tiistai 21. lokakuuta 2014

Meille tulee Konton akustiikkalevyt - ja korvat kiittävät

Näin ainakin uskomme yhden kokemuksen perusteella.

Yksi kesän asuntomessujen mieleenpainuvimpia kohteita oli Villa Luna. Kohteen korkeassa tilassa kävellessä tunnelma oli jotenkin maaginen. Silmät sulkemalla olisin voinut kuvitella käveleväni leffateatterin saliin. Tiedättekö sen pehmeän hiljaisuuden, joka häilyttää rapisemaan alkaneet karkkipussit ja puheensorinan. Korva lepäsi.

Itse en alkuun edes ymmärtänyt, mistä tunnelma johtui, kunnes tuo (raksa-asioissa ;) ) fiksumpi Mr T huomautti katon akustiikkalevyistä. Kappas, näistä olin ohimennen blogeista lukenut, mutta tämän jälkeen akustointi oli ennemminkin todellakin kuin ehkä.

Miksi Konton akustiikkalevyt?


Villa Lunan maaginen tunnnelma oli saatu aikaan Konton akustiikkalevyillä:

Asuntomessujen Villa Lunan katon Konton akustiikkalevyt tulevat myös Puuta ja kiveä -taloon
Villa Lunan katto ja muistiin kuvattu toimittajalistaus

Konto-akustiikkatuotteet ovat pintaturpeesta valmistettuja luonnontuotteita, jotka on kehitetty akustiikan parantamiseksi. (lainaus Konton sivuilta)

Emme sen suuremmin ehtineet paneutua asiaan ennen syksyn Habitare-messuja. Siellä sitten törmäsimme Kontoon, juttelimme edustajan kanssa, laitoimme tarjouspyynnön menemään ja kun hinnasta päästiin yksimielisyyteen, huomasimme jo tekevämme tilausta.

Toki muitakin vaihtoehtoja on, sekä akustiikkalevyissä että akustointitavoissa. Akustoinnin voi toteuttaa vaikka kankaalla rimakaton alla kuten Tule hyvä talo -blogissa tai Musta Ovi -blogin tapaan kattoon ruiskutettavalla villamassalla. Villamassa olisi miellyttänyt omaa silmääni eniten, mutta akustiikkalevyjen tilaus ja asennus vaikutti sen verran helpommalta, että mentiin nyt aidan matalasta päästä.

Konton levyjen ominaisuuksia ovat mm:


 • kevyet levyt
 • helppo kiinnittää
 • sietää erinomaisesti kosteutta, homehtumaton
 • hyvä lämmöneriste
 • kokovaihtoehtoja (levyjä voi myös leikata)
 • värin saa sävytettyä mihin värikartan väriin tahansa
Lisäksi tuote on suomalainen ja sen voi kierrättää energiajätteenä.

Akustointitarve tilan mukaan


Konton edustajan mukaan kaikuminen on huomattavan suurta etenkin, jos tilassa on korkean tilan (check!) kohdalla isot ikkunat (check!), joita vastapäätä on portaat (check!). Ikkunoista ääni kimpoaa takaisin ja portaikko vielä korostaa äänen voimakkuutta. Meille hän suositteli 30mm akustiikkalevyjä sekä kattoon että portaiden seinään. Koska portaiden seinään levyt on helppo asentaa myöhemminkin, kokeilemme aluksi pelkän katon akustoinnilla. Levyjen kooksi valitsimme 120x60 (toinen vakiomalli on 60x60) ja väriksi valkoisen. Paksuudessa luotamme 20 milliseen, joka sopi budjettiimme 30 millistä paremmin. Jossain on tingittäväkin.

Porrasseinän akustoinnin mietimme sitten aikanaan. Konton levyihinhän saa painettua myös oman kuvan, ja levyt taipuvat muutenkin taiteeksi.


Konton akustiikkalevyt taipuvat taiteeksi
Konton akustiikkalevyistä tehtyä taidetta. KUVA: konto.fi

Lisää taidekuvia ja akustiikkalevyjen käyttövinkkejä löytyy Konton sivujen kohdekuvista >>>

Jollain tavalla kiehtoisi painaa akustiikkalevyyn Pee 1 ja Pee 2:n kuvat: suurimman metelin tuottajat meteliä vaimentamassa :)

5 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! :) Meillekin tulee korkeaa tilaa, joten akustiikkaa pitää ajatella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kannattaa. Ainakin messujen Lunassa äänimaailma oli aivan huikea.

   Poista
 2. Luulin jo kommentoineeni tähän, mutta mihin lie teksti katosi. Otetaanpa siis uusiksi :)

  Itse olen koko ajan suunnitellut meidän korkean tilan kattoon Knaufin Heradesign-levyä, kunnes pari päivää sitten törmäsin Kontoon netissä surffatessani. Ja sitten heti seuraavana päivänä Konto olikin Suomen kaunein koti -ohjelmassa ja nyt täällä teidän blogissakin. Otettiin kyllä asuntomessuilla Villa Lunan katosta kuvia, muttei tullut katsottua, mitä paneelia siellä oli käytetty. Vaikuttaa oikein lupaavalta tuotteelta: meille tulisi kanssa tuota 1200 x 600 paneelia valkoisena, jos nyt siihen päädytään. Miten meinaatte kiinnittää levyt kattoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, minne lie netin syövereihin ensimmäinen kommentti on kadonnut :)

   Mehän emme lopulta ihan hirveästi vertailua tehneet, koska Konto vaikutti niin hyvältä ja Villa Lunassa toimi älyttömän hyvin. Myös Kontosta saatu palvelu oli sen verran hyvää ja asiantuntevaa, että päätös oli helppo. Ja kaiken lisäksi tuote on suomalainen. Mutta varmasti monia muita toimivia levyjä ja ratkaisuja tosiaan on.

   Kontossa olisi myös se hyvä puoli, että levyt voi kiinnittää suoraan koolaukseen. Meillä tosin tuosta pitää luopua, sillä kipsilevyt toimivat jäykistävänä elementtinä, joten niitä ei oikein uskalla jättää pois. En tiedä, onko kivitalossa jotain vastaavaa ”oikaisumahdollisuutta”… Timpurit meinaavat kiinnittää levyt ihan liimaamalla.

   Jos muuten Kontoon päädytte ja haluatte levyt erityisen valkoisina, niin muistaakseni meille vinkattiin, että ne värjättäisiin kahteen kertaan, tuo perusvalkoinen on kuitenkin hieman harmaa.

   Jäänpä seuraamaan, mihin päädytte :)

   Poista
  2. Meillä on yläpohjassa ontelolaatat eli niiden päälle pitää joka tapauksessa laittaa koolaukset ja niihinhän sitten saa kätevästi kiinni akustiikkalevyt.

   Itse asiassa pieni harmaus ei haittaa värisävynä, koska alkuun jopa mietin ihan rehellisesti harmaata väriä noihin. Kiitos vinkistä joka tapauksessa! :)

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!