sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Parketti - rakkautta ensisilmäyksellä

Se olisi sitten meidänkin pian aika valita pintamateriaalit. Erinäisten aikatauluongelmien vuoksi pääsimme ensimmäiselle pintamateriaalikatselmuskierrokselle (hurraa suomen kieli!) vasta jokin aika sitten. Kesäisen sisustussuunnittelijatapaamisen jälkeen sävelet olivat mielessämme aika selvät, sillä olimme jo pitkälti päättäneet tulevan värimaailman. Parketti, laminaatti ja laatat mielessä ajattelimme yhden tehokkaan päivän riittävän ja valintojen olevan tehdyt iltaan mennessä.

Alakerran isoon olohuone-ruokailutilaan haluamme 1-säleisen, näyttävän parketin. Yläkertaan laitamme todennäköisesti laminaatin ja keittiöön, eteiseen sekä tietysti märkätiloihin tulee laattaa.

Ensiksi kurvasimme Vantaan Parketti-Romanoffin pihaan. Mikä tuuri; melkein heti ensimmäisenä silmiin osui sisustussuunnittelussakin esillä ollut vaihtoehto: Ellett Design Collectionin tammi Mid Grey.


Puuta ja kiveä -raksablogin vahva parkettivaihtoehto Ellet Mid Grey
Ellet design collection tammi Mid grey -parketti. KUVA: Parketti Romanoff

Hinta, noin 54 euroa/m2, osui sopivasti budjettiimme, joten ehdimme jo iloita, että näin helppoa se oli! Fiksuina kuluttajina kävimme kuitenkin muut vaihtoehdot läpi ystävällisen myyjän opastuksella. Tyytyväisinä myhäilimme, kun vähänkään miellyttävät mallit olivat vähintään tuplasti Elletin hintaisia. Ihanaa, kerrankin kävi näin päin!

Älä nuolaise ennen kuin...


Kierros läheni loppuaan, valinta vahvistui, kunnes tapahtui jotain odottamatonta. Myyjä veti puolihuolimattomasti esille "no-vilkaiskaa-nyt-tämäkin-vaikkei-se-oikein-suomalaisiin-vetoa" -mallin. Ja siinä se oli, suoraan edessämme. Rakkautta ensisilmäyksellä. The meidän parketti. Siinä unohtuivat elletit ja timberwiset, ja näin silmissäni enää tämän. Tsekkiläisen ESCO Groupin Karel IV Smoked white -tammiparketin:


ESCO Groupin Karel IV Smoked white -tammiparketti. KUVA: escogroup.eu

Karel IV Smoked White - unelmat todeksi


I-H-A-N-A. Parketti oli juuri sitä, mistä olin mielessäni unelmoinut osaamatta pukea unelmaa konkretiaksi. Kuvassa väri näyttää tummemmalta kuin mitä se todellisuudessa on, tosin värivaihtelua on paljon. ESCOn sivuja lainaten (ja jaksamatta kääntää) parketti on "100% handmade 300 years old floor (look-alike). Every board carries different emotion, angle and spirit, 3 times handoiled makes the Karel IV an eye catcher." Parketin pinta on epätasainen ja valmiit lovet ovat lapsiperheen pelastus: eipä muutama lisäkolhaisu niin haittaa!

Myyjän mukaan tämänkaltaiset parketit ovat Euroopassa suosittuja, mutta suomalaiset vielä arastelevat niitä. Hekään eivät olleet aiemmin tehneet parketista tarjousta, joten myyjällä ei ollut antaa meille käytännössä minkäänlaista hinta-arviota. Loppupäivän kierros olikin yhtä tyhjän kanssa; Karel IV takoi takaraivossa kaikkia muita vaihtoehtoja katsellessa, mutta koska emme uskaltaneet luottaa sen osuvan budjettiimme, oli hieman vaikea katsella laattojakaan.

Odottavan aika on pitkä


Lopulta jouduimme odottamaan tarjousta yli viikon. Ja arvatkaa, tuntuiko aika piiiiitkältä. Vaan odotus palkittiin, sillä hinta yllätti positiivisesti: alakerran parketti on nyt valittu.

Ja laatoista ja yläkerran laminaatistakin on jo hyvin vahvat vaihtoehdot, vaan niistä tuonnempana.

2 kommenttia:

  1. Oi että, vaikuttaapa hienolta tuo Smoked white, ja nuo valmiit kolhaisut tuovat persoonallisen ripauksen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja persoonallisuuden lisäksi pelastuksen lapsiperhearkeen :) vaikka eihän meillä tietenkään lelut kulkeudu alakertaan parkettia kolhimaan... ;)

      Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!