torstai 21. heinäkuuta 2016

Arvatkaa suosittelenko AEG:n kodinkoneita

Viime päivitys keskittyi toistamiseen hajonneeseen AEG:n tiskikoneeseen. Tällä kertaa vuorossa oli pyykkikone, AEG:tä luonnollisesti sekin.

Pyykkikone alkoi taannoin pitää outoa ääntä siinä vaiheessa, kun rumpu lähti kunnolla pyörimään. Äänitimme räminää ja kävimme huoltoliikkeessä diagnosoimassa todennäköiseksi syyksi vian pesukoneen moottorissa, vaikka äänen kohdalla, koneen vasemmalla puolella, ei pitäisi mitään ääntä pitäviä osia ko. koneessa olla. Varaosat lähtivät tilaukseen ja huoltomies saapui paikalle vajaassa viikossa. Jotain osia sinne vaihdettiin, ja koneen piti olla kunnossa.

Huoltomies oli käytännössä juuri kurvannut pois pihasta, kun tiskikone (siis se jo kahteen kertaan korjattu, ja siis se AEG-merkkinen) alkoi piipata virhekoodia. Ohjekirjasta selvisi virhekoodin ,20 viittaavan vedenpoiston ongelmiin, mikä on hoidettavissa kotikonsteinkin. En sitten soitellut huoltomiehen perään vaan putsailimme konetta illalla itse ja vika parista pesukerrasta poistuikin.

Pyykkikoneen osalta korjauksen jälkeen ensimmäinen pesukerta pitkällä ohjelmalla meni äänettömästi, mutta parin päivän päästä sama räminä alkoi uudestaan. Lyhyillä ohjelmilla ääntä ei tule, mutta pitkällä ohjelmalla kyllä. Ja tiskikone hälyttää aina noin joka kolmannella pesukerralla tuota samaa virhekoodia.

Hohhoijaa. Edessä taitaa olla jälleen soitto Lahden Kodinkonehuoltoon. Heiltä olemme kyllä saaneet loistavaa palvelua, mutta ihan koko ajan ei sieltä viitsisi miehiä meillä juoksuttaa.

Onneksi nämä viat tapahtuvat näin takuuaikana, mutta kauhulla jo odottelen korjauslaskuja vuoden päästä, kun takuu umpeutuu. Ilman tiskikonetta sitä vielä hetken selviääkin, kun aina voi tiskata käsin, mutta pyykkikoneen puuttuminen, etenkin lapsiperheessä 1,5 viikon lomareissun jälkeen, on jo vähän hermoja raastavampaa.

Niin, että suosittelisinko AEG:n kodinkoneita? No en. Onkohan kellään hyviä kokemuksia AEG:stä?

Vaan eipä se elämä nyt tähän kaadu, nautitaan kesästä ja vaikkapa saippuakuplista!


6 kommenttia:

 1. Jos kokemuksia Googlettaa mistä tahansa merkistä niin samanlaisia kokemuksia taitaa olla. Se on kaiketi vain tuurista kiinni minkälaisia yksilöitä tulee.

  Otimme kaikki talon kiintokalusteet Puustellilta ja kaikki koneet on AEG:n eikä mitään ongelmaa ole ollut nyt kahteen vuoteen. Vaihtoehtona Puustellilla oli AEG tai Siemens ja eroa kysyessäni vastaus oli, että tekniikassa ei niinkään eroa, ehkä jossain takuupalvelussa voi olla.

  Ainut vähän turvallisempi merkki (tuntuman mukaan) taitaa olla Miele, mutta siinäkin vissiin omat vikansa.

  Tälläistä se nykyään on kun koneet ei tehdä enää kestäväksi vaan ne ovat kulutustavaraa. Harmi kun asiakkaanakaan ei voi äänestää jaloillaan, sillä samaa laatua tulee joka valmistajalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin se taitaa tosiaan olla, kokemuksia löytyy lopulta joka merkistä laidasta laitaan, paitsi Mielestä, josta kuulee vain hyvää :) Toivottavasti teillä jatkuu hyvä onni AEG:n kanssa ja meillä onni vielä kääntyy, toisaalta kohtahan niihin on vaihdettu varmaan kaikki vaihdettavissa oleva, joten koneet on pian parempia kuin uutena :D

   Poista
 2. Meillä aeg tiskari rauhoittui pippaamasta tuota samaa koodia kun pesee joka toisen tai joka kolmannen ohjelman kuumimmilla ohjelmalla. Olisko ohjelma ollu meidän koneessa joku 70 asteinen. Kone on nyt 3 vuotta ollu erittäin kovassa käytössä ja tuo toimenpide auttoi meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos vinkistä! Aiempi tiskikoneen huoltaja kehotti pesemään joka kerta kuumimmalla, koska nykykoneet pesevät niin niukalla vedellä, ettei se oikein riitä puhdistamaan ja varsinkaan poistamaan rasvajäämiä koneesta, joten oikeastaan pestään joka pesu tuolla 70 asteella. Mutta jos kokeilisikin pestä vaikka sen joka kolmannen jollain muulla, josko auttaisi niinkin päin...
   Toivotaan, että teidän kone jatkaa kestämistään!

   Poista
 3. Voi Argh! tunnen tuskasi ja sympatiat täältä teille. Meillähän oli aivan samat ongelmat tuon AEG:n tiskarin jalkojen kanssa, mutta onneksi (kopkop) ei ainakaan vielä ole tullut eteen muuta vikaa. Ja toivotaan ettei tulekaan.
  Toivottavasti saatte koneet kuntoon ja hei, ainahan voi myös vaatia uutta tilalle..

  VastaaPoista
 4. AEG premium pää made in germany pitäs olla ok mutta halvemmat on samoja koneita aeg, electrolux, rosenlew. Se tuntuu ostohetkellä isolta erolta joku satku mutta BSH:n koneet pääsääntöisesti hakkaa noi eli Bosch,Siemens.

  VastaaPoista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!