sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kierrätyskaappi: fiksuimpia ratkaisuja talossa

Kuten otsikko sen sanoo, tähän ratkaisuun olemme olleet todella tyytyväisiä uudessa kodissa.

Yksi ärsyttävimmistä asioista edellisissä kodeissa olivat tiskipöydällä kuivumassa olevat maito- ja piimätölkit, joita lapsiperheessä kuluu, huoh, todella paljon. Toiselle sijalle ärsytysasioissa kipusivat ties missä rönsyilevät tyhjät lasi- ja peltipurkit. Näistä halusimme ehdottomasti eroon, ja kun kerran oli mahdollisuus suunnitella, niin suunniteltiinpa sitten tämäkin asia pois päiväjärjestyksestä. Tässä kodinhoitohuoneeseen tullut kierrätyskaappi:


Kierrätyskaappi tekee kierrättämisestä helppoa.
Yksi kodinhoitohuoneen kaapeista on kierrätyskaappi. Etualalla on paikat lasille ja kartongille, takana metallille.
Toinen takarivin roskiksista on ihan vain roskis, jota en nyt viitsinyt kuvata :)

Minusta kierrättää pitää ehdottomasti. Mr Teen mielestä kierrätys on hyvä juttu, jos vain siitä tehdään helppoa. Nyt se on paitsi helppoa, myös silmälle mukavampaa, hajuttomampaa ja kaikin puolin yksinkertaisempaa. Täyttyneet lasi-, kartonki- ja metalliroskikset viedään kauppareissun yhteydessä kiertoon ja uusi kierrätysrumba voi alkaa.

Pullot ja lehdet keräämme toiseen kaappiin hyllylle, lehdet suoraan paperikassiin.

Kaiken turhan saaminen pois keittiöstä oli iso helpotus, mutta myönnän, että meillä asiaa helpottaa khh:n sijainti suoraan keittiön vieressä. Sinne tyhjät purkit kun jaksaa kiikuttaa jopa saman tien.

8 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä hyvä idea että ne on kokonaan pois keittiöstä. Meillä sama pulma ratkaistiin kahdella roskislaatikolla keittiössä sen perinteisen yhden sijaan. Noita kierrätettäviä on niin montaa sorttia, että ei ne roskisvaunun kolme ämpäriä oikein meinaa riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sano muuta, avainasemassa on kyllä tuo riittävä tila, oli keräyspiste sitten keittiössä, khh:ssa tai vaikka keskellä olohuonetta :) Mutta kyllä vaan kierrätyksen merkityksen huomaa aina, kun lastia kiikuttaa keräykseen: hui kamala, jos saman määrän heittäisi kaatopaikkajätteeseen!

   Poista
 2. Meillähän on myöskin kodinhoitohuoneessa yksi kaappi kierrätystä varten varattuna, pitäisi vaan ostaa kierrätysastiat sinne. Täytyykin muistaa aktivoitua nyt tämän asian suhteen, niin saadaan kaappi hyötykäyttöön. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän helposti kaikkeen tottuu ja nyt purkkien ja tölkkien kiikutus viereiseen kodinhoitohuoneeseen sujuu jo automaattisesti. Joten ei muuta kuin astiaostoksille vain :)

   Poista
 3. Meille tuli sellainen vetolaatikkoroskis keittiöön jossa on viisi "ämpäriä",sinne saa kaikki paitsi tietty sanomalehdet kerätään muualle. Niin ja kaatopaikkajätettä tulee niin harvoin että sitä ei kerätä mihinkään vaan viedään samantien ulkoroskikseen. (esim. sipsipussi)
  Mihin keräätte biojätteen, onko sille oma paikkansa keittiössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, pätee tässäkin :) Kun on tarpeeksi tilaa ja astiat ja paikat mietitty, niin kierrättäminen on loppujen lopuksi tosiaan aika helppoa.

   Hävettää ihan sanoa, että tällä hetkellä biojäte menee meillä sekajätteeseen. Edellisessä asunnossa (kolmen asunnon yhtiö) oli kompostori, jollainen olisi tarkoitus pihaan jossain vaiheessa hankkia. Kyllä nimittäin kirpaisee perunankuorien yms. heittäminen sekaroskikseen.

   Muuten vinkki, joka minun piti jo Pieni talo Helsingissä -blogin samaista aihetta kommentoidessasi laittaa: risat kengätkin pystyy kierrättämään, sillä ainakin Name it ja H&M ottavat vastaan vanhoja ja rikkinäisiä vaatteita, kenkiä, pyyhkeitä, lakanoita... Esim. kengänpohjat käytetään urheilukenttien valmistukseen :)

   Poista
 4. Kierrätysongelma minulla onkin vielä ratkaisematta uudessa kodissa, kiitos muistutuksesta! Tässä nykyisessä asunnossa meillä on keittiön vieressä liukuovikaappi jonka lattialla meillä on sekalainen määrä kierrätyspusseja joihin lajitellaan. Sitten isoon kauppaan mennessä napataan kassit vaan mukaan ja tiputetaan kierrätyspisteisiin. Suht ok tapa, mutta sitä voisi kyllä jalostaa hieman pidemmälle. Lisäksi uudessa talossa keittiön vieressä ei ole moista huonetta... Keittiöön se lajittelu pitäisi siis järjestää... Mutta tilaa varsinkin pahvit vievät niin paljon, että joku 10l astia ei riitä mihinkään... Huoh, vaikeaa! Ps. Nyt tulee taas Bloglovin'in päivitykset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopiva tila on kyllä kaiken a ja o kierrätyksessä, joten kannattaa tosiaan muistaa miettiä se(kin) asia kuntoon. Ihan kuin noita asioita ei jo tarpeeksi olisi mietittäväksi :)

   Bloglovin-katoaminen oli tosi outo juttu, lopulta selvisi vasta, kun laitoin supportiin viestiä ja vastauksena parin päivän jälkeen tuli, että feedi on nyt korjattu...? Mutta hyvä, että näkyvät jälleen!

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!