torstai 11. syyskuuta 2014

Pohjapiirros: Meillä on (Puustellin) keittiö! Keittiöpostaus nro1

Toki keittiömme on vasta paperilla, mutta samapa tuo: fiilistely on jo hurjasti helpompaa!

Pakko selittää nuo otsikon sulut. Koska meille, ja etenkin minulle, ruoanlaitto on iso juttu, niin yksi eniten odottamani osa taloprojektista oli juuri keittiön suunnittelu. Siksi fiilikset ovat suorastaan katossa nyt, kun meillä on keittiö! Vihdoin on kuvia, joita katsella miettien, että pian pääsen kokkaamaan juuri tuossa meidän keittiössä. Ja toisaalta, viime kodissamme ihastuin täysin Puustellin keittiöön. Budjetin rajallisuuden tietäen en kuitenkaan uskaltanut unelmoida Puustellista ennen kuin oli varmaa, että meillä on Puustellin keittiö!

Keittiö pohjapiirroksessaPuuta ja kiveä -raksablogin keittiö on alakerrassa
Alakerran pohjapiirros


Alakertaa hallitsee iso avoin tila, jonka toisessa päässä on olohuone, keskellä ruokailutila ja kuvassa oikealla keittiö. Koska keittiö näkyy läpi koko tilan, halusimme että toiminnallisuuden lisäksi se myös näyttää hyvältä (öö, kukapa ei haluaisi…).

Taulu katseenvangitsijana


Mr Teen ajatuksesta korostimme keittiön näyttävyyttä (sekä annoimme lisähaastetta suunnitteluun) päättämällä, että haluamme ison tilan keittiön puoleiseen päätyseinään taulun. Tuo taulu näkyy olohuoneessa, tai missä vain ison tilan osassa, istuessa ja tulee olemaan tärkeä sisustuselementti. Emme kuitenkaan aio käyttää omaisuuksia tauluun, sillä ajatus on hankkia tauluja parikin erilaista ja vaihtaa niitä vuodenaikojen, sisustusvimman, väreihin kyllästymisen tms. mukaan.

Tältä se sitten näyttää (taulu on luonnollisesti Puustellin piirto-ohjelman valikoimista, ei siis lopullinen valinta :) )

Puustellin keittiö
Kuva: Puustelli

Mitä et voi piilottaa, korosta


Ylipitkän tekstin välttääkseni paneudun keittiömme ominaisuuksiin ja materiaaleihin toisessa kirjoituksessa. Mutta koska kuva voi herättää yhden ison kysymysmerkin, avataan se jo nyt. Nimittäin mikroaaltouunin paikka. Pyörittelimme mikroa sinne tänne, mietimme jopa sen pois jättämistä, kunnes Puustellin suunnittelijamme sai hullun, mutta loistavan ajatuksen: isketään mikro keskelle seinää. Eli tuo musta ruutu oikealla ei ole televisio vaan mikro.

Seinän toisella puolella on kodinhoitohuone. Kun soitto talotoimittajalle varmisti, että kantavaan väliseinään voidaan tehdä mikron mentävä kolo, oli päätös tehty. Seinässämme on mikro.

Näin kuvaa ruudulla katsoen keittiö näyttää hyvin peruskeittiöltä, mutta materiaalit ovat ainakin meistä muuta kuin perusvalintoja. Niistä sekä keittiön ominaisuuksista lisää tarinaa mahdollisimman pian.

Tiedättekö... kuulen jo kattiloiden kilinän :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!