perjantai 27. toukokuuta 2016

AEG teki sen taas

Kuva-arvoitus: mikä kuvasta puuttuu:

AEG:n tiskikone vietiin vaihteeksi huoltoon


Aika tasan vuosi sitten, 24.5., kirjoitin jutun "Tarvitaanko keittiössä kuivauskaappia>>". Hieman sarkastinen pohdinta liittyi rikki menneeseen AEG Favorit tiskikoneeseen, vain reilu kuukausi käyttöönoton jälkeen. No, vuosipäivän kunniaksi AEG teki sen taas. Nyt sen verran haastavasti, että koko kone kuskattiin huoltoon. Viimeksi vika liittyi toiminnallisuuteen, tällä kertaa koneesta oli murtunut alaosa:

AEG:n tiskikoneesta murtui alaosa

Ja eikun tiskaamaan! Viimeksi saatu elämää helpottava vinkki astioiden kuivaamisesta tyhjässä tiskikoneessa ei sekään nyt toimi. Pinnat kuitenkin Lahden Kodinkonehuollolle, joka hoiti takuuhuollon tälläkin kertaa varsin mallikkaasti, nyt lisäksi nopeasti: kone vietiin maanantaina ja tänään perjantaina se on luvattu kotiuttaa. Ei sillä, etten tiskaamisesta tykkäisi...

11 kommenttia:

 1. Ei voi olla totta! Todella ärsyttävää kun käytännössä uudet koneet hajoilee... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en kyllä ymmärrä, en. Tänään kone tuli onneksi takaisin, kysyin huoltomieheltäkin, eikö nykykoneet vain enää kestä, mutta hän epäili kyseessä nyt kuitenkin olevan ennemmin sattuma kuin sääntö. Katsellaan, millainen tiskikonepäivitys sitten vuoden päästä :)

   Poista
 2. Voi harmi :/ jospa nämä koneen hajoamiset jäisi teidän osalta tähän !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kone on toisaalta vain kone, jonka saa kaiken lisäksi korjattuakin, joten harmittaahan se, mutta huonomminkin voisi olla ;) Ja tällä kertaa käsintiskausta kesti onneksi vain viikon. Tiskin määrän muuten tajuaa aika hyvin, kun sitä alkaa kerääntyä tiskipöydälle :)

   Poista
 3. Kuule, meillä kävi ihan samoin. Tiskari on AEG:n XXL mallisto ja aivan sama juttu. Nuo muovijalat oli taipunut kaikki vinoon ja ilmeisesti myös tuo alusta jonne ne ruuvataan oli mennyt rikki. En pystynyt käsittään että MIKSI ihmeessä tuon kokoisen ja painoisen koneen jaloiksi laitetaan halvat ruuvattavat muovijalat? Meillä käytiin myös keskustelua siitä meneekö takuuseen kun ollaan itse asennettu tiskari paikoilleen, hieman näin punaista. Takuuseen meni kun vika oli koneen alustassa mihin nuo jalat ruuvataan. meillä koneenkorjaaja tuli onneksi kotiin saakka ja konetta pysty käyttään normisti :)
  Toivotaan että nyt kestää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huhhuh! Onpa tosiaan kestävää tekoa... Meillä se alaosan edus oli ihan murtunut, ja jotain osia piti vaihdella ym. Jännä, että kaikelta pesutehoenergiansäästövedenkulutuskehitykseltä unohdetaan ihan perusasiat, vaikka se, että miten itse kone pysyy jaloillaan :D Onneksi meni myös takuuseen teillä!

   Poista
 4. Hei!oon kaavaillu meille samantyylisiä penkkejä kun teillä keittiössä,kovan googlettelun seurauksena löysin tämän tämän blogin ja penkin:) just ton tapanen ollu mielessä! kaipailisin vähän käyttökokemuksia,onko helppo liikuttaa? tuleeko lattiaan naarmuja? :D oliko toimitus hintavaa? Jonna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Penkkiä voin ja voimme kyllä suositella lämpimästi. Se on ollut todella kovassa käytössä, joku kysyi aiemmin, notkuuko penkki, kun keskellä ei ole erillistä tukea, mutta ei notku isojenkaan istujien alla.
   Painava se tosin on, eli itsekseen penkkiä ei kyllä nostele, mutta kaksin helposti. Ja me ollaan sitä kyllä surutta vedetty lattiaa pitkin ilman naarmuja, mutta meillä alla onkin kestävyysluokaltaan aika kova laminaatti :D Jalkojen allehan voi aina laittaa tassut pehmentämään.

   Penkki on tilattu mittatilaustyönä Romuritarilta (www.romuritari.fi). Penkin värin olisi voinut valita käsiteltynä muuksikin (meillä käsittely Osmon lumi-vahalla) ja niin jalkojen kuin itse penkin pituuden, leveyden, korkeuden ja esim. penkin etuosan reunan luonnonmukaisuuden versus suoraksi hiotun sai valita. Palvelu oli todella hyvää, vaikka toimitus venyikin. Rahti maksoi 40 euroa ja itse penkki sen reilu 300. Kurkkasit varmaan jo jutun ja kuvat penkistä: https://puutajakivea.blogspot.fi/2015/07/ruokapoydan-lankkupenkki-kasityona.html

   Toivottavasti vastasin kaikkiin kysymyksiin. Laita ihmeessä Romuritarille tarjouspyyntö, meillä penkki on ainakin toiminut hyvin.

   Poista
  2. Kiitos paljon,tästä oli iso apu! Pitääpä tässä kesän aikana laittaa tarjouspyyntöä menemään kuhan rahat on kasassa:) jonna

   Poista
 5. No tuo hajoaa sentään vain vuoden välein. Tuttavaperheen AEG edellyttää että astiat tiskataan ennen koneeseen laittoa. Muuten se menee tukkoon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, tai siis auts. Meillä ensimmäisen korjauksen yhteydessä asentaja sanoi, että nykykoneilla ei kannata pestä alle 70 asteen ohjelmilla, muuten rasvat tukkivat koneen. On jäänyt sen jälkeen kaikki eco- ja pikaohjelmat ym. hienoudet käyttämättä.

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!