maanantai 1. kesäkuuta 2015

Alakerran wc: lattialaatta nousi seinälle

Se on kuulkaas kesäkuun ensimmäinen, ja takana on kaksi kuukautta eloa omassa kodissa. Kodin esittely on jäänyt blogissa aika (todella) vähille, lähinnä siksi, että jotenkin sitä haluaisi kaiken olevan valmista ja täydellistä ennen "virallisten" kuvien ottamista. Vaan jotta blogi päivittyisi vielä ennen ensi joulua, niin päätinpä luopua tuosta haaveesta. Suljen siis silmäni keskeneräisyydeltä: esittelyvuorossa on alakerran wc.


Cello Rock Antrasiitti 10x10 nousee wc:n lattialta yhdelle seinälle.

Lattiassa oleva Cello Rock Antrasiitti 10x10 -laatta nousee myös yhdelle seinälle. Sama Helena Karihtalan sisustussuunnittelussa vinkkaama idea toteutuu yläkerran vessoissa ja suihkussa, kodinhoitohuoneessa sekä saunan pesutilassa.

Hanaksi valitsimme kaikkiin vessoihin Oras Optima 2712F hanan bidetalla:

Oras Optima 2712F pesuallashanan design sopi Puuta ja kiveä wc:n tyyliin.
No tästä kuvastahan tuo bidetta jäi puuttumaan.

Seinä-wc:t löysimme loistavaan tarjoushintaan Kodin Terrasta>>. Alle satasen hintaan kuului soft close kansi, joka on osoittautunut (etenkin lapsiperheessä) aivan loistavaksi ominaisuudeksi, kun kannet eivät kolise ja pauku. Pöntöt eivät toki ole viimeistä designia, mutta ajavat mainiosti asiansa. Ja tästä lähtien vannon seinä-wc:n nimeen, sillä siivous on vaan NIIN paljon helpompaa.

Seinä-wc soft close kannella on loistava ratkaisu wc.pöntöksi.


Peili upotettiin laatan kanssa samaan tasoon, tämäkin Karihtalalta saatu ajatus. Näin peilin päälle saadaan muutama hylly, tähän tyyliin:

Seinälaatan kanssa samaan tasoon upotettu peili mahdollistaa hyllyt peilin päälle.


Sopivien hyllyjen etsintä on täydessä vauhdissa, mutta vielä ei ole tullut oikeita vastaan. Cubitin hyllyt>> meinasivat jo lähteä tilaukseen, mutta 17cm syvyys oli vähän liikaa; voisi olla enemmän kuin kerran pää lommolla pöntöltä noustessa. Cubitin ihania hyllyjä tulee mitä todennäköisimmin kyllä muualle taloon, mutta jos jollain on ratkaisu peilihyllyiksi, niin vinkatkaahan!

16 kommenttia:

 1. Upean näköinen wc ja hyvä vinkki tuo lattialaatan nostaminen seinälle.

  Meille on myös etsinnässä pieni seinähylly, jonka syvyys olisi pienempi kuin 15 cm. Vinkkaa heti, jos löydät jostain. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hertta ja samoin, vinkkaahan, jos törmäät ei-niin-syvään hyllyyn :)

   Poista
  2. Meillä on nyt hyllydilemma ratkaistu. Loppuviikosta pitäisi tulla blogiin juttua hyllystä. :)

   Poista
  3. Oi, loistavaa, tuskin maltan odottaa, meillä asia kun ei ole edennyt lainkaan! Käyn nyt joka päivä kurkkimassa, josko olisit paljastanut ratkaisun :)

   Poista
 2. Onko tuo allaskaappi mistä? Hyvän näköinen kokonaisuus teille on rakentumassa. Meillä on kaikki ihan levällään vielä suunnittelupöydällä. Hyvää kesäkuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allaskaappi on Bathlife Ideal, hankittiin niitä kolme, eli kaikkiin vessoihin, ylös vain pienemmät. En kylläkään voi täysin suositella muuta kuin hintaa... Laatikot ovat hiukan lonksuvat eikä toimituskaan mennyt ihan nappiin: toimitus myöhästyi ja kun kaapit lopulta tulivat, oli yksi allas täysin säpäleinä. No uusi tuli kyllä suht nopeasti, mutta sekin keskeltä halki! Kolmas kerta toden sanoi, ja asiansa nämä toki ajavat ja ovat helpot pitää puhtaina, mutta laatu ei nyt ehkä ihan priimointa ole. Ostopaikka oli Netrauta, jossa sama kokonaisuus näyttäisi jälleen olevan tarjouksessa: http://www.netrauta.fi/tuotemerkki/bathlife/allaskaappipaketti-bathlife-ideal-600-kiiltava-valkoinen

   Ihanan aurinkoista kesäkuuta ja idearikasta suunnittelua myös sinne! :)

   Poista
 3. Kiva idea tuo peilin upotus! Muutenkin näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tai kiitos Ideasta kuuluu Karihtalalle :) Tosin jos joku joskus haluaa tehdä wc-remontin ja vaihtaa peilin, on sen pois ottaminen kuulemma aika työläs projekti. Vaan kun seuraavat 50 vuotta tässä asutaan, niin eipä tule meidän ongelmaksi ;)

   Poista
 4. Hyvältä näyttää!! Sun blogi on ilmeisesti poistunut Bloggerista?? Seurailen blogeja sitä kautta ja täten useampi viimeinen päivityksesi oli jäänyt kokonaan näkemättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk, onko? Tai siis osaatko sanoa tarkemmin; pitääkö blogi lisätä johonkin? Mielestäni en ole poistellut mitään...ainakaan tarkoituksella :)

   Poista
  2. Essi Koti rakennetaan tunteella sanoi samaa, että sun päivitykset ei tuu enää näkymään news feediin bloggerissa ja kun yritin etsiä sun profiilia sieltä niin sitä ei enää löytynyt. Jotenkin siis on poistunut sieltä kokonaan. En tiedä miten bloggerissa tuo homma toimii, kannattaa asetuksista yrittää selvittää varmaan.

   Poista
  3. Hei kiitos tiedosta! Yritin jo päivitellä jotain, vaikkakin kaikki näytti olevan kunnossa/entisellään. Hmm... täytyypä selvitellä. Jos jollain on vinkkiä tähän, kiitän ja kumarran kovin!

   Poista
 5. Mistä on tuo kivannäköinen Wc:n valaisin hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Valaisin on Astro Cabaret. Itse asiassa se on ainoa lamppu, joka tuli mukaan edellisestä asunnosta. Yläkerran wc:t saivat seinälleen samantyyliset Philipsin versiot (kolme hieman isompaa palloa lampussa). En kyllä yhtään muista, mistä sen aikanaan hankimme, mutta näyttää olevan useissa nettikaupoissa ainakin.

   Poista
 6. Kiitos, hienoja kuvia - ihana katsoa välillä valmistakin :)
  Meille tulee myös khh suuren peilin päälle tuo ikean lamppu. Tykkään siitä. Ei kyllä oo vielä peiliä, eikä oo lamppuakaan asennettu. Pikkuhiljaa.... :)

  VastaaPoista
 7. wc:n pistorasia on muuten laiton - liian lähellä vesipisteitä.

  VastaaPoista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!