keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Kokemuksia verhoilukivestä kiukaan palosuojana

Kun nyt vihdoin sain esiteltyä saunan, päätinpä purkaa sitä hieman pienempiin osiin. Olemme materiaaleihin sen verran tyytyväisiä, että ajattelin kertoa tarkemmin kokemuksia muutamista valinnoista. Aloitetaan kiukaan palosuojaksi tulleesta Aitokiven Black Quartzite -verhoilukivestä.

Kiukaan palosuojaksi tuli Aitokivi Black Quartzite -verhoilukivi


Puukiuas vaatii tarkemman palosuojauksen kuin sähkökiuas, ja lähiseinien on oltava palamatonta materiaalia. Verhoilukiveä tuli kahdelle seinälle kiukaan ympärille. Black Quartzite sopii täydellisesti saunan muihin materiaaleihin, ja kiven kimaltelu on kiva lisä tunnelmaan. Kimallus näkyy tietysti parhaiten livenä, mutta tässä osa siitä kuviin vangittuna:

Black Quartzite -verhoilukivi on kimalteleva palosuoja saunaan


Helppo asentaa


Timpurit asensivat verhoilukivet suoraan muurattuun seinään saneerauslaastilla. Asennus oli sen verran nopeaa, etten ehtinyt heidän työtään aikanaan kuvaamaan.

Asennuksen jälkeen harjasimme kivet vähällä vedellä, mikä toi kivien kimalluksen aivan uudella tavalla esille. Jos siis joku teistä päätyy Aitokiven Black Quartziteen, muistakaa ehdottomasti kivien harjaus! Ero on huomattava. Sama pätee varmaankin White Quartziteen tai muihin kimallusta sisältäviin verhoilukiviin.

Aikanaan kirjoitin (täällä>>>) ”täydellisen verhoilukiven metsästyksestä” ja kuinka se päättyi todelliseen löytöön. Nyt voin huoletta sanoa, etten liioitellut lainkaan. Sopivasti kimalteleva kivi antaa modernille mökkisaunalle loistavan viimeistelyn. Kuten rivien välistä voi ehkä lukea: tykkään!

5 kommenttia:

 1. Ihastelin tuota samaista kiveä useilla messuilla, ja se on kyllä todella hyvännäköinen. Positiivista kuulla että se on myös toimiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvännäköinen ja toimiva = voittamaton yhdistelmä :) Tyytyväisiä ollaan kyllä oltu.

   Poista
 2. Rantasaunan rakentaja28. tammikuuta 2016 klo 10.31

  Hieno on, mikähän lie värisävy ja aine puuosilla.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Täällä on juttua saunan muista materiaaleista sävyineen:
   http://puutajakivea.blogspot.fi/2015/10/vihdoin-esittelyssa-sauna.html

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!