tiistai 7. lokakuuta 2014

Pohjapiirros: Silta

Kun Mr T aikanaan luonnosteli pohjapiirrosta (siis ennen kuin itse edes tiesin, että meillä oli haaveissa rakentaa talo), oli pohjapiirroksen keskiössä silta. Ajatus perustui pitkälti Jämerän Transparent-malliin, jossa ison avoimen tilan läpi kulkee silta, jolta on näkymät sekä ulos että alas. Alkuun Teenkin luonnoksissa silta oli kunnolla avoin, mutta lopulta neliöt ja toiminnallisuus tulivat vastaan ja lopullinen siltamme jäi puolittain avoimeksi:Jämerän Transparent oli esikuvana Villa HTI:n suunnittelussa.
Yllä Jämerän Transparent (kuva: jamera.fi) ja alla yläkerran pohjapiirroksemme.
Kuvat eivät ole samassa mittakaavassa.


Ehkä parempi näin; nyt jossain määrin korkeita paikkoja kammoksuva äitinikin uskaltaa tälle sillalle.

Kuutamokävely sillalla


Yksi kantava ajatus sillassa oli se, että matka makuuhuoneeseemme, ja vaatehuoneeseen, kävisi siltaa pitkin. Näin sillalla tulisi käveltyä päivittäin ja useastikin. Alkuperäisessä suunnitelmassa portaat ja makuuhuoneet olivat toisinpäin. Makuuhuoneemme piti kuitenkin siirtää parvekkeen takia vasemmalle, jolloin ajatus sillalla kävelystä meinasi tyssätä. Vaan onneksi suunnittelijamme sai neronleimauksen: käännetään portaatkin toisinpäin! (Haloo, kyllä nolottaisi, jos emme tätä olisi tajunneet tehdä...) Koska sillalta näkee auringonlaskun, parikin järveä ja tulevien naapuriemme sanoin joka päivä erilaisen ja erivärisen taivaan, voimme Teen kanssa lähteä kuutamokävelylle vaikka joka ilta. Käsi kädessä, ah miten romanttista! Saamme äkkiä maksettua takaisin raksa-ajan epäromanttiset "molemmat surffaa netissä raksaa ratkoen"-hetket.

Lasikaide - tyyli vai tahrat edellä


Kun talossa on kaksi pientä lasta, eivät isot ikkunat ja paljon lasipintaa vain voi olla käytännöllisiä. Mutta tyylikästä se on :) Ja hei, lapset kasvavat. Ja siivoaminenhan on kivaa, tai ainakin lapsille on opetettava niin. Kuten eräs ystäväperheemme teki. Jollain ihmeen keinolla he ovat saaneet esikoispoikansa suorastaan kinuamaan saada siivota, nimenomaan lasikaiteita.

Yllä olevasta on luettavissa, että siltaan tulee lasikaide. Molemmat Teen kanssa tiedämme, että mikään muu ratkaisu ei meitä miellyttäisi. Kallista lystiähän lasi on, etenkin kun ihannoimme tolpatonta mallia.

Puuta ja kiveä -raksablogissa ihannoidaan tolpatonta lasikaidetta.
Tyylikäs tolpaton. Kuva: nettilasi.com
Jatkuvuuden säilyttämiseksi kaiteen on oltava samaa kuin portaissa, ja portaiden sijainnin takia lasikaide niihin on ainoa vaihtoehto. Mutta portaat onkin sitten ihan oma tarinansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!