sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Kylpyhuoneen puuritilän toteutus

Edellinen postaus (Ehkä paras ratkaisu talossa) herätti sen verran kysymyksiä saunan pesuhuoneen puuritilän toteutuksesta, että kerronpa siitä tässä kuvien kera.

Tavoitetila oli siis tämä jalkojen alla ihanalta tuntuva puuritilä, jonka halusimme saunan pesuhuoneeseen mökkitunnelmaa tuomaan.

Puuritilä jalkojen alla tuo kylpyhuoneeseen tunnelmaa


Toteutus on lopulta hyvinkin yksinkertainen. Pesuhuoneen lattiavalussa ritilän kohdalle jätettiin halutun kokoinen syvennys, jonne tuli lattiakaivo kaatoineen. Syvennys laatoitettiin kuten muukin lattia.

Näin toteutetaan puuritilä kylpyhuoneen suihkun alle


Yllä olevassa kuvassa näkyy ritilän alapuoli. Timpuri teki ritilän mittatilaustyönä hieman aukkoa pienemmäksi, jotta sen voi tarvittaessa nostaa pystyyn, joko kuivumaan tai esimerkiksi lattiakaivoa siivotessa. Materiaali on haapaa, joka on kertaalleen käsitelty Tikkurilan mustalla Supi-saunavahalla. Alapuolella on neljä poikkilautaa, joiden alla on muoviset korotuspalat tasapainottamassa ritilää kaadon mukaan. Näin se ei myöskään lonksu eikä puu jää kuivuessaan kosketuksiin veden kanssa.

Alla näkyy vielä korotuspalojen erikokoisuus, eli keskellä on paksummat palat, koska aukko on kaadon takia siinä syvempi.

Kylpyhuoneen suihkujen alla oleva puuritilä on helppo toteuttaa


Jalkatuntuma on ihana. Joten jos joku on tällaista harkinnut, niin toteutukseen vain!

2 kommenttia:

 1. Hienon näköinen! Minulle on myös tulossa puuritilä /omakotitalo72 suihkun alle. Toiveissa onkin tuo jalkatuntuma, mitä kehuitkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä päätös! :) Miinuspuoli on se, että suihkussa viihtyisi vaikka pitempäänkin :D
   Kävin kurkkaamassa blogiasi: mielenkiintoinen projekti ja kivasti kirjoitat, jäin jo vähän koukkuun ja taidanpa kahlata blogiasi pian enemmän läpi. Onnea raksaamiseen!

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!