perjantai 19. syyskuuta 2014

Sisätyöt etenevät - näin valmistui alakerran lattia

Sisätyöt alkoivat käytännössä heti pystytyksen jälkeen, eli elokuun lopulla, joten ihan hävettää, miten vähän (lue: en yhtään) olen niistä kirjoittanut. Sisätöitä tekevät meille kaksi paikallista timpuria, joiden valinnasta kirjoitin aiemmin täällä>>>. Jo muutaman viikon työn jälkeen voimme sanoa, että valinta osui nappiin. Tässä pieni päivitys töiden etenemisestä:

Alkuun timpurit eristivät ja raudoittivat lattian. Putkimies asensi viemärit ja kurasyöpön.


Sisätyöt etenevät: eristeet ja raudoitukset alakerrassa
Eristeet ja raudoitukset alakerrassa.

Lattialämmityksen asennuksineen otimme Lämpö-Ykköseltä samaan pakettiin maalämmön kanssa. Lattialämmitys asennettiin raudoituksen päälle.


Sisätyöt etenevät: eristeet ja raudoitukset sekä lattialämmitys alakerrassa
Lattialämmitysputket asennettuna eristeiden ja rautojen päälle.

Seuraava askel oli lattian valaminen:

Puuta ja kiveä -raksablogin alakerran lattia on valettu
Alakerran lattia valettuna.

Lattia valettiin maanantaina 8.9. Olin luvannut, että Pee 1 pääsee katsomaan betoniautoa, vaan tiukille meni. Betoniauto oli nimittäin juuri kurvaamassa pois, kun saavuimme tontille. Valajat olivat olleet tehokkaita, ja myönnän, me aamulla hitaita, sillä klo 11 homma oli käytännössä valmis. Ihan emme vielä ole päässeet työmiesten rytmiin, tuntuu nimittäin, että kaikki aloittavat raksalla työt jo klo 7 aamulla! Tosin eipä tuohon rytmiin mikään hinku tai tarve olekaan päästä. Nyt nautin siitä, että Peet vetelevät pääosin siihen aikaan vielä sikeitä.

Lattian saaminen oikeaan tasoon teki talosta taas askelta konkreettisemman (ja kuvistakin suorempia ;) ). Nyt lattia saa kuivua, ja sillä välin meidän on aika suunnata laatta- ja parkettiostoksille. Timpurimme ovat pari viikkoa kiinni toisessa projektissa, mutta talossa kuitenkin tapahtuu: Mr T on parhaillaan lomalla ja auttaa putkaria ilmanvaihdon ja keskuspölynimurin asennuksessa. Mistä tulikin mieleen; huomenna on imurointipäivä, sillä lauantaina vietetään Pee 2:n 1-vuotissynttäreitä :)

2 kommenttia:

 1. Raksalla tosiaan alkaa hommat viimeistään seiskalta. Mieheni on rakennusliikkessä töissä, toimistolla tosin, mutta sielläkin on täysi tohina päällä jo seitsemältä aamuisin. Voisi mennä siis myöhemmin töihin, mutta helpompaa on elää raksojen kanssa samassa ajassa.

  Hienosti etenee hommat! Mikä teillä on tavoitteena valmistumiselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikainen lintu madon nappaa ;)
   Timpurit tekevät hetken myös toista projektia, joten valmistumistavoite on vasta maalis-huhtikuulla. Viljellään nyt näitä sananlaskuja, eli hiljaa hyvä tulee!

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!