sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Takassa on hormi

Takka on vihdoin käyttövalmis! Suomen Sisustustakasta hankittu Nordpeis Havanna -kiertoilmatakka näytti pitkään (lue: 7 kuukautta!) tältä:

Suomen Sisustustakan Nordpeis Havanna -kiertoilmatakka ilman hormia


Jostain kumman syystä muuttotarkastuksessa oli muutolle kaksi ehtoa, joista toinen oli se, ettei takkaa saa polttaa.

Syy, miksi hormi jäi asentamatta oli se, että hormin toimitus myöhästyi hieman ja lopulta se saapui samana päivänä, jona timpurien oli pakko purkaa telineet pois. Muuton jälkeen motivaatio kasata telineet olohuoneen lattialle oli suoraan sanottuna nollissa. Etenkin kun elettiin kesää, eikä takkatuli ollut ensimmäisenä mielessä.

Syksyn ja pimeyden saavuttua tulen polttaminen alkoi kutkuttaa ihan uudella tavalla ja niinpä otimme itseämme niskasta kiinni. No myönnän, Mr T otti, sillä minun suureksi tehtäväksi jäi pitää P1 ja 2 poissa jaloista. Tiedä sitten, kumpi on hurjempaa; oma tehtäväni vai telineillä kuudessa metrissä hormipalojen kera kiikkuminen.

Telineet saimme lainaksi vastaavalta mestarilta ja avuksi ystävät M ja J:n.

Kuuteen metriin kohoava Premodul-hormi vaati telineet asennukseen


Premodul-hormi - helppo asentaa


Myös hormi tuli Suomen Sisustustakasta, mallia Premodul>> ja pisteet helposta asennuksesta; Käytännössä osat vain kasattiin päällekkäin. Yläpohjan läpivientiä helpotti huomattavasti se, että timpurit tekivät sinne aikoinaan valmiiksi hormin mentävän kotelon. Peltikaton läpivienti oli homman haasteellisin osuus, minkä takia ystävä M sai lopulta urakoida täyden työpäivän. Lopputulos näytti oikein komealta:

Nordpeis Havanna -takka ja Premodul-hormi asennettuina
Hormi asennettuna. Ylhäältä puuttuu vielä peittolevy, joka oli liian pieni  (=ennakkoon tehty aukko liian iso)
ja edestä suojalevy. Lamppujen alle kuuluu puolestaan pöytä.

Vinkki kattopellityksistä


Peltiseppä teki meille mittatilaustyönä piipun ulkopellit ja pellityksen harjalle saakka. Piipun mukana tulleet kattopellitykset olivat nimittäin ihan perusmallia, ja kompromisseja olisi jouduttu tekemään niin asentamisessa kuin tyylikkyydessä. Sama kävi itse asiassa saunan piipun kanssa. Joten jos mahdollista, kannattaa nuo perusmallin kattopellit jättää tilauksesta pois ja teetättää osat suosiolla paikallisella peltisepällä.

Viime perjantaina peltiseppä kävi tuomassa vielä katonrajaan tulevan peittolevyn sekä takan edustan suojapellin. Lasilevy oli pitkään ainoa vaihtoehto, mutta lähinnä aikataulusyistä päädyimme mustaan peltiin. Ajatus oli, että olkoon se siinä ainakin toistaiseksi, mutta mitä enemmän peltiä tuossa katselen, sitä paremmin se minusta siihen sopii. Joten ehkä se on jäädäkseen.

Nordpeis Havanna -takan edustalle tuli musta suojapelti


Enää puuttuu takan maalaus, nuohoojan tarkistuskäynti ja ensimmäiset tulet. Tervetuloa talvi!

4 kommenttia:

  1. Onnittelut hormista! Nyt voi tunnelmoida takkatulen ääressä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja todellakin: takkatuli ja glögilasi siintävät jo mielessä :)

      Poista
  2. Todella tyylikäs, ja hormikaan ei hyppää inhasti silmään :) Nyt saa talvi tulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mietittiin itse asiassa myös mustaa, mutta olisi se vaan ollut liian hallitseva, tyytyväisiä ollaan. Keskiviikkona tulee nuohooja tarkastelemaan ja sitten alkaakin elävän tulen tuijottelu :)

      Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!