sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Paperinkulmasta pohjapiirrokseksi

- toiveena toimiva moderni puutalo


Aika lailla vuosi sitten Mr T otti yhtenä iltana paperia ja kynän eteensä ja alkoi hahmotella. Tuloksena oli talon pohjapiirros. Itse asiassa pienillä viilauksilla tulos oli meidän talon pohjapiirros. Ja mainittakoon, että tuolloin meillä ei vielä ollut edes varmuutta tontista. Luonnos kävi sittemmin läpi yhden arkkitehdin ja lopullisen suunnittelijamme, mutta lopputulos on pitkälti alkuperäinen.

Myönnän avoimesti, että kunnia Villa HTI:n ratkaisuista ja toiminnallisuuksista kuuluu Mr Teelle. Enkä edes kirjoita tätä ajatuksena voida myöhemmin sanoa, että itsehän en olisi tehnyt sitä ja tätä ratkaisua ;D Välillä ihmettelen, mistä T ammentaa kaikki visionsa. Näin kävi juurikin pohjapiirroksen kanssa.

Talo tontin mukaan


Päällimmäisenä ajatuksena Teellä oli sisällyttää pohjaan tiettyjä toiminnallisuuksia, joista hän oli salaa haaveillut ilmeisesti jo pitempään (minullehan rakennusprojekti tuli enemmänkin puun takaa). Koska tonttimme parhaita ominaisuuksia on näköala kahdelle järvelle, ei sitä luonnollisesti kannata jättää hyödyntämättä. Tontin varmistuttua näkymän merkitystä onkin korostettu entisestään. Kivitalohaaveen kariuduttua ajatus kivitalomaisesta modernista puutalosta hallitsi myös suunnittelua. Tietyistä yksityiskohdista jouduttiin matkan varrella luopumaan ja yhdessä vaiheessa oli koko pohja vaarassa mennä uusiksi, kun tontin rajat tulivat vastaan. Talon mahtuminen meni lopulta senttipeliksi, mutta Finnlamellin Jari Toivosen suunnittelun ansioista saimme haluamamme. Vaikka Finnlamelliin emme talotoimittajana päätyneet, haluamme tässä kohden kiittää Jaria loistavasta suunnittelutyöstä ja asiakaslähtöisestä asenteesta!

No millainen talostamme sitten tulee? Ulkoapäin tällainen:


Sisään kutsumme teidät mitä pikimmiten!

1 kommentti:

  1. Meille kävi niin että tontti oli varattu kun aloimme hahmottelemaan paperille monena iltana/yönä :D sitten jossain vaiheessa piti päättää että tämä on nyt hyvä ja veljeni piirsi kuvat "oikeiksi". Isäni on arkkitehti ja mieheni rakentanut taloja, niin oli hyvä kun oli joku sanomassa että "ei sitä noin voi tehdä" :D hauskaa että jollakin ollut sama alkutilanne :)

    VastaaPoista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!