keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Mitä unelmien keittiö sisältää? Keittiöpostaus nro2

Keittiö on minulle, ruokaa ja ruoanlaittoa rakastavalle, yksi eniten odottamistani uuden kodin sopukoista. Nyt kun tiedän, millainen keittiöstämme tulee, voin jo ajatuksissani fiilistellä ja kokkailla sekä hypistellä pintoja. Rakentaminen on täynnä kompromisseja, niitä jouduttiin tekemään myös keittiötä suunnitellessa. Silti uskon, että meille on tulossa oma unelmiemme keittiö. Tässäpä vielä tuleva Puustellin keittiömme:


Puustellin keittiö olohuoneesta katsottuna
Hanan takana on paikka läpi koko avoimen tilan näkyvälle taululle. Seinässä oleva ruutu on mikro. Kuva: Puustelli.
 

Keittiön must havet

 
Keittiösuunnittelun alusta asti mielessäni oli kaksi asiaa, jotka e-h-d-o-t-t-o-m-a-s-t-i halusin keittiöömme:

1. ns. apteekkikaappi
2. korotettu tiskikone
 
Apteekkikaappia olen himoinnut jo pitkään sitä koskaan omistamatta ja korotettuun tiskikoneeseen ihastuin puolestaan edellisessä kodissamme. Mutta koska halusimme rakentaa keittiön tilaa hallitsevan taulun ympärille, oli tiskikonehaaveesta luovuttava. Apteekkikaappi kuitenkin tulee ja itse asiassa vielä kaksin kappalein: isona ja pienenä, jee!
 
Must have:ihin kuului myös saareke sekä kaasuliesi. Halusimme kuitenkin myös peruskokkausta varten "tavallisen" lieden, joten kaasun viereen tulee induktiotaso. Sitäkään en muuten ole koskaan vielä omistanut.
 

Keittiön ominaisuudet

 
Edellisessä kodissamme keittiö oli remontoitu todella toimivaksi. Sekin oli Puustelli. Ihastuin silloin isoihin vetolaatikoihin ja erityisesti yhden laatikon sisällä olleeseen pienempään vetolaatikkoon. Nyt pääsen jälleen nauttimaan noista isoista laatikoista ja siitä sisälaatikosta, jee! Pienestä ihminen ilostuu.
 
Puuta ja kiveä -raksablogin Puustellin keittiö
Keittiö kodinhoitohuoneen puoleiselta seinältä katsottuna. Kuva: Puustelli.
 
Tässäpä kuva avattuna, eli tätä keittiömme sisältää, oikealta aloitettuna:
 
- Jääkaappi tulee integroituna ja sen viereen tulee tuo himoittu apteekkikomero.
- Siskoni jo pelästyi meidän unohtaneen pakastimen, mutta se siirrettiin tarkoituksella kodinhoitohuoneeseen lisää tilaa saadaksemme.
- Apteekkarin vieressä on kapea kaappi esim. leikkuulaudoille.
- Tiskikone tulee integroituna, mutta ei korotettuna :(
- Hanan alle halusimme mustan altaan. Itse hana on vielä valitsematta, kuva on vain fiilistelyä varten.
- Altaan alla on roskikset. Niihin kerätään ainakin energia ja sekajäte, biojäte tulee aikanaan mietittäväksi: komposti vai bioastia. Lasille, pahville, pulloille ja metallille teemme oman keräyspisteen kodinhoitohuoneeseen. 
- Kulmakaapiksi valikoitui Puustellin LeMans-mekanismi
- Uunin oikealla puolella on vetolaatikoita, yhteen on kätevä laittaa vaikka paistolastat ym.
- Uunin vasemmalla puolella on pieni apteekkarikaappi öljyille, mausteille jne.
- Saarekkeen (tai oikeammin niemekkeen) alla on sitten ne tilavat laatikot, joista yhdessä on myös tuo sisälaatikko.
- Niemekkeen päätyyn tulee avoin hyllykkö mm. keittokirjoja varten. Tason reunaan saa helposti pastakoneen kiinni, mikä oli yksi kriteerimme keittiössä.
- Mikro löytyy tosiaan kodinhoitohuoneen puoleiseen seinään upotettuna.
 

Piilokuva: etsi liesituuletin

 
Liesituulettimia on nykyisin vaikka kuinka näyttäviä, tehokkuutta unohtamatta. Ja jos valinta on vaikea, voi tehdä kuten Puustellin suunnittelijamme ideoi: piilota koko liesituuletin! Näin päädyimme tekemään, eli tuuletin on tuolla kaapin sisällä. Näin ollen käyttökaappeja jää neljä. Kaappien alle tulee pidike iPadille, seinä- tai kaapin alta kääntyvänä mallina. Näin keittokirja pysyy aina esillä.
 
Puuta ja kiveä -blogin Puustellin keittiö kalustetaan pitkäaikaisilla unelmilla
Apteekkikaappi, LeMans-mekanismi, iPad-teline ja bonuksena kaverilta bongattu superkätevä mausteteline apuna kokkaamisessa. Kuvat: kalustetukku.fi, epoq.fi, hannas.fi
 

Leivänmurut kaapin alle - luvallisesti

 
Miten keittiön lattialle päätyykin niin paljon murusia, ainakin meillä ihan päivittäin! Itse en olisi tätä ratkaisua osannut edes miettiä, mutta onneksi Mr T osasi. Koska meille tulee keskuspölynimuri, laitamme yhden rikkaluukun roskiskaapin alle, jonne murut ja pölyt voi helposti lakaista suoraan lattialta. Jos odotan jo kokkausta, niin nythän suorastaan odotan jo siivoustakin!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!