keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Raksamessuilla opittua, osa 2 - Lattialämmitys

Noniin, raksamessuopit jatkuvat. Tänään on vuorossa ajatuksia lattialämmityksestä. Ja jälleen huom! Seuraavat mietinnät perustuvat täysin omiin selvityksiimme ja messukeskusteluihin, joten pesemme kätemme kaikista asiavirheistä :) Saa korjata ja täydentää.

Lattialämmitys sopii maalämmölle


Itse päädyimme lämmitysmuotona maalämpöön, ja kannattavinta on toteuttaa koko lämmitys lattialämmityksen kautta. Olenkin aina kateudella astellut lämmitetyillä lattioilla ja vaikka olen villasukkafani, odotan jo kaiholla lämpöä paljaiden jalkojeni alla.

Huomioitavia asioita lattialämmitystä mietittäessä:


Toteutetaanko viilennys lattian kautta
Laita tällöin omat jakotukit märkätiloihin, jotta lämmin kierto on aina päällä. Itse emme viilennystä lattian kautta toteuta.

Tiheämpi kierto ikkunoiden läheisyydessä
Lämmittää tehokkaammin ja vaikuttaisiko jopa ikkunoiden huurtumiseen.

Huomioi eri tekijöiden rajapinnat
Esimerkiksi maalämpöpumpun ja lattialämmityksen rajapinta on usein selkeä, mutta ole tarkka siinä, mihin saakka asentajat työnsä tekevät. Näin seuraava asentaja pääsee jatkamaan suoraan siitä, mihin edellinen putkenpätkät tms. lopetti.

Meillä välipohja toteutetaan kipsivalulla. Lattialämmityksen toteutus pitäisi olla kohtuullisen helppoa ja se luovuttaa lämpöään tasaisesti valun kautta. Lisäksi lattialämmitys voidaan kytkeä päälle noin viikon kuluttua valusta. Betonivalussa aika on hieman pitempi.

Keneltä lattialämmitys?


Kertokaa te, joilla on kokemuksia! Parhaillaan puntaroimme toimijoita, ja tarjouspyyntöjä pitäisi alkaa pian laittaa.


Villasukkafanille nämä muuttunevat aikanaan turhiksi lattialämmityksen myötä.

Pakkaset palasivat, joten lämmittäkäähän jalkojanne, villasukilla tai lattialla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!