torstai 4. toukokuuta 2017

Screen-kaihtimet: aurinko katosi, maisema säilyi

Näkymä ruokapöydän äärestä ulos
Ulkopöydän äärellä aurinkolasit ovat ihan jees, mutta eivät tämän pöydän äärellä. Maisemaa emme kuitenkaan halunneet verhoilla peittää.
Aurinko! Kevät! Ihanaa! Rakastan sitä, kun aurinko tunkee sisälle vielä pitkälle iltaan, mutta rajansa kaikella. Siinä vaiheessa, kun päivällistä syödessä pitää laittaa (sisällä!) aurinkolasit päähän, jotain on tehtävä.

Viime kesänä projekti jäi puolitiehen, mutta tänä keväänä tartuin härkää sarvista; tarjouspyyntö muutamaan paikkaan, värin tarkastus, tilaus, odotus, asennus ja voilà, meillä on screen-kaihtimet! Tai screen-verhot, screen-rullaverhot... rakkaalla lapsella noita nimiä riittää, mutta screen-kaihtimista kai jostain syystä yleisesti puhutaan. Joka tapauksessa, tässäpä nuo:

Screen-rullaverhot osittain alhaalla

Screen-kaihtimet kokonaan alhaalla

Maisemaa emme halunneet verhoilla peittää, joten screen-verhot olivat lopulta oikeastaan ainoa ratkaisu. Pyysin tarjouksia jo viime keväänä, mutta silloin vastaan tulivat niin saamattomuus kuin budjettikin. Hyvä niin, sillä hinnat olivat tulleet vuodessa ihan kiitettävästi alaspäin. Hintojen vertailu myös kannattaa, sillä kalleimman ja edullisimman ero oli lopulta neljän ikkunan (kaksi muuta tuli tuonne vasemmalle olohuoneeseen) verhosta useita satasia, vaikka laatu on (ilmeisesti) hyvin sama. Meille verhot tulivat Osiokaihtimet-nimiseltä toimittajalta, jota suosittelen kyllä lämpimästi. Palvelu oli ensiluokkaista ja verhot asennuksineen tulivat tilauksen jälkeen todella nopeasti. Kiitos vielä Osion Markolle!

Kangas torjuu erittäin hyvin auringon häikäisyn, mutta kuten kuvasta näkyy, maisemaa voi tuijotella alaslaskettujenkin verhojen takaa. Ilmeisesti kangas estää myös kuumuutta, mutta vielä eivät kevään helteet ole yltäneet testauslukemiin.

Enää ei tarvitse koko perheen syödä kuin kanat orrella tuolla samalla penkillä istuen.

2 kommenttia:

 1. Moikka

  Hieno pöytä.
  Onko pöytä itse valmistettu vai onko ostettu jostakin.

  Kiitos myös hyvästä blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Piia ja isot pahoittelut, että vastaus on kestänyt näin luvattoman kauan. Pöydästä löydät tarinaa enemmän täältä: http://puutajakivea.blogspot.fi/2015/07/mista-iso-mutta-edullinen-ruokapoyta.html Aurinkoista kevättä!

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!