoo.

Kävimme pari päivää sitten Zeetassa ensimmäisessä valaistussuunnittelupalaverissa. Itse olin ennakkoon hieman skeptinen tapaamisen suhteen; Zeetan nettisivut eivät mielestäni lupaa liikoja ja taustalomakkeen täytön jälkeen tuntui, että itse tekemällä säästäisimme sievoisen summan. Vaan onneksi olin asenteineni väärässä. Puolentoista tunnin tehokkaan palaverin jälkeen vakuutuin siitä, että panostus kannatti. Minulle ei olisi tullut mieleenkään muutamia jippoja ja kikkoja, joita suunnittelijamme osasi saman tien ehdottaa. Ja toisaalta palaveri sai meidät vaihtamaan muutaman itse etukäteen ajattelemamme jippokikan yksinkertaisempaan ja edullisempaan ratkaisuun. Ammattilainen osaa.

Toki saamme ensimmäiset suunnitelmat vasta ensi viikolla, joten hehkutetaan (toivottavasti) vasta silloin.

On muuten jännä, että kun pohjapiirrosta käy läpi ulkopuolisen kanssa, tuntuu kuin itse jo talossa asuisi. Sen verran tuttuja huoneet jo mielessä ovat.

Tässä vielä malli "Ei näin" uuteen kotiin. Väliaikaiskotiimme emme ole jaksaneet panostaa sisustuksen saati valaistuksen osalta. Keittiön lamppu kaivettiin varastosta ja kiinnitettiin valmiisiin ruuvinreikiin, vinoon.

Valaistussuunnittelun lopputulos ei ole tämä
Valaistussuunnittelun lopputulos ei toivottavasti ole tämä

Nautitaan auringonvalosta!

2 kommenttia:

  1. Me olemme nyt kilpailuttaneet myös valaistussuunnittelijoita ja suunnittelun hintahaarukka on ollut parista sadasta aina puoleentoista tuhanteen. Nyt kun vielä osaisi sanoa kuka heistä suunnittelee hintalaatusuhteeltaan parhaan valaistuksen. Saako kysyä paljonko Zeetan suunnitteleman valaistuksen hinnaksi tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä ei olla pyydetty kustannuslaskelmaa suunnitelman pohjalta, joten hinta on vielä (pelottava) arvoitus. Itse suunnittelu sujui hyvin ja ammattimaisesti ja suunnitelma meni pieniä viilauksia lukuunottamatta sellaisenaan läpi, joten tähän mennessä voin suositella Zeetaa. Mutta hinta on tosiaan vielä arvoitus. Ja budjettiahan voi pienentää ottamalla heiltä vain osan tai etsimällä edullisempia muualta. Aika iso heitto tosiaan hinnoissa. Voi tätä rakentamista: vaikeita valintoja täynnä :)

      Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!