torstai 18. elokuuta 2016

Sioo käsitelty harmaa terassi 3 kuukauden jälkeen

Meillä on harmaa terassi!
Vaikka terassin käsittelystä on aikaa vasta 3 kuukautta, väri on muuttunut silminnähtävän selvästi. Sioo Puunkäsittelyllä luvataan tuloksia jopa kuuden viikon jälkeen, ja omin silmin nähtynä voimme sanoa näin olevan. Terassi käsiteltiin 13.5. (siitä juttua täällä>>>) ja harmaantumista ja värin kirkastumista tapahtuu koko ajan. Hyvä vertailukohde on etupihan terassi, jota emme vielä käsitelleet (tarkoitus on tehdä se tulevana viikonloppuna), ja väriero on tooodella selvä.

Kuviin on vaikea saada todellista väriä, mutta ennen-jälkeen-vertailukuvat kertovat olennaisen:


Harmaaksi käsiteltävä terassi ennen Sioo Puunkäsittelyä.
Terassi ennen Sioo puunkäsittelyä
Harmaa terassi 3 kuukautta Sioo Puunkäsittelyn jälkeen.
Terassi 3 kk Sioo Puunkäsittelyn jälkeen
Sioon juju on se, että käsittely tekee puun väristä noin vuodessa kauniin ja luonnollisen hopeanharmaan, minkä lisäksi aineella on liuta hyviä ominaisuuksia, kuten myrkyttömyys ja jopa 10 vuoden huoltoväli. Jo nyt terassi ikäänkuin hohtaa kauniin harmaana ja pinta tuntuu mukavalta jalalle. Tykkään!

2 kommenttia:

 1. Näyttääpä hyvältä! Kiitos vinkistä, tämä on aivan uusi tuttavuus. Mekin olemme haaveilleet harmaasta helppohoitoisesti terassista, joten pistän tämän korvan taakse. Terassi tosin rakentunee aikaisintaan vasta ensi kesänä. Mitä puuta olitte käyttäneet? Varmaan tätä voi käyttää painekyllästetyllekin, jos antaa puun ensin kuivua sen vuoden tai pari?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Meillekin tämä oli ihan uusi tuttavuus ja monien googlettelujen tuloksena tehty löytö. Painekyllästetty puu sopii aineelle oikein hyvin, meillä terassi on painekyllästettyä mäntyä, ja itse asiassa kuivumista ei tarvitse niinkään kauaa odotella. Alkuperäinen tarkoituksemme oli käsitellä terassi jo samana kesän lopulla, terassi rakennettiin toukokuussa ja maahantuojan mukaan loppukesä/alkusyksy olisi jo ollut ok ajankohta. Meillehän kävi kuitenkin vähän hullusti, kun säät sotkivat käsittelyn, ja ehkä niin oli lopulta parempi, sillä kun soittelin vielä Rakennuskemiaan (maahantuoja), niin tuo seuraavaan kesään odottelu oli heistä parempi vaihtoehto. Mutta hyvin siis voi käsitellä painekyllästetyn terassin seuraavana keväänä/kesänä.

   Jos Sioon päädytte, muistakaa sitten vain miettiä käsittelyajankohta sen verran aikaiseen kevääseen, ettei helle pilaa käsittelymahdollisuuksia (no joo, tänä kesänä se ei olisi ollut ongelma :D ). Täällä on enemmän juttua itse käsittelystä: http://puutajakivea.blogspot.fi/2016/05/harmaa-terassi-sioo-puunkasittelylla.html?m=1
   Ja täällä näkyy Sioon omilla sivuilla vihreän painekyllästetyn laudan muutos: https://www.sioo.fi/pages/vertailu

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!